Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024 recep ayının başlangıcı

2024 üç aylar ne zaman başlıyor: 2024 yılında 3 aylar

2024 üç aylar ne zaman başlıyor: 2024 yılında 3 aylar başlangıcı 12 OCAK 2024 CUMA tarihinde Recep ayı ile birlikte.

Detaylı anlatımla, üç aylar takvimi 2024, üç aylar ne demek, üç ayların isimleri burada…

2024 Üç aylar ne zaman başlıyor? Kaç gün kaldı? Üç Aylar Regaip Kandili’nin gelişi ile 11 OCAK 2024  PERŞEMBE gecesi başlayacaktır. Recep Ayı ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan Ayı ile bitecek. 12 Ocak 2024 tarihinde başlayacak üç aylara kaç gün kaldı [fergcorp_cdt_single date=”12.01.2023 23:59:59″] kaldı
Tüm müslümanları yakından ilgilendiren Üç aylar ve Kandiller 2022 yılında ne zaman başlıyor . Regaib kandili, Miraç kandili ve Ramazanın başlamasından önceki son kandil olan Berat kandili ne zaman ve hangi tarihlerde idrak edilecek.

Cenâb-ı Hakk (c.c.) biz mü’minler için rahmeti, feyiz ve bereketi bol olan günler ve aylar halketmiştir. Nasıl ki haftanın günleri arasında Cuma günü faziletli bir gün ise, “üç aylar” olarak bilinen RecebŞaban ve Ramazan ayları da fazileti büyük, feyiz ve bereketi bol, mübarek aylardır.

2024 Yılında üç aylar 12 Ocak 2024 cuma günü yani Receb ayının 1’inde başlayacak. Ramazan ayı ise 11 Mart 2024  Pazartesi günü günü başlayacak.

11 Ocak 20243 Perşembe – Regaib Kandili, 6 Şubat 2024 salı – Miraç Kandili, 24 şubat 2024 Salı- Berat Kandili ve 5 Nisan 2024 – Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz.

                                   İşte 2023 YILI DİNİ GÜNLER LİSTESİ

2023 Dini Günler ve Geceler
11 Ocak Pеrşеmbе: Rеgaib Kandili
12 Ocak Cuma: Üç Ayların Başlangıcı
6 Şubat Salı: Mirac Kandili
24 Şubat Cumartеsi: Bеrat Kandili
11 Mart Pazartеsi: Ramazan Başlangıcı
5 Nisan Cuma: Kadir Gеcеsi
9 Nisan Salı: Arеfе
10 Nisan Pazartеsi: Ramazan Bayramı (1.Gün)
11 Nisan Salı: Ramazan Bayramı (2.Gün)
12 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı (3.Gün)
15 Haziran Cumartеsi: Arеfе
16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı (1.Gün)
17 Haziran Pazartеsi: Kurban Bayramı (2.Gün)
18 Haziran Salı: Kurban Bayramı (3.Gün)
19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı (4.Gün)
7 Tеmmuz Pazar: Hicri Yılbaşı
16 Tеmmuz Salı: Aşurе Günü
14 Eylül Cumartеsi: Mеvlid Kandili

ÜÇ AYLAR NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bu aylarda daha çok ibadet etmiş ve bizlere,bu aylarda ibadetlerimizi artırmamızı ve günahlardan kaçınmamızı tavsiye etmiştir. Müslümanların tutmakla yükümlü oldukları farz olan orucun Ramazan ayının tamamı oluşu, Recep ve Şaban aylarında, Peygamberimizin zaman zaman oruç tutması bu aylarda yapılması gereken ibadetlerin başında oruç tutulması gerektiğini ifade etmektedir. Üç aylar içinde alışkanlık kazanılması gereken ibadetlerden biri de nafile namazlardır. Farz namazlarla beraber kıldığımız sünnetlere ilaveten, teheccüd, kuşluk, evvabin gibi nafile namazları da kılmaya alışkanlık kazanmaya çalışılmalıdır. Nafile ibadetlerinde Allah (c.c.) katında büyük ecri vardır. Konuyla ilgili bir hadiste “Allahü Teala buyuruyor ki, hiçbir kulum kendisine farz ettiğim şeylerden bence daha sevimli bir şeyle bana yakınlık kazanmamıştır. Nafile ibadetlerle durmadan bana yaklaşır. Nihayet onu severim” buyrulmaktadır.

Bu hadis-i şerif farz ibadetlerin dışında nafile olarak tutulan orucun, verilen sadakanın, nafile kılınan namazların ve nafile olarak yapılan tüm ibadetlerin Allah katında ne kadar çok değer verilen ve kıymete haiz ameller olduğunu göstermektedir. Bu bereketli aylar içinde ibadetlerde yoğunlaştığımız gibi ibadet içinde değerlendirilen dua etmeye de önem vermeliyiz. İbadetlerle ve dualarla ihya edilmeye kalbimizin ihtiyacı vardır, insanın dua etmesi yaratılışının gayesi, kulluğunun da en güzel ifade şeklidir. Bu gerçek “Ey Muhammed! De ki duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin” ayetinde ifadesini bulmaktadır. Manevi bir ticaret mevsimi olan bu aylarda farz ve nafile ibadetlere önem verdiğimiz kadar nefis muhasebesi yapmak suretiyle kötü sayılabilecek alışkanlıklarımız varsa onları da terk etmeye çalışılmalıyız. Üç aylar içinde idrak ettiğimiz bereketli gün ve geceler, hoş olmayan davranışlarımızın giderilmesine vesile olmalıdır. Üç ayları bir fırsat bilerek Rabbimizin bize sunduğu affımıza vesile olacak rahmet ve mağfiret lütufları olarak değerlendirilmeye çalışmalıyız.