Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATSO başkanı tekne kazası! Ali Bahar’ın ölümünde ihmal var mı?

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, geçirdiği tekne kazası sonucu hayatını kaybetti. 19 Temmuz 2024 Cuma günü meydana gelen kazada denize düşen ve pervaneye çarpan Bahar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Antalya iş dünyası Bahar’ın ölümüne büyük üzüntü duydu.

Antalya Ticaret ve Sanayi

Antalya Ticaret Odası Başkanı Ali Bahar’ın (55) Kemer’den kendi teknesi ile denize açıldıktan sonra havalanan minderi tutmak isterken dengesini kaybederek denize düşmesinin ardından, pervanenin parçalaması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazanın yaşandığı ‘Alber’ adlı tekne, Kemer Marina’ya getirildi. Kazanın nasıl meydana geldiğiyle ilgili detaylar da ortaya çıktı. Ali Bahar’ın tekneden düşen minderi almak için denize girdiği, teknede bulunan yakın arkadaşı M.S.Ç.’nin Ali Bahar’ı almak için geri manevra yaptığı sırada pervanenin Bahar’a çarptığı belirtildi. Olayla ilgili Kemer Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, talimatı ile M.S.Ç. gözaltına alındı


Antalya’nın Kemer ilçesinde geçirdiği tekne kazası sonucu ağır yaralanan ATSO Başkanı Ali Bahar, hastanede hayatını kaybetti. Aynı zamanda Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı yapan Bahar’ın kendi teknesiyle hareket halindeyken denize düştüğü ve pervaneye çarpması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bahar’ın geçirdiği tekne kazası akıllara Yunanistan’da deniz kazası geçiren iş insanları Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’yı getirdi. Yunanistan’da tatilde olan iş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı geçtiğimiz sene, denizde zodyak botla kaza yapmıştı. Çiftin tedavisi uzun süre devam etmişti.

Ali Bahar kimdir?

Antalya Şarampol’de 1969 yılı doğan Ali Bahar, İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Bahar, Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi diplomasına da sahipti. Üniversite eğitiminin ardından bir Antalya firmasının Karaburun’daki otel inşaatında saha mühendisi, ilerleyen süreçte de şantiye şefi olarak çalışıp, vatani görevini yerine getirmek için Diyarbakır’a gitti. Askerlik dönüşü inşaat mühendisliğini bırakıp ticaret hayatına atıldı. Babası İbrahim Bahar’ın geçmişte yapmış olduğu tavukçuluk, süt ürünleri ve soğutulmuş diğer et gıdaları sektöründe iş hayatına başladı. Organize Sanayi Bölgesi’nde, beyaz et, kırmızı et, hindi eti, süt ürünleri iştigal konularını içeren, 1200 ton kapasiteli, 12.500 m2 kapalı alanda faaliyet yürüten bir şirketi, Altınova’da 3000 m2 Süt Tesisi ayrıca Organize Sanayi Bölgesi’nde köfte ve döner fabrikası, Bahar Hindi, Bahar Süt Ürünleri, Danone, Polonez, Ülker İçim ve ayrıca ithal peynir dağıtımı içeren dağıtım şirketi bulunuyordu.

Soyadlarını verdikleri Bahar Grup bünyesinde 1995 yılından bu yana üretim yapıyorlardı. Ali Bahar, Bahar Gıda Grup, Bahar Gıda, Bah-Et, BHR Süt Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanıydı.Tüm bunların yanı sıra Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevlerini sürdürüyordu.

ATSO Başkanı Ali Bahar hayatını kaybetti

Antalya’nın Kemer ilçesinde tekneden inerken suya düşen ve motor pervanesinin çarpması sonucu ağır yaralanan ATSO ve AOSB Başkanı Ali Bahar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


ATSO Başkanı Ali Bahar hayatını kaybetti
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı (AOSB) Başkanı Ali Bahar, geçirdiği tekne kaza sonucu hayatını kaybetti.Antalya’nın Kemer ilçesinde meydana gelen olayda kendisine ait “Alber” isimli teknesinden indiği sırada suya düşen Ali Bahar motorun pervanesine çarparak ağır yaralandı.Olay yerine çağrılan ambulansla Kemer’deki özel bir hastaneye kaldırılan ve uzuv kaybı olduğu öğrenilen Bahar, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Ali Bahar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bahar’ın yakınları ve Antalya Valisi Hulusi Şahin’in hastanede olduğu öğrenildi.

İş dünyası yasta… Başkan yaşamını yitirdi

Aynı zamanda Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı yapan Bahar, teknede yaşadığı kaza nedeniyle ağır yaralandı. İhbar üzerine marinaya gelen sağlık ekiplerince ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan Bahar, tedaviye alındı. Bahar, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Bahar’ın kendi teknesiyle hareket halindeyken denize düştüğü ve pervaneye çarpması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

ALİ BAHAR KİMDİR

Ali Bahar, 1969 yılında Antalya Şarampol’de doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamlayan Bahar, Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Ayrıca Anadolu Üniversitesi’nden Pedagojik Formasyon Eğitimi diplomasına da sahiptir.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra bir Antalya firmasının Karaburun’daki otel inşaatında saha mühendisi olarak çalışmaya başlamış ve daha sonra şantiye şefi olarak görev yapmıştır. Askerlik hizmetini Diyarbakır’da yerine getirdikten sonra inşaat mühendisliğini bırakarak ticaret hayatına atılmıştır.

Bahar, babası İbrahim Bahar’ın geçmişte faaliyet gösterdiği tavukçuluk, süt ürünleri ve soğutulmuş diğer et gıdaları sektöründe iş hayatına başlamıştır. Organize Sanayi Bölgesi’nde beyaz et, kırmızı et, hindi eti ve süt ürünleri gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren bir şirket kurmuştur. Şirketi, 1200 ton kapasiteli ve 12.500 m2 kapalı alanda faaliyet göstermektedir. Ayrıca Altınova’da 3000 m2’lik bir süt tesisi ve Organize Sanayi Bölgesi’nde köfte ve döner fabrikası bulunmaktadır. Bahar Hindi, Bahar Süt Ürünleri, Danone, Polonez, Ülker İçim ve ithal peynir dağıtımı gibi faaliyetleri içeren bir dağıtım şirketi de bulunmaktadır.

1995 yılından bu yana Bahar Grup bünyesinde üretim yaparak Antalya’ya katma değer sağlayan Ali Bahar, Bahar Gıda Grup, Bahar Gıda, Bah-Et ve BHR Süt Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Ayrıca Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Ali Bahar, evli ve biri kız, diğeri erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.