Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2022 askerlik yeri sorgulama TC Kimlik Numarası Askerlik Yeri Sorgulama…

Bu haberin fotoğrafı yok

Sayın Asker Adayları,şimdiden hayırlı tezkereler..Aşağıda Belirtilen Linki Tıklayarak..Gideceğiniz yeri ve askerlik statünüzü de öğrenmiş olacaksınız. Sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren 2 gün içerisinde askeri birliğinize teslim olmanız gerekmektedir.

Üstdeki bağlantıdan e-Devlete giriş yaptıktan sonra – A dan Z ye Kurumlar – Milli Savunma Bakanlığı – Sevk Edilecek Eğitim Merkezine tıkladığınız zaman askerliğinizin nereye çıktığını öğreniyorsunuz.

Dipnot: e-Devlet şifeniz yoksa PTT şubesinden kimliğinizle birlikte 2 TL karşılığında alabilirsiniz.

TC  Kimlik  Numarası  Askerlik Yeri Öğrenme 2019 Tıklayınız

Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

e-Devlet Şifresi
T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet Şifrenizi kullanarak kimliğiniz doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Eğer farklı bir yöntem ile kimlik doğrulaması yapmak istiyorsanız, yukarıda bulunan diğer seçenekleri kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz.

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz. Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir. Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

Mobil İmza
Cep telefonunuz ve hattınıza kayıtlı mobil imzanız ile kimliğinizi doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Eğer farklı bir yöntem ile kimlik doğrulaması yapmak istiyorsanız, yukarıda bulunan diğer seçenekleri kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz.

Cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkân sağlayan uygulamadır.
E-devlet Kapısında mobil imza kullanımı için e-Devlet Kapısı’nca herhangi bir ücret talep edilmezken, GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme mevcuttur. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Turkcell veya Avea’dan bilgi edinebilirsiniz.

Elektronik İmza
Şahsınıza ait elektronik imza kartınız ile kimliğinizi doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Eğer farklı bir yöntem ile kimlik doğrulaması yapmak istiyorsanız, yukarıda bulunan diğer seçenekleri kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz.

Elektronik imza, elektronik ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayanın kim olduğunu belirlemeye yarayan veridir. 5070 Sayılı Kanun uyarınca e-imza, ıslak imza ile eşdeğerdedir. E-imza sertifikası dağıtmaya yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından dağıtılan sertifikalar kullanılarak imzalama işlemi yapılır.
Elektronik imzanız bir akıllı kart üzerinde size ulaştırılmaktadır. İmza kartınızı standart bir akıllı kart okuyucusuna takarak sisteme giriş yapılabilmektedir.

T.C. Kimlik Kartı
Şahsınıza ait T.C. kimlik kartı ile kimliğinizi doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Eğer farklı bir yöntem ile kimlik doğrulaması yapmak istiyorsanız, yukarıda bulunan diğer seçenekleri kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz.

T.C Kimlik Karti, yakin gelecekte kanuni olarak nüfus cüzdanin yerine geçerek, vatandaslik karti olarak kullanilacaktir. T.C Kimlik Karti, yapilan pilot uygulama kapsaminda, Bolu ilinde ikamet eden vatandaslarimiza verilmektedir. T.C. Kimlik Karti ile giris yapabilmeniz için iki yöntem bulunmaktadir. Standart Kart Okuyucu ile giris: T.C Kimlik Karti ve PIN ile giris yapabilirsiniz. vezirhaber.com Bilgisayarinizda standart kart okuyucunun sürücüsü ve AKIS sürücüsü kurulu olmalidir. Kart Erisim Cihazi ile giris: Sahip oldugunuz bir KEC ile www.turkiye.gov.tr’nin belirleyecegi politika ile giris yapabilirsiniz. Giris, ilk etapta Kart, PIN ve Parmak Izi üçlüsü kullanilarak yapilacaktir. Bu yöntem standart kart okuyucuya göre çok daha güvenli bir giris yöntemidir. Bilgisayarinizda KEC Sürücüsü ve OYA kurulu olmalidir.

YEDEK SUBAY ASKERLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ
ER ASKERLİK SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
Gazeteler