Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2016 KPSS Ortaöğretim ve Ön Lisans Sınavı Ne Zaman?

Bu haberin fotoğrafı yok

KPSS’ye önlisanas ve ortaöğretim alanlarından girmek isteyenler başvuru tarihlerini ve sınav tarihini merak ediyor. 2016 KPSS önlisans başvuruları ve KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak? KPSS sınav tarihi ve başvuru tarihi ne zaman?
Önlisans ve ortaöğretim mezunları KPSS sınavına girdikten sonra memur olmak için tercih yapacak. 2016 KPSS önlisans ve ortaöğretim başvuru tarihi binlerce kişiyi ilgilendiriyor. 2016 KPSS başvuruları ve KPSS ortaöğretim sınav tarihi ne zaman? 2016 KPSS önlisans başvuruları ve KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak?
Devlet memuru olmak isteyenlerin büyük bir heyecanla beklediği KPSS 2016 önlisans başvuruları ve KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak soruları yanıtını buldu.
Ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS 2016) için başvurular 9-24 Ağustos 2016’da yapılacak. Sınavlar, 22-23 Ekim 2016’da gerçekleştirilecek.
ÖSYM’nin internet sitesinde yer verilen duyuruya göre, 2016 KPSS’nin ön lisans düzeyinde 22 Ekim 2016’da, ortaöğretim düzeyinde 23 Ekim 2016’da, 2016-KPSS ortaöğretim/ön lisans kapsamında uygulanacak din hizmetleri alan bilgisi testi (DHBT 2016) ise 6 Kasım 2016’da yapılacak.
Sınava başvurma işlemleri, DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar hariç, 9-24 Ağustos 2016’da olacak.
Kamu Personel Seçme Sınavı 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınav ve Başvuru Tarihleri
06.11.2016
KPSS Lisans Düzeyi Başvuru:
17.03.2016
31.03.2016
KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Düzeyi Başvuru:
09.08.2016
24.08.2016
DHBT Başvuru:
21.09.2016
03.10.2016
Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecek. Söz konusu merkezler ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet adresinde yayımlanacak, başvuru süresi uzatılmayacak.
Sınava, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girecek.
Adayların başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmaları gerekiyor. Sınav ücretini yatırmak başvuru için yeterli olmayacak. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların, başvurularını süresi içinde tamamlamaları gerekiyor. Başvuru işlemini belirtildiği şekilde tamamlamayanlar sınava katılamayacak.
İnternetten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için onay kodunu sisteme girmeleri, başvuru ekranında “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı” açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri uyarısında bulunulan duyuruda, şunlar kaydedildi:
“Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, aday başvuru kayıt bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan onay kodunu görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir.
Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternetten bireysel başvurular Temmuz saat 23.59’da sona erecektir.
Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında bulunan aday işlemleri sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.”
Sınava katılmak isteyenler kılavuz ile aday başvuru formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı ise yapılamayacak.
Duyuruda, sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiği, başvurularını tamamladıktan sonra başvuru süresi içinde (http://ais.osym.gov.tr) internet adresinden başvuru bilgilerini kontrol etmeleri uyarısında bulunuldu.
KPSS A Grubu Kadro Nedir?
Mesleklerle ilgili kadrolar A grubu kadrolardır.
A grubu kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, adayları, KPSS puanlarına göre tekrar sınava tabi tutabilirler. A grubu kadrolar şunlardır: Başbakanlık , bakanlıklar, bakanlıklara ait; müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlükler düzeyindeki bağlı ilgili kuruluşlar. Bu kuruluşların ortaklıklarında bulunan ve özel Yarışma sınavına tabi tutularak girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler. İl özel idareleri, belediyelerin teftiş kurulları.
KPSS A grubu Kadrolarda Yerleştirme Nasıl Yapılır?
A grubu kadrolarda merkezi yerleştirme yapılmaz. Daha sonra bir giriş sınavı daha yapılır. Bu giriş sınavı da yazılı ve sözlü guruplardan oluşur.
KPSS’YE BAŞVURU ŞARTLARI
KPSS’ye ortaöğretim kurumlarından (lise ve dengi meslek lisesi), önlisans programlarından (iki yıllık meslek yüksekokulu ve açık öğretimin iki yıllık programları) ve lisans programlarından (dört ve daha fazla yıllık yükseköğretim) mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilmektedir. Adayların, Yönetmeliğin A Grubu olarak tanımladığı kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte, B Grubu kadrolar için ÖSYM’ye Tercih Formlarını teslim ettikleri tarihte mezun durumda olmaları şarttır.
A Grubu Kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak adayların, bu kurum ve kuruluşların KPSS başvuru kılavuzunda veya ilanlarında belirtmiş oldukları koşulları taşımaları gerekir. Yukarıdaki koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmamaktadırlar.
Sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan adaylar, sınavın geçerlik süresi içinde mezun olacaklarını düşünüyorlarsa, sınava mezun olacakları düzeyde girmeleri uygun olacaktır. Sınava başvurulan tarihte mezun durumda olmadığı için öğrenim durumunu mezun olacağı düzeyin altındaki düzeyde işaretleyen adaylar, sınav tarihinden önce mezun olmuşlarsa, mezun oldukları tarihin, sınava başvurunun bitiş tarihi ile sınav tarihinin bir gün öncesi arasında mezun olduğunu gösteren bir belgeyi ÖSYM’ye mutlaka göndermeli veya bizzat götürmelidirler. Bu adaylar, sadece Ankara’da sınava alınabileceklerdir. Sınav tarihinden önce mezun olmuş adayların, bir alt öğrenim düzeyinde sınava girmeleri halinde, bu sınavın sonuçlarına göre atamalarının yapılması mümkün değildir.
KPSS 2016 ÖĞRETMENLİK SINAVI
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan tüm eğitim kurumlarında gerek sözleşmeli ve gerekse kadrolu olarak öğretmenlik yapacak olan tüm adayları kapsamaktadır. Üniversitelerin Eğitim Fakülteleri ve Fen-Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adayların katıldığı sınavdır. KPSS Öğretmenlik Sınavında Genel Yetenek- Genel Kültür sınavına ek olarak 120 sorudan oluşan Pedagojik Formasyon sınavı yapılır.
KPSS NEDİR?
KPSS, Kamu Kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır. Bu sınav, “Genel Yetenek”, “Genel Kültür”, “Yabancı Dil”, “Eğitim Bilimleri”, “Hukuk”, “İktisat”, “İşletme”, “Maliye”, “Muhasebe”, “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler”i, “Ekonometri”, “İstatistik”, “Kamu Yönetimi” ve “Uluslararası İlişkiler” sınavlarından oluşmaktadır. Müracaat edeceğiniz alana göre bu sınavlardan bir kısmına girmeniz gerekmektedir. Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavları ise herkesin girmesi gereken sınav alanlarıdır.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tеkin, Anadolu Ajansı Editör Masası’nda еğitim
Sıradaki Haber Af geliyor mu? Milli Eğitim Bakanı’ndan devamsızlık açıklaması