Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

19 eylül gaziler günü anlam ve önemi

19 Eylül günü, şehadete

19 Eylül günü, şehadete koşarken gazilik makamına eren kahramanlarımıza olan minnet duygumuzun daha da kuvvetlenmesine vesile olmaktadır.

Milli Mücadelenin en önemli zaferlerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında, Gazi Meclisimiz tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi”lik unvanı ve “Mareşallik” rütbesi verilmiş ve bu tarihe atfen her yıl, 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Gaziler Günü ne zaman kutlanır? Gaziler Günü tarihi - 1

19 Eylül, “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Gaziler gününde yapılacak törenler, Başbakanlığın 24 Ağustos 2003 tarih ve 25209 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmeliği esaslarına göre düzenlenir.

Gaziler Günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanını verdiği gündür. Tüm gazilerimizin bu özel gününü kutlamak için gaziler günü mesajlarını sizler için hazırladık…

GAZİLER GÜNÜ MESAJLARI
“Vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını ortaya koyan gazilerimize minnettarız. 19 Eylül Gaziler Günü’nü saygı ve şükranla anıyoruz.”

“Kahraman gazilerimiz, sizler bu vatanın en büyük onuru ve gururusunuz. 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.”

“Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde bu topraklarda huzur içinde yaşıyoruz. 19 Eylül Gaziler Günü’nde saygıyla eğiliyoruz.”

“Milletimizin kahraman gazilerine olan borcu asla ödenemez. 19 Eylül Gaziler Günü’nde tüm gazilerimizi minnetle anıyoruz.”

“Gazilerimizin gösterdiği cesaret ve fedakarlık, ülkemizin en kıymetli hazinelerindendir. 19 Eylül Gaziler Günü’nü gururla kutluyoruz.”

Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Bugün, kahramanlık destanlarının yazıldığı gün. Gazilerimize şükranlar olsun.

Gazilerimiz, milletimizin gururudur. Onların fedakârlıkları sayesinde bugün huzur içinde yaşıyoruz.

Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşında yaşamıştır. “Ya istiklal, ya ölüm!” demiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Gaziler gününüz kutlu olsun.

Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk Ordusu, daha sonra dünya barışını korumak için görev almıştır. Gaziler gününüz kutlu olsun.

Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır. Gaziler gününüz kutlu ve mübarek olsun

Gazi oldum arkadaşlar, Bedel lazımdı ey dostlar, Kutsalları hep korudular, Bizden önceki gazi ordular…

Gazilerimize saygı duyalım, Ölenlerini rahmetle analım, Hayatlarından ibret alalım, Değerlerini anlayalım, Allah için savaştılar, Varlıklarını ortaya koydular, Bu günleri görseydiler, Acaba bize ne derdiler…

GAZİLER GÜNÜ
Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün gaziler günü olarak kutlanmaktadır.

13 Eylül 1921′ de kazanılan Sakarya Zaferi’nin hemen ardından, 14/15 Eylül gecesi, Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa ile Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa, Edirne ve Kozan Milletvekilleri sıfatıyla Büyük Millet Meclisi Reisliği’ne cepheden telgrafla şu önergeyi gönderdi:

“Bizzat muharebe meydanındaki tedbiriyle muzafferiyetin amil ve müessiri olmuş Başkumandan Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine müşirlik rütbesi ile gazilik ünvanı tevcihini teklif ve istirham ederiz. Büyük Millet Meclisi’nin bu teveccühünün milletimiz tarafından doğrudan doğruya bütün orduya müteveccih bir eser-i takdir ve taltif olacağı kanaaatinde bulunduğumuzu arz eyleriz.”

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR Özеlliklе Batı
Sıradaki Haber Sel geliyor. Meteoroloji bu kez 8 ili uyardı