Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Miraç kandili duası

Miraç Gecesidir. Recep Ayının

Miraç Gecesidir.

Recep Ayının 27. gecesi

Miraç Gecesinde yapılacak olan ibadetler:

Yatsı namazından sonra 12 rekat Hacet namazı kılınır.

Her rekatta Fatiha’dan sonra 10 İhlas-ı Şerif okunur.

Namaza niyet:

”Ya Rabbi, senin rızan için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın Sevgili Habibin Muhammed Mustafa’nın hürmetine ben aciz kulunu affeyle ve senin rızana kavuşmayı bana nasip eyle.”

Namazdan sonra:

  • 4 Fatiha
  • 100 defa, ”Sübhanallahi ve’l-hamdü lillahi vela ilahe illallahü vallahu ekber. Vela havle vela kuvvete illa billahi’l-aliyyi’l-azim”.
  • 100 İstiğfar-ı şerif
  • 100 Salavat-ı şerife okunup dua edilir.

Bu namazda, ihlaslar 100 adet okunur veya bu namaz 100 rekat olarak kılınırsa; bunu yerine getiren mümin bu namazın feyz ve bereketiyle huzuru mahşerde namaz borçlusu çıkmaz.

Hadis-i şerifte, Miraç (Recep Ayının 27. gecesi) gecesinin gündüzünde oruç tutana altmış ay oruç sevabı yazılacağı müjdelenmiştir..

O gün öğle ve ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır. Her rekatte Fatiha’dan sonra 5 Ayetel-Kürsi, 5 Kul ya eyyühe’l-Kafirun, 5 İhlas-ı Şerif, 5 Kul euzu birabbi’l-felak, 5 Kul euzu birabbi’n-nas sureleri okunur. (Kaynak bilgiler Diyanet İşleri Başkanlığı)

Bir Mümin ve Münafık Hikayesi:

Evliyanın büyüklerinden Şakik-i Belhi şöyle buyurmuş;

”Mümin hurma fidanı dikip, o fidanın diken vermesinden korkan kimse gibidir. Münafık ise diken ağacı dikip hurma toplamayı bekleyen kimse gibidir. Allah iyilik yapan herkese, karşılık olarak ancak sevap verir, iyilikleri, hayır sahiplerini, yoldan çıkmış, ahlaksız ve kötü kimselerin seviyesine indirmez.”

Miraç Gecesinin feyzi ve bereketi tüm insanlığın üzerine olsun.. Amin.

MİRAÇ GECESİ PEYGAMBERİMİZİN DİLEK DUASI
Duaların kabul olduğu özel vakitler vardır. Miraç Kandili de o vakitlerden ve o kıymetli gecelerden biridir. Bu gecede edilecek dualar reddolunmaz. Peki dileklerinizin kabulü için nasıl dua etmelisiniz? Aşağıda vereceğimiz duayı Peygamberimiz gözleri kör olan birinin isteği üzerine söylemiştir. O kişi Hazreti Muhammed’e gelip ‘Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın’ deyince ona abdest alıp aşağıdaki duayı etmesini söylemiştir.
-“Yâ Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!”
Tırmizi’nin aktardığına göre bu duayı okuyanlar dileklerine ve isteklerine kavuşmuşlardır.

MİRAÇ GECESİ NELER OLDU, PEYGAMBERİMİZ NE GÖRDÜ?
Bir gece Kâbe–i Muazzama’nın Hatîm mevkiinde yatarken, Cebrail gelip mübarek göğüslerini yardı, kalbini zemzem suyu ile yıkadıktan sonra içini iman ve hikmetle doldurup eski hâline koydu. Sonra beyaz bir binek Burak ile (normalde bir aylık mesafedeki) Mescid–i Aksa’ya uçtular. Orada bütün peygamberlerin ruhlarına imam olup namaz kıldırdı. Bu, onların şeriatlerinin asıllarına mutlak varis olduğunu ifade ediyordu. Bir de kendisine su, şarap ve süt takdim edildi. Hazreti Muhammed sütü içti. Bu ümmetinin doğru yola iletildiğini ifade ediyordu. Ardından yüceliklere mirac¸-kandili-duasi.jpgyükseltici bir mirac (manevî asansör) ile göklere çıkartılıp yedi kat semaları bir bir dolaştırılmıştır.