Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2 buçuk aylık bebek kaç kilo olmalı

2 aylık bebek gelişimi, bebeğin dünyaya adapte olmaya devam ettiği

2 aylık bebek gelişimi, bebeğin dünyaya adapte olmaya devam ettiği dönemdir. Bu dönemde bebeğin uyku düzeni oluşmaya başlar. Daha fazla hareket eden bebek, çevresine ve ebeveynlerine daha fazla tepki verir. 2 aylık bebek, günde 8 ila 12 kez beslenir. Her hafta yaklaşık olarak 150-200 gr. kilo alır ve yaklaşık 4,5 ila 5 kg. ağırlığa ulaşır. Boyu da bir ay içinde yaklaşık 1-1,5 cm. uzar. İlk ayında yalnızca kontrast renkleri ve hareketli objeleri görebilen bebeğin gözleri, 2. aya gelindiğinde farklı objeleri algılayabilecek kadar gelişir. Pastel renkleri kolaylıkla algılayabilen bebek, canlı ve parlak renkli objelere karşı daha fazla tepki verir. Ebeveynlerinin görüntüsüne ve sesine coşkuyla tepki verebilir. Sesleri daha iyi algılayan ve ayıt edebilen bebek, uzun süre ile sessiz ortamda kaldığında kendini huzursuz hissedebilir. Dili de çoğunlukla dışarıdadır. Bunun sebebi, çıkan sesleri taklit etme istediğidir. Bu dönemde bebekle bol bol konuşmak, onun dil becerileri ve zihinsel gelişimi için önemlidir. Yumuşak tondaki seslerden hoşlanır. Ani ve yüksek sesler, bebeğin kendisini tedirgin hissetmesine yol açabilir. Koku ve tat alma duyusu da gelişim gösterir. Farklı doğal kokuları kokladığında farklı tepkiler verir. Anne sütü ile biberonla verilen mama arasındaki farkı ayırt eder. Bu döneme kadar ellerini bir yumruk hâlinde tutan bebeğin, ellerini kullanma becerisi de tüm hızıyla gelişir. Ellerini uzattığında parmaklarını açar ve nesnelere dokunur. Özellikle ebeveynlerine dokunmak ve onları tanımaktan keyif alır. Bıngıldak olarak bilinen kafatası açıklığı, bu ay içinde mevcut durumunu korusa da 3. aya gelindiğinde yavaşça kapanmaya başlar.

2 Aylık Bebek Gelişimi

Bebekle geçirilen ilk 4 haftanın ardından hem ebeveynler bebeğe hem de bebek ebeveynlerine ve yeni geldiği dünyaya alışır. Gece ile gündüz arasındaki farkı anlamaya başlayan bebeğin, bu aydan itibaren 6 ila 10 saat uyuması normal kabul edilir. Bebek, gündüzleri uyurken ortamı karartmamak ve çok sessiz olmamak, onun gece ile gündüz arasındaki farkı anlamasını ve geceleri daha derin uyumasını sağlar. Özellikle gündüz uyurken karanlık ortamda bulunmayan bebeklerin uyku düzeni oluşturmaları daha hızlı olur. Doğumun ardından geçen 2. ayda bebek, sosyal bir beceri olan gülümsemeye karşılık verir. Bu tepki bilinçlidir ve çoğunlukla karşısındaki gülümsediğinde o da gülümser. Onun gülümsemesine aynı şekilde karşılık vermek, onun oluşturduğu etkinin karşılık bulduğunu anlamasını kolaylaştırır. Bu, bebeğin benlik oluşturması için oldukça önemlidir. Yüzükoyun yatırıldığında kafasıyla birlikte gövdesini de yaklaşık 45 derece açı ile kaldırabilen bebek, 2. ayın ortalarına gelindiğinde kafasını 90 derece kaldırabilir. Sürekli el ve ayaklarıyla oynayan bebeğin, dokunma duyusu da gelişimini sürdürür. Ellerine ve parmaklarına uzun süre bakabilir. Pastel ve canlı renkli objelere daha fazla dokunmak ister. Eliyle kavradığı nesneleri çoğunlukla sallar ve ardından ağzına götürür. El ve vücut hareketleri, geçen aya nazaran daha koordineli olsa da henüz tüm vücudunu kullanamaz. Bebek, ses duymaktan son derece keyif aldığı için kendi de sürekli olarak ses çıkartmaya çalışır. Sesine karşılık verildiğinde kendisiyle ilgilenildiğini anlar. Özellikle ebeveynlerinin sesi, onun kendisini güvende ve huzurlu hissetmesini sağlar. Zaman zaman mutluluktan çığlık atabilir. Huzursuz ya da mutsuz olduğunu ağlayarak belli eden 2 aylık bebek, kucağa alındığında sakinleşerek susabilir.

2 Aylık Bebek Gelişim Tablosu

Bebeğin genel sağlık durumunun kontrol edilmesini sağlayan araçlardan biri olan bebek gelişim tablosu, gebelik döneminde bebeğin gelişiminin takip edildiği tabloya bir hayli benzer niteliktedir. Bu tablo sayesinde bebeğin boyu, ağırlığı, baş çevresi, boyuna göre kilosu gibi parametreler, aynı yaş ve cinsiyetteki diğer bebeklere göre kıyaslanır. Bebek gelişim tablosuna göre 2 aylık kız bebeğin boyunun, ortalama 57 cm., ağırlığının 4750 gr. ve baş çevresinin 38,3 cm olması beklenir. 2 aylık erkek bebeklerin boyu ortalama 58,5 cm. ağırlığı 5200 gr. ve baş çevresi 39,1 cm olarak hesaplanır. Tüm bu değerlerin ortalama değerler olduğu unutulmamalıdır. Bebeğin gelişimi, 2 aylık rutin doktor ziyareti sırasında hekim tarafından ayrıntılı olarak incelenir. Bu dönemde bebekler emerek ya da kucağa alındığında sakinleşir. Önceki aya kıyasla çok daha iyi bir dinleyicidir. Kendisi ile ilgilenildiğinin bilincindedir. İşittiği sesleri anlamlandırmaya çalışır. Ebeveynlerinin sesini, diğer seslerden kolayca ayırt eder ve bu sesler, onun heyecanlanmasına ve hatta çığlık atmasına neden olabilir. Ona ismiyle seslenmek ve onunla uzun uzun konuşmak, hoşuna gider. Sakin ve yüksek sesli olmayan müzikler dinlemek de hoşuna gidebilir. Önceki aya kıyasla daha fazla esneyen bebeğin, uyku süresi de uzar. Gündüzleri uyanık, geceleri ise uyuyarak geçirdiği süre artar. Gözleri çok daha canlıdır ve etrafında olup biteni sürekli olarak izler.

İki Aylık Bebeğin Zihinsel Gelişimi Nasıl Olur?

Bebeğin motor gelişimi bu dönemde hız kazanır. Hareketlerinin çoğu daha bilinçlidir. Vücudu desteklendiğinde başını kontrol edebilir. Sıklıkla kendi el ve ayaklarıyla ilgilenir. Parmakları sürekli hareket hâlindedir ve onları emmekten keyif alır. Ağlamak artık onun için daha bilinçli yapılan bir eylemdir. Acıktığında ya da farklı bir şeyden dolayı rahatsız hissettiğinde ağlayarak çevresindekilere durumu iletebildiğinin farkındadır. Farklı durumlarda, farklı şekilde ve şiddette ağlayabilir. Nesnelere uzanabilir, onları parmaklarıyla tutabilir. Heyecanlandığında çığlık atabilir, kol ve bacaklarını sallayabilir. Olayların sıralı bir şekilde geliştiğini algılayabilir. Seslere tepki verir ve sesin geldiği tarafa doğru başını ve hatta vücudunu çevirebilir. Bu dönemde bebeklerin zihinsel gelişimini desteklemek adına onunla sıklıkla iletişim kurmak, onun verdiği tepkilere benzer şekilde tepki vermek önemlidir. Şarkı söylemek, direkt onunla konuşmak ve iletişim kurmak onun zihinsel gelişimini pozitif yönde destekler. Başının üzerine, onun erişebileceği mesafeye oyuncak ve dönenceler asılabilir. Bu tip oyuncaklarla vakit geçirmesi, onlara dokunması, dokunduğu nesnelerin dokusunu algılayabilmesi için onları ağzına götürmesi zihinsel gelişimi için faydalıdır.

2 Aylık Bebek Neler Yapabilir?

Her bebeğin gelişimi bir diğerinden farklıdır. Bir bebeğin yapamadığını diğeri yapabilir. 2 aylık bebekler, genel olarak kendileriyle ilgilenildiğinin ve onunla iletişim kurulduğunun bilincindedir. Gündüzleri daha az, geceleri daha çok uyuyan bebek, ses çıkartmaktan ve sesine tepki almaktan çok hoşlanır. Bu dönemde bebeğin yapabilecekleri şöyle sıralanabilir:

2 Aylık Bebeğin Sağlık Kontrolü Ne Zaman Yapılır?

Bebeğin, iki aylık olmasıyla birlikte genel gelişiminin kontrolü ve aşılarının yapılması için doktor ziyareti yapılmalıdır. Büyük ihtimalle bir önceki doktor ziyaretinde planlanmış olan bu ziyarette hekim, bebeğin gelişimini değerlendirir. Öncelikle boyu, kilosu, boyuna göre kilosu ve baş çevresinin ölçümü yapılır. Tüm bunların haricinde hekim, ebeveynlere bebek yere yüzükoyun bırakıldığında vücudunu kaldırabiliyor mu, onunla konuşulduğunda tepki veriyor mu gibi sorular sorar. Tüm bunların ardından 2 aylık bebeklere uygulanan BCG (verem Aşısı), DTacB-IPV-Hib (5’li karma aşının ilk dozu) KPA (zatürre aşısının ilk dozu) ve rota virüs (ishal) aşısı yapılır.

2 aylık bebeğinizin sağlık kontrollerini ve aşılarını yaptırmak için en yakın sağlık kuruluşuna gitmeyi ihmal etmeyin. Sağlıklı günler dileriz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

2 aylık bebek gelişimi – 2 aylık bebeğin boyu, kilosu, beslenmesi, uykusu ve gelişim tablosu

İlk aylarda bebeğinizin büyüme ve gelişimi hızlıdır. Bebeğiniz kronolojik olarak büyüdükçe beslenme, uyku gibi temel ihtiyaçlarında; fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal gelişiminde normallerin ne olduğu, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak siz anne-babanın yetkinliğini arttırır.

2 aylık bebeğin gelişiminde sizleri nelerin beklediğini Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Pınar Karadeniz ayrıntılarıyla anlattı.

2 AYLIK BEBEĞİN FİZİKSEL GELİŞİMİ

Yüz üstü yatarken başını kaldırıp, daha dik tutmaya başlar. Kucağınıza aldığınızda baş kontrolü daha iyidir. Yüz üstü ve sırt üstü yatarken başını kolaylıkla sağa ve sola çevirebilir. Elleri artık yumru şeklinde değildir. Ellerine verilen cisimleri kavramaya başlar. Bu nedenle artık ellerine yutamayacağı, tehlikeli olmayan oyuncaklar, ses çıkaran objeler vererek gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.

2 AYLIK BEBEĞİN DUYUSAL GELİŞİMİ

Görme Yetisi: Göz kontağı kurmaya başlar, cisimlere daha iyi odaklanır, renkli objeleri 90 derecelik bakış açısı ile takip edebilir.

İşitme Yetisi: Artık bebeğiniz sizi tanıyor, annenin ve babanın sesini biliyor. Yumuşak ve sert sesleri ayırabilir. Sesin nereden geldiğini anlamak için başını çevirebilir.

Koku ve dokunma Yetisi: Kokuların ayrımını yapabilir, anne ve babanın kokusunu bilir. Kucağa alınmasından hoşlanır, rahatlar ve ağlıyor ise sakinleşir.

2 AYLIK BEBEĞİN ZİHİNSEL GELİŞİMİ

İlk aylar nöro-motor gelişimin en hızlı olduğu zamandır. Zihinsel gelişimin en önemli göstergelerinden biri bebeğinizin sizinle iletişime geçtiğini göstermesidir. 2.aydan itibaren bebeğiniz göz teması kurarak, sizi dinleyerek, ağlama sesinde farklılıklar göstererek, gülümseyerek ve agulayarak kendisini daha iyi ifade eder.

2 AYLIK BEBEĞİN DİL VE SOSYAL GELİŞİMİ

Artık karşılıklı iletişimden müthiş keyif alıyorsunuz. Karnı tok, altı kuru, keyfi iyi ise sizinle güzelce göz kontağı kurar, sizi izler, konuşmalarınızı dinler, size karşılık olarak gülümser, kısa sesler ve heceler ile agular, kollarını ve bacaklarını heyecanla ritmik olarak hareket ettirir. Sizin ona cevap vermenizi bekler.

Acıktığında, bezi kirlendiğinde, gazı olduğunda ağlama şekli değişir, yüzünü buruşturur, farklı ağlama tonları yapabilir. Siz, onun ifadelerinden ne istediğini, neye ihtiyacı olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

2 AYLIK BEBEK GELİŞİM TABLOSU

Bebeğinizin fiziksel gelişimini değerlendirmede gelişim tabloları bize yol göstericidir. Her bebeğin  gelişim hızını ırk, genetik , cinsiyet ve  yaşa göre değişiklik gösteren persantil dediğimiz büyüme eğrilerini kullanarak ölçeriz. Türkiye standartlarına göre hazırlanmış persantil eğrilerinde 3. persantil alt sınırı, 97. persantil üst sınırı, 50. persentil ise ortalama değerleri gösterir.

Şimdi 2  aylık bir bebeğin persantil tablosuna bakalım;

2 AYLIK BEBEK BOYU VE KİLOSU KAÇ OLMALIDIR?

Bebeğinizin cinsiyetine göre farklılık göstermekle birlikte 2.ayın sonunda boyu ortalama 57.5 cm, kilosu 5200 gram civarındadır.

2 AYLIK BİR BEBEK NELER YAPAR?

– Göz kontağı kurar, başını sağa sola çevirerek sizi ve objeleri izlemeye başlar.

– Anne babasının sesini bilir, sesin geldiği yöne doğru başını çevirebilir.

– Bilinçli gülümsemeye başlar, size gülümseme ile yanıt verir.

– Ağlama dışında kısa küçük hece tekrarı şeklinde agulama dediğimiz sesleri çıkarmaya başlar.

– Yüz üstü yatarken başını kaldırabilir, kucakta iken başını kısa süreli dik tutabilir.

– Sırt üstü yatarken kısa süreli başını kaldırıp sağa ve sola döndürebilir.

– Eliyle cisimleri kavramaya başlar.

2 AYLIK BEBEK AŞILARI

Bebeğin 2 ayın sonunda 3 farklı aşı olması gerekmektedir. Bunlar BCG (Verem aşısı), KPA ve 5’li karma aşıdır.

2 AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR VE AKTİVİTELER

Bebeğiniz ile iletişim kurmak, en mucizevi ve destekleyici aktivitedir. Bebeğinizin ihtiyaçlarını giderirken, uykuya geçerken gözlerine bakarak, ona dokunarak sakin, yumuşak ve sevgi dolu ses tonunuzla normal konuşma ritminizde onu ne kadar çok sevdiğinizi, onun çok güzel ve çok akıllı bir bebek olduğunu söyleyin. Kucağınıza alın evin odalarını gezdirin, ona hikayeler anlatın, şarkılar söyleyin, müzikler dinletin. Onu temiz hava alacağı açık alanlara götürün ve doğanın renkleri ile tanıştırın.

Size aguladığı zaman bebeğinizi dinleyin, sözlerinin bitmesini bekleyin, sonra cevap verin, size gülümseyecek ve tekrar agulamaya başlayacak. Böylece birbirinizi daha iyi anlayacak ve birlikte güzel bir oyun kurmuş olduğunuzu göreceksiniz.

Kasları gün geçtikçe kuvvetlenen bebeğiniz elleri ile cisimleri daha sıkı kavrayabilir. İkinci ayın sonuna doğru oyun minderi alın, sırt üstü yatırın ve sizin kontrolünüzde kısa süreli yüz üstü yatırmaya başlayın. Duyusal becerilerini geliştirmek için ulaşabileceği farklı alanlara ona zarar vermeyecek yumuşak, renkli, ses çıkaran oyuncaklar koyabilirsiniz.

2 AYLIK BEBEK UYKUSU KAÇ SAAT OLMALI VE UYKU DÜZENİ NASILDIR?

Günlük uyku süresi ortalama 15 saattir. Gece gündüz kavramı daha oluşmamıştır. Sık uyanırlar, ihtiyaçları giderildikten sonra tekrar uykuya geçerler.

2  AYLIK BEBEKLERDE GECE UYKUSU

Anne babanın uykusuz geceleri azalmaya başlıyor. Çünkü bebeğinizin gece uykuları ilk bir ayına göre daha uzundur. 2.ayın sonuna doğru iyi bir beslenme sonrası 3 saat rahatlıkla gece uyuyabilir.

2 AYLIK BEBEK NEDEN UYUMAZ?

Bebeklerin mizaçları gibi uyku düzenleri de farklı olabilir. Bebeğinizin sağlık problemi yok ise karnı tok, altı kuru  ve gelişimi iyi ise tedirgin olmayın. Uyku için uygun oda koşullarını sağlayıp sağlamadığını kontrol edin. Oda ısısını 18-22 derecede tutun. Pamuklu kalın olmayan giysilerle, sessiz  ve loş ışıklı bir odada uyumasını sağlayın.

2  AYLIK BEBEK YATIRMA POZİSYONLARI

Bebeğinizin ilk aya göre daha hareketli fakat halen sağa sola dönemez, bıraktığınız yerde olduğu gibi kalır. Bebeğinizin sağlıklı nefes alarak uyuması için ilk ayda olduğu gibi sırt üstü yatırma pozisyonunu öneriyoruz. Bebeğinizi özellikle bu aylarda ani bebek ölümü sendromundan korumak için yüz üstü asla yatırmayınız.

2 AYLIK BEBEK HER GÜN KAKA YAPAR MI?

Formüla mama ile beslenen bebeklere göre anne sütü ile beslenen bebeklerin kaka yapma sayısı daha fazladır. Çünkü anne sütü daha kolay sindirilir. 2 aylık bir bebek genelde her gün kaka yapar, fakat bazen hekiminizin kontrolünde sağlık problemi olmaması şartı bu süre uzayabilir.

2  AYLIK BEBEK İSHAL OLUR MU?

2 aylık bir bebekte mikrobik ishal nadir olmakla birlikte görülebilir. Ebeveynlerin el hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir.

2 AYLIK BEBEK NE YER VE İÇER? 2 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

Beslenmesine sadece anne sütü ile veya anne sütünü alamadığı durumlarda formül mama ile devam edilmelidir. Anne sütünün %80’i su olması ve mamalar su ile hazırlandığı için ek olarak bebeğinize su vermenize gerek yoktur. Mide kapasitesi zaten küçük olan bebeğinizi gereksiz su vererek midesini su ile doldurmayın. 1 yaşına kadar inek sütü ve keçi sütü vermeyiniz.

2 AYLIK BEBEK NE KADAR EMER? 2 AYLIK BEBEĞİN EMZİRME SIKLIĞI

Beslenme sıklığı ilk aya göre biraz daha azalmıştır. Günde 7-8 defa beslenmesi yeterlidir. Gece uyku süresi arttığı için gece besleme sıklığınız da azalacaktır. Günlük ortalama kilosu x120-150 cc ile beslenir.

2 AYLIK BEBEK EK GIDA LİSTESİ

Bebeğiniz ilk 6 ay sadece anne sütü, anne sütünün olmadığı veya verilemediği durumlarda formüla mama ile beslenmelidir. 2 aylık bir bebeğe ek gıda verilmemelidir.

Erkek ve Kız Bebeklerde Boy Kilo Tablosu

Öncelikle erkek ve kız bebeklerin boy ve kilo gelişiminde ufak farklılıklar olduğunu ve her bebeğin gelişiminin kendine özel olduğunu unutmayın. Eğer aşağıdaki tabloya göre bebeğinizde eksiklik veya aşırı fazlalık olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Unutmayın, bebeğinizin doğum boyu ve kilosu doğumun gerçekleştiği haftaya göre değişiklik gösterebilir.

Eğer 40. haftada doğum yaptıysanız bebeğinizin boyu 48-52 cm aralığında, kilosu ise 3000 gram civarlarında olması gerekir.

Erkek Bebeklerde Boy ve Kilo Ortalamaları Nelerdir?

Çoğu anne bebeğinin gelişim sürecini merak ediyor    Bebeğimin boyu normal mi? Bebeğimin kilosu normal mi? Ayına göre gelişimi nasıl? sorularını dikkate alarak erkek bebeklerde boy ve kilo endeksi tablosu hazırladık.

Tabloda da göreceğiniz gibi, aylara göre bebek kilo alımı farklılık göstermektedir. Çünkü, her bebek özel ve her bebek farklıdır.

Unutmayın! İlk 6 ay bebeğiniz için en ideal besin anne sütüdür. Bir damla anne sütü bile bebeğiniz için bir mucizedir

Kız Bebeklerde Boy ve Kilo Ortalamaları Nelerdir?

Bebeğimin kilosu normal mi? diye merak eden annelere kız bebekler için boy ve kilo tablosu hazırladık. Aşağıdaki tabloyu inceleyerek bebeğinizin kilosunun ayına göre normal olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bebeğiniz ilk ayında doğduğu kiloya geri düşebilir. Bu durumda kilo verdiğini düşünerek endişelenmeyin, bebeğiniz doğumdan sonra şişlik atarak ufak da olsa kilo kaybı yaşayabilir.

Çoğu anne bu durumu sütünün yetersiz olduğuna yorabiliyor. Ancak böyle düşünmek yanlış. Eğer yeterli ve dengeli besleniyorsanız, almanız gereken enerjiyi kaliteli kaynaklardan alıyorsanız yüksek ihtimalle sütünüz bebeğinize yeterlidir. 

Bebeğinizin Kilosu Düşük İse;

Sevgili anneler, bebeğinizin kilosu düşük çıkmış olabilir. Öncelikle endişelenmemenizi ve arkanıza yaslanıp önerileri okumaya devam etmenizi rica edeceğim

İlk 6 ay bebeğinize anne sütü vermeniz gerektiğini belirtmiştik. Çeşitli sebeplerden ötürü anne sütü alamayan bebek ise formül mama ile beslenmelidir. 6. ayda yavaş yavaş ek besinlere geçilir ancak 2 yaşına kadar hala bebeğinizin ana öğünü anne sütüdür. Ek gıdalar ise bebeğinizin ara öğünüdür.

Ek besinler ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmak için 6 aylık bebek beslenmesi makalemizi ziyaret edebilirsiniz.

Öncelikle bebeğinizin kilosunun düşük olma sebebini öğrenmelisiniz. Bebeğinizi gözlemleyerek ve bebeğinizin gelişimini takip eden doktora bu konuyu danışarak ilerleyebilirsiniz.

Bebeğiniz iştahsız ise bu sebeple kilo alamıyor, düşük seyrediyorsa; öncelikle kendinize bebeğinizin acıkınca yemek yiyeceğini ve açlıktan ölmeyeceğini kendinize hatırlatın.

Her bebeğin iştahı farklıdır. Bazı bebekler daha az miktarlarda yerler ve daha seçicidirler. İştahsız bebeğiniz için yemek yemeyi eğlenceli hale dönüştürmelisiniz. Ancak bu televizyon veya reklamlar eşliğinde yemek yemek demek değildir.

Yemek yemeği eğlenceli hale dönüştürmek için ona eğlenceli tabaklar hazırlayabilirsiniz. Yemek yerken bebeğinizin seveceği konulardan bahsedebilirsiniz.

Bebeğiniz Kilolu İse;

Bebeğin kilolu olması çoğu zaman toplumumuzda iyi beslemişsin anlamına geliyor. Aslında çokta doğru değil, çünkü;

Öncelikle bebeğinizin neden kilo aldığını gözlemlemelisiniz. Nerede yanlış yapıyor? veya yapılıyor?

Bebeğiniz her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da sizi örnek alır. Bebeğinize sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak için sizler yol gösterici bir rehber olmalısınız.

Boş enerji kaynaklarından, abur cuburdan bebeğinizi uzak tutmaya çalışın. 1 yaşından önce yasak besinler konusunda dikkatli olun.

Yemekleri bebeğiniz 1 yaşından küçük ise tuzsuz, 1 yaşından büyük ise az tuzlu yapmaya çalışın. Şekerin boş enerji kaynağı olduğunu ve bebeğinizin şekere hiç ihtiyacı olmadığını kendinize hatırlatın. Şeker yerine pekmez gibi besleyici besinler verebilirsiniz.

Son olarak, bebeğinizin ayına göre nasıl beslenmesi gerektiğini öğrenmenizi ve bir uzmandan yardım almanızı öneririm.

Aklınıza takılan soruları yorum olarak bırakabilirsiniz.

Sevgiler.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Uyan

 

Aşk dolu sözler burada! Kalbine dokun, en güzel sevgi mesajını
Sıradaki Haber Acı acıyla iyileşir aşk ise daha büyük bir aşkla aşk sözleri