Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mağara döneminin anne-babaları nasıldı?

İşte size ilginç bir

İşte size ilginç bir haber daha! Bilim adamları günümüzün modern anne-babaları ile çok eski geçmişin, mağara döneminin ebeveynlerini kıyasladı? Sizce hangi dönemdekiler daha iyidir?

Uzmanlar açıkladı:
“Mağara insanları çocuk yetiştirme açısından, günümüzün modern ebeveynlerinden daha iyi”
İnanılması zor gibi görünse de psikologların söyledikleri bu… Uzmanlara göre; mağara dönemi insanları olan avcı-toplayıcı toplumlar, çocuk yetiştirme konusunda 21. yüzyılın ailelerinden daha iyi fikirlere sahipti. Çünkü o dönemin çocuklarının ağlamasına asla izin verilmiyordu, çocuklar sürekli kucakta taşınıyordu, sokakta çok zaman geçiriyordu ve çocuklar aylar değil yıllarca meme emiyordu. Çocukların dışarıda özgürce oynamasına ve çevreyi keşfetmesine de izin veriliyordu. Ayrıca çocuklar dövülmüyordu. Bu sayede çocuk ve ailesi arasında yakın bağ kuruluyordu.

Uzmanlar,  günümüzde bazı anne-babaların yaptığı gibi bebeklerin ağlamasına izin vermenin, uzun zaman bebek arabasında onları bırakmanın ve dışarıda oyuna izin vermemenin, iletişim sorunları doğuracağını belirtiyor.

Araştırmalar, iletişim sorunları nedeni ile son yıllarda çocukların mutluluk ve huzurunda azalma olduğunu gösteriyor. Yeteri kadar oynamasına izin verilmeyen çocuklarda ruh sağlığı sorunları ihtimali daha fazla gündeme geliyor.

 

Hayatımızın bir çok anında aklımıza
Sıradaki Haber Hangi Ay Kaçıncı Ay? Ayların Sıralaması?