Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Arı Sütü Nedir? Faydaları Nelerdir?

Arı sütü işçi anlar

Arı sütü işçi anlar tarafından Hani maddesi nektar ve polen tozudur. Arıdan salgılanıp döküldüğünde süt gibi beyaz bir renktedir. Peteklere konunca koyulaşır, krema kıvamı ve rengini alır. Saf arı sütü sıcak, rutubet ve güneş ışığından etkilendiği için, buzdolabında dört derece sıcaklıkta, kapalı koyu renkli şişelerde saklanmalıdır. Madeni maddeler arı sütünün kimyevi yapısını bozduğu gerektiğinde metal yerine tahta veya plastik kaşık kullanılır. Arı sütünün günlük minimum dozu, miligram olarak insanın vücut ağırlığı kadardır. Yani günlük doz, 50 kg. ağırlığında bir kimse için 5 miligramdır. Çocuklara yemeklerden önce 8 mg miligram kadar verilmektedir.
Kullanım yeri ve şekli:
* Çocukların iştahlarının açılması, diş ve kemiklerinin, zeka ve hafızanın gelişmesi, dokuların oksijenle beslenmesi, zihni ve bedeni yorgunlukların, sinir ve stresin giderilmesi, vücuda canlılık ve zindelik kazandırılması, cilt beslenmesi ve hücre yenilenmesi, erken yaşlanma ve yıpranmaya mani olunması, saç dökülmesinin önlenme-si ve büyümelerinin sağlanması, kan dolaşımının hızlandırılması, kolesterol lipidin düşürülmesi, kansızlık ve anemik bünyelerin kan seviyelerinin yükseltilmesi, tansiyonun normale gelme-si, karaciğer fonksiyonlarını düzenlenmesi, vücuda bağışıklık kazandırılması, parkinson, alzaimer, mültiple selerosis hastalıklarının iyileştirilmesi, sporcuların enerji ihtiyacının karşılanması, menopoz dönemi gerginliklerinin giderilmesi gibi bir çok alanda başarıyla kullanılmaktadır. Arı sütünde kas ve kemiklerin fonksiyonlarını tam yapmasına yardım eden, organ NI’ bezleri destekleyen jelatin de mevcuttur.
Arı sütü etkili bir antibiyotiktir. Mikrop öldürücü etkisi vardır. Özellikle verem mikrobu üzerinde çok etkisi vardır.
Damar sertliği, astım, şeker, ülser, yüksek tansiyon gibi hastalıklarda ve felçli hasta anda olumlu sonuçlar alınır. Arı sütünün sudaki yüzde birlik çözeltisi damar açıcı etkiye sahiptir.
Japonya’da yapılan araştırmalarda kandaki lipid, kolesterol fOsfblipid, trigliserid, total lipit seviyelerinin arı sütü ile düştüğü ispatlanmıştır. Ağızdan günde 50 miligram alınmak suretiyle dört haftalık bir kur yapılırsa, kandaki lipid seviyesinin düştüğü, ayrıca bir çok rahatsızlıklarda düzelmeler olduğu görülmüştür.
Cilt ve saç hastalıklarında, her gün 60 – 70 miligram arı sütü alınmak suretiyle şifaya kavuşulduğu görülmüştür.
7 – 10 yaş grubu çocuklarda görülen, büyüme gecikmeleri ve vücut kuvvetsizliğine karşı da etkilidir.
Yapılan biyolojik araştırmalarda, yumurtlama ve üremeye katkı sağladığı, menopoza girmiş kadınların tekrar gebe kalma özelliğine kavuştuğu, şişmanlığa engel olduğu, ihtiva ettiği ensülin ve benzeri maddeler sebebiyle kan şekerini düşürdüğü, kalp kaslarım kuvvetlendirdiği için efarktüs riskini azalttığı tespit edilmiştir.

Fransa’nın başkеnti Paris’tеki North Paris
Sıradaki Haber Olimpiyat Komitesi açıkladı. Türkiye şok oldu