Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

McDonald’s’ın Kazancı Hayal Kırıklığı Yarattı: Beklentilere Göre Daha Kötü Sonuçlar!

McDonald’s Bilançosunda Gazze Etkisi: 2020’den Bu Yana İlk Kez Satışlar Düştü! İsrail’in Katliamına Destek Veren McDonald’s’a Boykot Tokadı: Satışlar Beklenenden Daha Düşük!

McDonald's Bilançosunda Gazze Etkisi:

McDonald’s Corp. satışları, analistlerin ılımlı büyüme beklentilerinin altında kalarak, 2020’den bu yana ilk kez ikinci çeyrekte düşüş yaşadı.

McDonald’s satışları bir önceki yıla göre yüzde 1 düştü. Şirket tarafından yayımlanan raporda McDonald’s’ın coğrafi segmentlerinin her birinde satışlarda düşüş görüldüğü kaydedildi.

McDonald’s hissesi, aynı dönemde S&P 500 endeksinin yüzde 14’lük kazancına kıyasla bu yıl yüzde 15 düştü. Bazı kalemler hariç kazançlar, ikinci çeyrekte hisse başına 2,97 dolar oldu.

McDonald’s satış büyümesi, yıllardır fiyat artışları ve sıkı hane bütçeleri nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki lokantaların Big Mac’leri azaltmasıyla bu yıl yavaşladı. Geçtiğimiz çeyrek sonunda, fast-food tedarikçisi alıcıları hala uygun fiyatlı bir seçenek olduğuna ikna etmek için ABD’de 5 dolarlık bir yemek fırsatı başlatmıştı.

McDonald’s Üst Yöneticisi (CEO) Chris Kempczinski, finansal sonuçlara ilişkin açıklamasında, tüketicilerin harcamaları konusunda daha seçici davrandığını belirtti.

Şirket boykottan olumsuz etkilenmişti

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle boykotların hedefi haline gelen McDonald’s’ın finansal sonuçları, geçen yılın son çeyreği ile bu yılın ilk çeyreğinde Orta Doğu’daki çatışmalardan olumsuz etkilenmişti.

Restoran zincirinin geliri, geçen yılın son çeyreğinde Orta Doğu’daki çatışmaların şirketin satışlarını etkilemesiyle piyasa beklentilerinin altında kalırken, bu yılın ilk çeyreğinde Orta Doğu’daki restoranlarını da içeren pazar grubundaki satışları gerilemişti.

McDonald’s kazancı $0,27 ile beklentilere göre daha kötü, kâr ise beklentilere göre düşük

McDonald’s (NYSE: ) raporuna göre ikinci çeyrek hisse başına kârı 2,80$ ile analistlerin 3,07$ olan beklentilerine göre $0,27 daha kötü.

Bu çeyrek için yayımlanan kâr 6,49B$ olarak belirlendi. Analist beklentileri ise 6,62B$ şeklindeydi.

McDonald’s hissesi, günü 252.00$ seviyesinden kapattı. Bu seviye, şirketin üç ayda -8,17% değer kaybettiğini gösteriyor. Hissenin son 12 ayda ise %-14,29 değer kaybettiğini gösteriyor.

McDonald’s son 90 gün içinde 1 pozitif hisse başına kâr görürken 25 negatif hisse başına kâr gördü.

McDonald’s hisse fiyatının geçmiş kazanç raporlarına ne tepki verdiğini buradan inceleyin.

InvestingPro’ya göre McDonald’s şirketinin finansal sağlık puanı “Oldukça İyi performans”.

McDonald’s şirketine ait ve şirketin tüm finansal bilgilerini buradan inceleyin.

Investing.com Kazanç Takvimini ziyaret ederek bilançolar ile ilgili tüm gelişmelerden haberdar olun.

Arı sütü işçi anlar tarafından
Sıradaki Haber Arı Sütü Nedir? Faydaları Nelerdir?