Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağırlık Nedir? Sağırlık Nedenleri

Sağırlık nedir? Sağırlığın belirtileri

Sağırlık nedir? Sağırlığın belirtileri ve sebepleri nelerdir? Sağırlık tedavisi, sağırlık hakkında bilgi.

İşitme duygusunun bozulmasıdır. Tam olabileceği gibi, işitme kabiliyetinin zayıflaması biçiminde ya da sadece belirli ses frekanslarında ortaya çıkması da mümkündür. Ayrıca tek taraflı ya da çift taraflı olabilir.

Doğuştan olan sağırlığın sebebi orta ve iç kulağın meydana gelişindeki kusurlardır. Hamileliğin ilk aylarında annenin kızamık geçirmesi ya da frengiye tutulması da sağırlık sebebi olabilir. Dış kulak hastalıklarının doğurduğu sağırlığın sebepleri arasında ise yabancı cisimlerin batması, dış kulak iltihap ve birikmiş kulak kiri sayılabilir. Orta kulak sağırlığı çok yaygındır.

Orta kulak iltihabı labirent kapsülünün kemikleşmesi (otoskleroz) bunun başlıca sebebidir. Otosklerozda ise, orta kulakta bulunan iletken kemik sabitleşir, sertleşir ve sesi iyi iletmez, iç kulakta yer alan kulak salyangozu, ses dalgalarını alan organdır. Kulak salyangozuna zarar veren iltihap ya da yüksek ses gibi faktörler şiddeti sağırlık meydana getirir. Kafatası kırıklarında, menenjitte ve kafatası tümörlerinde, kulak salyangozunu beyin köküne bağlayan duyma siniri zedelenir ve tek taraflı bir sağırlık yapar. Beyinde köprücük ve soğancığın üst kısmının zedelenmesi de sağırlık meydana getirir.

Arı sütü işçi anlar tarafından
Sıradaki Haber Arı Sütü Nedir? Faydaları Nelerdir?