Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Börek tarifleri

Börekler Türk mutfağının vazgeçilmez

Börekler Türk mutfağının vazgeçilmez hamur işleridir. Peynirli, patatesli, kıymalı ve mercimeklisi bile yapılan böreğin kolay ve hızlı bir kaç tarifini paylaşalım istedik ;

 

börek1

Hafif, sulu börek tarifi ; Malzemeler; 4 adet hazır yufka, yarım su bardağı su, yarım su bardağı sıvı yağ, peynir ve maydanoz, 1 yumurta sarısı. Yufkalardan birini tezgaha serin ve üzerine 1 bardakta sıvı yağ ile suyu karıştırın. Bir fırça yardımıyla bu karışımı yufkaya sürün. Daha sonra ikinci yufkaya sürün ve üstüne koyun. Diğerlerini de üstüne ekleyerek devam edin. Üst üste koyduğunuz yufkaları bıçak ile 8 parçaya bölün. İçlerine peynir maydanoz karışımından ekleyerek sigara böreği gibi sarın. Üstüne 1 yumurta sarısını sürün ve yaklaşık 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.

börek2

Sirkeli börek ; Malzemeler ; 4 yufka, 3 kaşık sirke, 3 kaşık silme un, 1 su bardağı sıvı yağ ve patates ezmesi veya peynir. Sirke, un ve yağı bir kapta iyice karıştırın. Boza kıvamında olması gerekiyor. Fırça yardımıyla üst üste bu karışımdan fırça ile yufkalara sürün. 4 yufka bitince, bıçakla 8 parçaya bölün. İçine peynir ya da patates koyarak, sigara böreği gibi sarın.Üstüne yumurta sarısı sürerek 200 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. İçinde ki sirke nedeniyle çıtır bir börek tarifidir.

börek3

Gül böreği ; Malzemeler ; 4 yufka, yarım bardak süt, yarım bardak sıvı yağ, 1 yumurta sarısı ve içi için peynir veya ıspanak, kıyma. Süt ve sıvı yağı karıştırın. Yufkaların üstüne fırçayla yağ süt karışımından sürün. Yufkanın ortasına şerit gibi peyniri veya harcı ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Sardığınız yufkayı, ucundan içeriye doğru yuvarlak şekilde sarın ve gül şekli verin. Üstüne yumurta sarısı sürün ve 200 derecelik fırında pişirin. Ayrıca gül böreği, buzdolabında bekletilebilir.

Ses nedir? Ses nasıl doğar
Sıradaki Haber Ses Nedir? Sesin Özellikleri