Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YÖKSİS giriş – YÖKSİS nedir? Yükseköğretim Bilgi Sistemi…!

Devlet ve vakıf üniversitelerinin

Devlet ve vakıf üniversitelerinin öğrencileri ile mezun öğrencilerin bilgilerine ulaşabileceğiniz Yöksis nedir ve nasıl kullanılır. YÖKSİS uygulaması öğrenciler tarafından oldukça beğenildi. Yüksek öğretim Bilgi Sistemi hem Ösym yi hemde öğrencileri büyük bir yükten kurtarıyor.
Devlet ve vakıf üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin tüm bilgilerine Yükseköğretim Bilgi Sistemi üzerinden görülebilecek.ÖSYM resmi web sitesi üzerinden, üniversite mezunu öğrencilerini ilgilendiren bir duyuru yaptı. Türkiye’de bulunan bütün vakıf ve devlet üniversitelerinde tüm öğrenci ve mezun bilgilerine YÖKSİS GİRİŞ üzerinden ulaşılabilecek.
Yükseköğretim Öğrenci Veritabanı (Yöksis): Yükseköğretim kurulu bünyesinde bulunan ve  tüm yükseköğretim kurumlarında önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde öğrenim gören öğrencilerin bilgilerinin tutulduğu merkezi veri tabanına denir.
Bazı durumlardan dolayı YÖKSİS te bulunmayan öğrenci bilgilerine nasıl ulaşılır? Yöksis içinde bulunmayan öğrenci bilgileri ve ya eksik olan bilgileri hatalı öğrenciler için ayrı olarak başvuru yapılarak, hatalı veya eksik girilen bilgiler düzeltilerek yöksis veri tabanına kaydedilebilir. YÖKSİS ile entegrasyonu olmayan üniversite eğitim bilgileri ile (Yurt dışı ve askeri yükseköğretim kurumları) ilgili ÖSYM başvuru merkezlerinde belgeye dayalı işlem yapılmasına devam edilecektir.
YÖKSİS’e GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Öğrenciler Yükseköğretim bilgi sistemi sayesinde sürekli bilgilerini vermek zorunda kalmayacakları için oldukça memnunlar.

Teleskop, arılardan esinlenilerek yapılmıştır. Teleskop
Sıradaki Haber Teleskop hangi hayvandan esinlenerek yapılmıştır