Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Siyah Noktalara Bitkisel Çözüm, Doğal Bitki Kürleri, Maskeleri ve Karışımlar

Siyah Noktalar İçin Doğal

Siyah Noktalar İçin Doğal ve Bitkisel Çözümler

Siyah nokta maskesi

1 tatlı kaşığı badem yağı

1 tatlı kaşığı limon suyu

1,5 tatlı kaşığı kil

1 tatlı kaşığı bal

Bu malzemeleri karıştırıp dudak ve göz çevresi hariç yüze sürünüz. 45 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.

Siyah Lekeleri Temizlemek İçin

Öyle ki bazı kadınların ciltlerindeki siyah lekeler kozmetik ürün kullanımına rağmen geçmez.

İşte size mucizevi öneri; elma sirkesi. Yarım su bar*dağı suya, 3 çorba kaşığı kadar elma sirkesi ekleyip iyice kaynatın. Daha sonra ateşi kısın ve başınıza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun. Bu şekilde yüzünüze 15-20 dakika buhar verin.

Daha sonra yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesiyle yüzünüzü silin. Bu işlemi haftada 2 kez tekrarlayabilirsiniz. Düzenli olarak yapılan işlem sonucunda siyah lekelerin yok olduğunu ve cildinizin parladığını göreceksiniz.

Siyah noktaların giderilmesi için diğer öneriler:

a) Birer tutam kırlangıç otu, ayrık otu bir kaba konularak üzerine beş bardak su ilave edilerek kaynatılır ve bir gece dinlendirdikten sonra siyah noktaların üzerine sürülür.

b) Birer tutam nane, yabani kekik yaprağı, ıhlamur bir ka*ba konulup yeteri kadar su ilave edilerek kaynatılır. Soğuduktan sonra siyah noktaların üzerine sürülür.

c) Bir adet çok olgun domates ezilir ve ince bir tülbentle süzülür. 1 tatlı kaşığı gliserin ve iki damla aselbent tentürü katılıp karıştırılarak şişeye doldurulup kullanılmak üzere saklanır. Cildin siyah noktalı kısımlarına bol miktarda sürülür

Sivilcesiz Olmak İstiyorum..

Çok gözenekli ve iyi temizlenmeyen bir ciltte siyah nokta oluştuğunu belirten uzmanlar, hem cildin görünümü hem de sağlığı açısından siyah noktaların oluşumunun engellenebileceğini belirtiyorlar.

Cildimizdeki gözenekler yağ üretip salgıladıkları için cildimizi alerjiden ve çevre kirliliğinden koruyorlar. Eğer bu gözenekler olmasaydı, yağlar derinin altına iner, cildimizde kistler oluşur ve deri altında enfeksiyonlar meydana gelirdi.

Ancak çok gözenekli ciltler, eğer iyi temizlenmiyorsa siyah noktalar oluşuyor. Uzmanlara göre hem görünüm hem de sağlık açısından siyah noktanın oluşmasını engellemek gerekiyor.

Yağlı ciltlerde bu gözeneklerin daha açık olduğunu belirten uzmanlar, tedavi amaçlı kullanılan ağır ilaçların kullanılmasıyla da cildin yağlanabildiğini kaydetti. Cildin yağlandığı zaman gözeneklerin daha fazla açıldığını ifade eden uzmanlar, yapılan araştırmalar sonunda ultraviyole ışınlarının da gözenekleri genişlettiğinin belirlendiğini ifade ediyorlar.

İşte uzmanlara göre sivilceyle başa çıkmanın yolları:

Gözenekleri daraltmak için

Gözeneklerin temizlenmesi için ilk etapta gözenekleri kapatmaya çalışmak yerine, yağ salgılanmasını durdurmak ya da dengelemek gerek. Bununla birlikte yağlı ciltler daima su miktarı az olan ciltlerdir. Su miktarı az olduğu zaman ölü hücrelerin doku yüzeyine çıkıp asitli tabaka ile koruma faktörü oluşturması zor olur. Bu sebeple cildin yüzeyi dış etkenlerden daha fazla zarar görür.

Bu durumda ciltteki su miktarı arttırılmalıdır. Yağ ifrazatının yavaşlatılması, ciltteki su miktarının artırılmasıyla olur. Bunun için de su bazlı ve doğru ürünün kullanılması şarttır. Cildinize uygun ürünü kullanmak için de bir uzmana danışmanızda fayda var.

35 yaş altında ve dengeli bir cildin gözenekleri kendiliğinden kapanır. 35 yaşın altındaki genç ciltlerde gözeneklerin kapanması kolaydır. Eğer cildin su ve yağ dengesi düzelirse gözenekler ya kendiliğinden, ya doğru bakımla ya da maskeyle kapatılabilir. Ama yaşınız 35’in üzerindeyse deriniz kalınlaşmış, çizgiler kırık çizgi haline gelmişse, bu gözenekleri kapatmak biraz daha zordur. Gözenekleri kapatmak için çabalamak yerine, daha fazla büyümelerini önlemek daha iyi bir çözümdür.

Gözenekleri temizleyen bantlar işe yarıyor mu?

Siyah noktaları azaltmak için uygulanan yöntemlerden biri de bantlardır. Siyah noktaları kimi zaman tümüyle ortadan kaldıran bu bantların kullanımı çok kolaydır. Bantları yapıştırmadan önce uygulayacağınız alanı ıslatıyorsunuz, suyla birlikte yapışkan bir özelliğe kavuşan bandı yapıştırıp kuruyunca çıkartıyorsunuz. Ancak siyah noktaları alan bu bantlar, gözenekteki yağları boşaltamıyor. Oksitlenen bölümü alabilen bantların, dokunun içindeki kanalı kapatan yağ kütlesini alması mümkün değil.

Siyah noktalardan nasıl kurtulursunuz?

Siyah noktalar oluştuktan hemen sonra bir uzmana başvurup temizletilerek, uygun ürünle tekrar oluşmamasını sağlamak gerekir. Siyah noktaların oluşmaması için de cildi, sabah akşam temizlemek gerekir. Ancak bu temizleme işlemi sabun yerine cilt tipine uygun ürünlerle yapılamalıdır.

Cilt nasıl temizlemeli?

Cildi, türüne göre temizleme sütü ve tonikle temizlemek en doğrusudur. Ardından cilde sürülecek uygun bir nemlendirici kremle bakım tamamlanır. Makyaj yapılmasa bile, gündüz çok kirlenen cildi akşam mutlaka temizlemek gerekir.

Siyah noktalarınızı siz temizlemeyin!

Yapılan en büyük yanlışlardan biri de siyah noktaları bilinçsizce sıkmak. Böylece kılcal damarlarda ve doku altı hücrelerinde tahribat oluşuyor. En iyisi bir cilt uzmanına gidip siyah noktaları temizletmek.

Gözenek Sıkılaştırmak İçin

Geniş gözenekler ve siyah noktalar, cildiniz ne kadar temiz olsa da bakımsız görünmenize sebeb olur. Gözeneklerinizin genişlemesini önlemek ve siyah noktalarınızdan kurtulmanız mümkün.

Gerçekte gözenekler yağ üreterek salgıladıklarından cildimizi alerjilerden ve çevre kirliliğinden korumaktadırlar. Eğer gözenekler olmasaydı, yağlar derimizin altına inerdi, yüzümüzde kistler meydana gelir ve deri altında enfeksiyonlar oluşurdu.

Ancak çok gözenekli olan ciltlerde, eğer cilt iyi temizlenmiyorsa siyah noktalar oluşmaya başlar. Hem görünüm hem de sağlık açısından siyah noktaların oluşmasını önlemek gerekir.

Gözenekler neden genişler?

. Yağlı olan ciltlerde gözenekler daha açık olur.

. Herhangi bir sağlık problemi için tedavi amacı ile ağır ilaçlar kullanıldığında cilt yağlanabilir. Cilt yağlandığında da gözenekler açılır.

. Gözeneklerin nasıl olacağı kalıtım yoluyla belirlenir.

. UV ışınlarının da gözenekleri genişlettiği yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır.

Gözenekleri daraltmak için…

Gözenekleri açmak için başlangıçta gözenekleri kapatmaya çalışmaktansa, yağ ifrazatını durdurmak veya dengelemek lazımdır. Yağlı ciltler herzaman su miktarı az olan ciltlerdir. Su miktarı az olduğunda ölü hücrelerin doku yüzeyine çıkarak asitli tabakayla koruma faktörü oluşturması zorlaşmaktadır. Bu sebeble cildin yüzeyi dış etkenlerden zarar görmektedir.

Yağ üretiminin yavaşlatılması, ciltteki su miktarının çoğaltılmasıyla mümkündür. Bunun için de su bazlı ve doğru ürünlerin kullanılması şart. Cildinize uygun olan ürünü kullanmak için de bir uzmana danışmanız faydalı olur.

Dengeli bir cildin gözenekleri kendiliğinden kapanır. 35 yaş altındaki genç ciltlerde gözeneklerin kapanması daha kolaydır. Cildin su ve yağ dengesi düzeldiğinde gözenekler ya kendiliğinden ya bakımla veya maskeyle kapatılabilir.

Ama yaşınız 35’in üstündeyse deri kalınlaşmış , çizgiler kırık çizgi haline gelmişse, bu gözenekleri kapatmak biraz daha zor olabilir. Gözenekleri kapatmak için mücadele etmek yerine, daha fazla büyümelerini önlemek daha iyi bir çözüm olur.

Gözenekleri temizleyen bantlar işe yarıyorlar mı?

Bantlar siyah noktaları azaltmak için uygulanan yöntemlerden biridir.. Siyah noktaları kimi zaman tamamen ortadan kaldıran bu bantların kullanımları çok kolay. Bantları yapıştırmadan önce uygulayacağınız alanı ıslatıyorsunuz, suyla birlikte yapışkan bir özelliğe kavuşan bandı yapıştırıp kuruyunca çıkartıyorsunuz.

Ancak siyah noktaları alan bu bantlar, gözeneklerdeki yağları boşaltamıyor. Oksitlenen bölümü alabilen bantların, dokunun içinde bulunan kanalı kapatan yağ kütlesini alması mümkün değildir.

Cilt Beyazlatıcı Maske

Malzemeler:

2 yemek kaşığı fasulye unu
1 yumurtanın akı
2 damla lavanta yağı

Hazırlanışı: Malzemelerin tamamını bir kapta karıştırıp macun kıvamına getirin. Göz çevreniz ve dudaklarınız hariç cildinize sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayarak çıkarın.

Cildinize nemlendirici sürün. Bu maske ile cildiniz ölü hücrelerden arınır, Siyah noktalar, akneler ve yağ bezeleri iyileşir, gözenekleriniz açılır ve sıkılaşır. Ayrıca cildinizin rengi açılır.

Siyah Noktalar İçin Limon Suyu

Gece yatmadan evvel siyah noktalarınızın üstüne limon suyu sürdükten sonra yatın, sabah kalktığınız zaman yüzünüzü bol soğuk su ile durulayın. Tüm Siyah noktalarınızdan kurtulana dek bir kaç gece üst üste bu uygulamaya devam edin

Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin

  • İki avuç hanımelinin çiçeklerini ve bir avuç gelincik çiçeğini kuruttuktan sonra ufalayarak toz haline getirin. İçine bir adet çırpılmış yumurtanın beyazını, bir çorba kaşığı sarımsak suyunu ve bir tatlı kaşığı domates suyunu ve bir miktar margarini ilave ederek yoğurun ve karışımın bulunduğu tencereyi kaynar su dolu başka bir tencerenin içine koyarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın.

  • Hazırladığınız karışımı yumuşak bir fırça yardımı ile yüzünüze sürüp yarım saat bekletin ve yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Karışımı en az on beş gün boyunca günde bir kere kullanmalısınız.

  • Dilimlenmiş domatesleri veya ezilmiş domatesi doğrudan yüzünüze uygulayıp 15 dakika bekleyin ve yüzünüzü yıkayın.

  • İki yemek kaşığı şahtere tohumunu iki bardak suda 15 dakika kadar kaynatıp sıkarak süzün. Süzdüğünüz sıvıyı cam bir şişeye koyarak birkaç saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz sıvıya batırdığınız pamukla sivilcelerin üzerine günde birkaç defa kompres yapın.

  • Bir avuç kuru üzüm ile bir çorba kaşığı hindiba tohumunu havanda birlikte döverek ezin. İçine krem kıvamına gelene kadar zeytinyağı katarak karıştırın. Sivilceli bölgeye hazırladığınız kremden günde iki defa sürün.

  • Bir adet salatalığı soyup suyunu çıkartın. Salatalık suyunun içine bir fincan limon suyu, bir çorba kaşığı badem yağı ve bir adet çırpılmış yumurta akı ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız karışıma krem kıvamına gelinceye kadar patates unu ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız kremi cildinize maske şeklinde sürüp yirmi dakika kadar bekleyin ve yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Bu maske aynı zamanda cilde canlılık verir

Pervin Bulgak Siyah nokta için maske

1 tatlı kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 tatlı kaşığı kil
1 tatlı kaşığı bal

Malzemeler karıştırıldıktan sonra dudak ve göz çevresi hariç yüze sürülür.45 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.
Siyah Noktalar İçin Maske Uygulaması

Siyah noktalar çok yaygın gençlik problemidir. Çoğumuz zaman zaman bu sıkıntıyı yaşarız. Aşağıdaki maskeyi haftada bir kez maske uyguladığınızda sonuçtan memnun kalacaksınız. Bu maske çok kolay uygulanabilir.

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

Malzemeyi karıştırarak haftada bir kez yüzünüze (göz çevreniz hariç) uygulayın. Yüzünüzde 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.

Maske uygulamasının ardından 10 dakika kadar yüzünüze buhar banyosu yaparsanız gözenekler genişler .Daha sonra pamuk yardımıyla siyah noktaları kolaylıkla temizleyebilirsiniz

Anarhan Nadirova siyah nokta maskesi

Malzemeler : Limon suyu ve yoğurt .

Hazırlanışı: Bir limonun suyunu sıkarak bir kase yoğurt ile karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize değmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin.Yüzünüzdeki maskeyi kuruduktan sonra ılık bir su ile yıkayıp çıkarın.

Ne işe yarıyor: Limon suyu cildinizi dezenfekte ederek sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildinizi besleyerek nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.

Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
İbrahim Saraçoğlu cilt bakımı için elma ve kayısı maskesi

Bu maskeyi uyguladığınız andan itibaren yüzünüzdeki değişikliği hemen farkedebilirsiniz. Sivilce ve Siyah noktalara bire bir, taptaze,pırıl pırıl ve pürüzsüz bir cilt için hemen uygulayın

gerekli malzemeler:

  • 1 adet taze kırmızı sert sulu tatlı elma
  • 4 adet taze kayısı (sert olacak)
  • yarım çay bardağı su

yapılışı:
Elmanın kabuğunu çok ince bir tabaka halinde soyun.Çekirdeğini çıkarın, fakat çekirdeğin etrafındaki ince beyaz yumuşak kısmı çıkarmayın bir tencerenin içinde soyulmuş elma ile çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları ( kayısılar kabuklu olacak) ve yarım çay bardağı suyu kısık ateşte 6-7 dakika ağır ağır kaynatın. daha sonra blenderden geçirip ılınınca yüz ve dekolte bölümlerine sürün.Yarım saat sonra normal su ile yıkayın.

Bu kürü uyguladıktan ilk 10 dakika içinde gözle görülür olumlu değişimi sizde hemen fark edeceksiniz.

DİKKAT: Bu kürü haftada sadece 1 kez uygulayın.1 den fazla uygulamayınız

Siyah Noktalar İçin Yapabilecekleriniz

Siyah noktalardan nasıl kurtulabiliriz?

Siyah noktalar oluştuğunda bir uzmana başvurarak temizletip uygun ürünlerle tekrar oluşmasını önlemek lazım. Oluşmasını önlemek için de cildimizi, sabah akşam temizlememiz gerekir. Fakat bu temizliği sabunla yapmamak lazım.

Cildimizi , türüne göre temizleme sütü ve tonikle temizlemek en doğrusu. Daha sonra sürülecek bir nemlendirici kremle bakım tamamlanabilir. Makyaj yapılmamış olsa bile, gündüz çok kirlenen cildi akşam olunca mutlaka temizlemek gerekir.

Siyah noktaları bilinçsizce sıkmak yapılan yanlışlardan biridir. Siyah noktalar sıkıldığında kılcal damarlarda ve doku altı hücrelerinde tahribat meydana gelebilir. En doğrusu bir cilt uzmanına gidip siyah noktaları temizletmektir…

Siyah noktalar için sizin yapabilecekleriniz…

Yüzünüzdeki siyah noktalar için eczaneden bir şırınga almakla işe başlayın. Ardından temiz bir tasa kaynamış sıcak su koyun. Başınızın üzerine bir havlu örtüp bir süre bu suyun buharına yüzünüzü tutun. Yani yüzünüze basit bir buhar banyosu yapın. Buhar banyosundan sonra siyah noktaları çok kolay çıkarabilirsiniz.

Buhar banyosunun ardından iğnesini çıkardığınız şırınganın ucu ile hafifçe siyah noktanın üzerine bastırın. Siyah noktalar şırınganın içine girecek. Bu işlemi yaparken siyah noktaların çıkış yönüne dikkat edin ve şırıngayı o yönden bastırın. Yüzünüzdeki siyah noktalar hep aynı yönde çıkar. Bu işlemi uyguladıktan sonra yüzünüzü mutlaka bir temizleme losyonuyla temizleyin.

Siyah noktalar için tarifler :

Tarif 1:
Birer tutam nane, yabani kekik yaprağı, ıhlamur bir kaba konularak yeterince su ilave edilip kaynatılır. Soğuduktan sonra siyah noktaların üstüne sürülür.

Tarif 2:
Bir adet çok olgun domates ezilir ve ince bir tülbentle süzülür. 1 tatlı kaşığı gliserin ya da iki damla asilbent tentürü ilave edilip karıştırılarak şişeye doldurulduktan sonra kullanılmak üzere saklanır. Cildin siyah noktalı kısımlarına bol miktarda sürülür.

Tarif 3:
1,5 tatlı kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 tatlı kaşığı balı karıştırarak yüzünüze sürün ve 35-40 dakika bekleyin. Ardından yüzünüzü soğuk suyla yıkadıktan sonra yağsız bir nemlendirici krem sürün.

Tarif 4:
Birer tutam kırlangıç otu ve ayrık otu bir kaba konulup üstüne beş bardak su ilave edilip kaynatılır ve bir gece dinlendirildikten sonra siyah noktaların üstüne sürülür.

Tarif 5:
Bir çorba kaşığı mısır unu, bir çorba kaşığı ıslatılmış kil, bir çorba kaşığı el kremi ve aynı oranda suyu karıştırdıktan sonra cildinize sürün. 5 dakika cildinizde beklettikten sonra ovarak çıkarın. Ciltteki pürüzler biraz olsun gider. Ardından 500 gram kaynar suyun içine birer tutam ebegümeci ve biberiye koyarak, bunu çay gibi demleyin. Süzdükten sonra yüzünüzü bu suyla yıkayın.