Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kirli Sepeti Meyra kimdir? Pelin Karahan kaç yaşında

En sevilen dizilerden biri

En sevilen dizilerden biri olan Kirli Sepeti’nde oyuncu kadrosuna yeni isimler katıldı. Dizinin en dikkat çeken yeni karakterlerinden biri de Meyra oldu. Peki Kirli Sepeti Meyra kimdir? Pelin Karahan kaç yaşında?

Dizi hayranlarının merakla beklediği yapımlardan Kirli Sepeti, Now TV ekranlarında yeni sezonuyla izleyiciyle buluşuyor. MedYapım imzalı dizide yeni sezonda ünlü isimler oyuncu kadrosuna eklenirken, dikkat çeken karakterlerden biri de Meyra oldu.

Kirli Sepeti Meyra Kimdir?

Magazin dünyasının yakından tanıdığı bir sosyete üyesi olan Kirli Sepeti Meyra, Emre Karayel’in canlandırdığı Yiğit karakterinin eşidir. Çiftin Sude adında çok güzel bir kızları bulunmaktadır.

Kirli Sepeti Meyra Gerçek Adı

Meyra karakterine hayat veren isim, başarılı oyuncu Pelin Karahan’dır. Son olarak “Bahar” dizisinde Sevda karakteriyle izleyici karşısına çıkan Karahan, 6 Ekim 1984 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmecilik Bölümü mezunu olan oyuncu, kariyerine birçok başarılı yapım sığdırmıştır.

“Kavak Yelleri” dizisinde canlandırdığı Aslı rolüyle geniş bir hayran kitlesi edinen Pelin Karahan, “Muhteşem Yüzyıl”da Mihrimah Sultan karakteriyle de büyük beğeni toplamıştır. Son dönemde “Güven Bana” adlı yapımda yer alan oyuncu, “Bahar” dizisine iki hafta konuk olmuştur. Yeni sezonda ise Kirli Sepeti dizisinde Meyra adlı bir sosyetiği canlandırmaktadır.

Pelin Karahan Kaç Yaşında?

1984 yılında dünyaya gelen ünlü oyuncu Pelin Karahan, 40 yaşındadır.

Ankara’da 6 Ekim 1984 tarihinde dünyaya gelen Vildan Pelin Karahan Güntay, ilkokul eğitimini Arı Koleji’nde tamamladı. Ortaokulu Ankara Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu ve Ödemiş İlköğretim Okulu’nda sürdürdü. Başarılı bir öğrenci olan Karahan, kısa bir süre Polis Koleji’nde eğitim aldıktan sonra Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesi’ne geçiş yaptı ve buradan mezun oldu. Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde tamamladı.

İstanbul’a çalışmak için gelen Karahan, ek gelir sağlamak amacıyla Erberk Ajans’a kaydoldu. Bu ajans aracılığıyla Çağan Irmak ile birlikte Demirdöküm reklam filminde rol aldı. Ardından Nestle Kit-Kat, Coca Cola Light, Ülker Royal Golf, Yedigün, Carrefour, Penti, Komili Şampuan ve İpana gibi markaların reklam yüzü oldu.

2007 yılında Kavak Yelleri dizisinin seçmelerine katılan Karahan, “Aslı” karakterine hayat vermeye başladı. Dizideki rol arkadaşı Dağhan Külegeç ile uyumu izleyicilerin beğenisini kazandı ve ikili, gençlerin favori çiftlerinden biri haline geldi.

Karahan, tarihi dizi Muhteşem Yüzyıl’da Mihrimah Sultan karakterini canlandırarak oyunculuk kariyerine yeni bir boyut kattı. Performansıyla eleştirmenlerden tam not aldı.

TRT Okul kanalında “Bir Evde” adlı hayvan bakımı programını sunarak farklı bir alanda yeteneklerini sergiledi.

Show TV’de “Pelin Karahan ile Nefis Tarifler” ve Star TV’de Ramazan ayı boyunca yayımlanan “Pelin’in Mutfağı” adlı programları sunarak izleyicilere lezzetli tarifler sundu.

Ankara’da doğup büyüyen Karahan, anne tarafından Arnavut ve Selanik göçmeni kökenlidir. Ekim 2011’de pilates eğitmeni Erdinç Bekiroğlu ile Barselona’da evlendi, ancak çift 2013 Kasım ayında yollarını ayırdı. 24 Haziran 2014’te iş insanı Bedri Güntay ile Adile Sultan Sarayı’nda gerçekleşen görkemli bir törenle evlendi. Bu evlilikten iki çocuk sahibi oldu.

Karahan, oyunculuğun yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol alıyor. Çocukların eğitimi ve hayvan hakları konularında çeşitli kampanyalara destek veriyor.

2021 yılında TRT 1’de yayımlanan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde İnci Dereli karakterini canlandırarak izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Pelin Karahan Dizi ve Filmleri

Kavak Yelleri (Aslı) – 2007 / 2011

Mavi Kelebekler – 2011 / 2013

Muhteşem Yüzyıl (Mihrimah Sultan) – 2012 / 2014

Yeter (Aylin) – 2015 / 2016

Yuvamdaki Düşman (Tülin) – 2018

Dalgalar ve İzler (Suna) – 2021

Bir Zamanlar Kıbrıs (İnci) – 2021 / 2022

Şebeke (Tuğba) – 2023

Güven Bana (Zeynep) – 2023

Bahar (Sevda) – 2024

Kirli Sepeti (Meyra) – 2024

Yeni sezonda Kirli Sepeti dizisinde Meyra karakterine hayat veren Pelin Karahan, performansıyla yine izleyicilerin beğenisini kazanıyor. Dizideki rolüyle farklı bir imaj çizen oyuncu, kariyerine yeni bir soluk getiriyor.

Başrollеrindе Dеmеt Evgar, Buğra Gülsoy
Sıradaki Haber Bahar dizisinin ekranlara döneceği tarih belli oldu