Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hane başı 1000 TL kimlere verilecek

Bu haberin fotoğrafı yok

Hane başına 1000 TL yardım geliyor: Kimler başvurabilecek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 3. faz sosyal destek programı ile hane başına 1000’er Türk Lirası devlet yardımı geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 kapsamında 1-5 Nisan’da 2 milyon 111 bin haneye ödeme yapıldığı belirtildi.

Faz 2 kapsamında da 19 Nisan itibarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ihtiyaç sahibi 2 milyon 300 bin haneye yine 1000’er lira nakdi yardım ödemesi başladı. İlk iki fazda yardımlardan 4,4 milyon hanenin yararlandığı aktarıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Pandemi Sosyal Destek Programı 3. faz başvurularının da e-Devlet üzerinden 20 Nisan itibarıyla alınmaya başlandığını duyurdu.

Kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak olan bu ödemelerde aynı haneden birden çok başvuru yapılması durumunda, başvurular birleştirilecek ve tek başvuru olarak değerlendirilecek.

1000 lira nakdi destek kimlere var, kimlere yok?

Buna göre, Pandemi Sosyal Destek Programı sadece Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen maddi destekten yararlanmamış olanların Faz 3’e başvuruda bulunabileceğini açıkladı. Yani hali hazırda yardım almış olan haneler ek maddi yardım talebinde bulunamayacak.

Memurlara, 4/C’lilere, emeklilere ve İşsizlik maaşı alanlara yardım yok

Ayrıca, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık alanlar (emekliler) ile İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneği alanlara maddi yardım verilmeyecek.

Vatandaşlar, başvuru süreçlerini e-Devlet üzerinden takip edebilecek. Desteğe ilişkin ödeme zamanı ve şekli daha sonra açıklanacak.

Kim ne zaman başvurabilecek?

e-Devlet üzerinden yapılacak destek başvurularında vatandaşların T.C. kimlik numarası dikkate alınacak.

Bu kapsamda T.C. kimlik numarasının son hanesi “0” olanlar Pazartesi, “2” olanlar Salı, “4” olanlar Çarşamba, “6” olanlar Perşembe ve “8” olanlar Cuma günü başvuruda bulunacak.

Cumartesi ve pazar günleri ise başvurular, T.C. kimlik numarası ile ilgili sınırlama olmaksızın yapılabilecek.

1000 Tl Sosyal Yardım Haberleri - Son Dakika 1000 Tl Sosyal Yardım Hakkında Güncel Haber ve Bilgiler

1000 TL sosyal yardım başvuru şartları ve sonuç sorgulama ekranı.. Sosyal yardım başvuruları devam ediyor mu? İşte detaylar

1000 TL sosyal yardım başvuru şartları ve sonuç sorgulama ekranı.. Sosyal yardım başvuruları devam ediyor mu? İşte detaylar

Pandemi sosyal yardım başvurusu alınmaya devam ediliyor. 1000 TL pandemi destek başvurusu devam ederken başvuru işlemlerini tamamlayanlar içinse sorgulama ekranı erişime açılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu desteğe ek olarak pandemi bakım ücreti desteği için de düğmeye basıldığını duyurdu. Peki, 1000 TL pandemi destek başvurusu kapsamında 1. fazda 2.1 milyon haneye, 2. fazda 2,3 milyon haneye nakdi destek sağlanan sürecin 3. faz başvurusu ve sorgulaması nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Hane başına 1000’er lira desteği içeren 3. faz sosyal destek programına, kamu işçileri, memurlar, emekliler, İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden yararlananlar ile 1. ve 2. fazdaki nakdi destekleri alanlar dışındaki tüm vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvurabiliyor. Nisan ayından bu yana devam eden Pandemi Sosyal Destek Programı 3. Faz başvuruları e-devlet kapısı üzerinden alınıyor. Yapılan ilk iki yardımdan yararlanmayan kişilerin başvuru yapabileceği sosyal yardım başvurusu için henüz başvuru yapmayan pek çok vatandaş, başvuru için gerekli şartları sorguluyor. İşte, Pandemi 1000 TL sosyal yardım başvurusu hakkında ayrıntılar…

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Pandemi sosyal yardım desteği olarak bilinen 1000 TL yardım başvurusu, E-Devlet girişi ile internet üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek. Ancak yoğunluğun önüne geçebilmek için TC Kimlik Numarası’nın son hanesine göre haftanın belirli günleri sosyal yardım desteği için başvuru işlemi alınacak.

SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın.

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

sosyal yardım BAŞVURU VE SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

BAKAN SELÇUK: 8 BİN 920 İLAÇ İÇİN YILDA 40 MİLYAR TL’Yİ AŞKIN KAYNAK AYIRIYORUZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk “Sağlık Bilim Kurullarındaki bilim insanlarınca tedavi için uygun, yerinde ve güvenli bulunan 8 bin 920 ilaç için yılda 40 milyar TL’yi aşkın kaynak ayırıyoruz.” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bilim Kurullarındaki bilim insanlarınca tedavi için uygun, yerinde ve güvenli bulunan 8 bin 920 ilaç için yılda 40 milyar lirayı aşkın kaynak ayırdıklarını bildirdi.

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Sağlık Bilim Kurullarındaki bilim insanlarınca tedavi için uygun, yerinde ve güvenli bulunan 8 bin 920 ilaç için yılda 40 milyar TL’yi aşkın kaynak ayırıyoruz. ‘Önce insan’ diyerek, sosyal güvenlik sistemimiz ile vatandaşlarımızın her daim yanındayız.”

Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır, kimler alamaz?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pandemi nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL sosyal yardım parası vermeye devam ediyor. Bu süreçte sosyal yardım başvurusu yapmak ve başvuru sonucunu sorgulamak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, toplam 620 bin haneye yardımın ulaştığını ve 3. faz döneminin diğer aşamalar gibi başlayıp bitmeyeceğini açıklamıştı.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU EKRANI

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU SONUÇ SORGULAMA EKRANI

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-devlete giriş yaptıktan sonra, sizden istenilen TC Kimlik Numarası, isim soy isim, resmi ikamet adresi, doğum tarihi, medeni durumu, çocuk sayısı, telefon numarası, e-posta adresi, çalışma durumu, çalışıyorsa aylık toplam maaş, sosyal yardım alınıp alınmadığı, kirada oturup oturulmadığı ve oturuluyorsa aylık kira gideri miktarı, aylık fatura miktarları, hanede yaşayan toplam kişi sayısı, hanenin toplam aylık geliri, banka hesabının olup olmadığı gibi bilgileri eksiksiz olarak doldurun ve başvuruyu tamamlayın.

Başvurunuzu tamamladıktan sonra yine aynı sayfa üzerinden ‘başvuru takibi’ kısmına tıklayarak başvurunuzun sonucunu öğrenebilirsiniz.

KİMLER SOSYAL YARDIM PARASI ALAMAZ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pandemi nedeniyle verilen sosyal destek parası yardımlarından kimlerin yararlanamayacağını da açıkladı.

Bu göre;

– Pandemi Sosyal Destek Programı faz 1 ve faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

– 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

– 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

– Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

– İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

– İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar pandemi sosyal yardım başvurusu yapamaz.

 

Bu haberin fotoğrafı yok
Sıradaki Haber Buğra Gülsoy’un ilk eşi kim, kaç çocuğu var?