Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebelikte (Hamilelikte) oruç tutulabilir mi?

Bu haberin fotoğrafı yok

Ramazan ayı gelmesi ile birlikte hamile olan bayanlar orucun kendilerine farz olup olmadığını merak ediyorlar. Bu konu hakkında Diyanet işleri başkanlığına çok sayıda telefon geliyor. Gebelikte (Hamilelikte) oruç tutulabilir mi? sorusunun cevabını Diyanet işleri başkanlığı açıkladı.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı gelmesi ile birlikte Oruç hakkında birçok şey merak konusu oldu. Müslümanların Ramazan ayı boyunca gündelik hayatlarında karşılaştıkları durumlarda oruca ziyan gelmemesi ve ya nasıl davranılması gerektiği ile ilgili olarak Diyanet işleri başkanlığının kapısını çalıyorlar. Hamile olan bayanlarda Diyanet fetva hattına yönelttikleri soruların başında Gebelikte (Hamilelikte) oruç tutulabilir mi? sorusu oldu. Bu soruya Dİyanet işleri başkanlığının cevabı…

Gebelikte (Hamilelikte) oruç tutulabilir mi?

Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları halinde oruç tutmayabilirler Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır. Kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise hamile ve çocuk emziren anne oruç tutabilir. Bu konuda alanında uzman bir hekime danışılması uygun olur. Hamilelik ve çocuk emzirme gibi meşru sebeplerle oruç tutamayan bayanlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza ederler.

Gazeteler