Yalancı acı ağaç denen ve Antil adalarında yetişen bir çeşidinin yükseldiği 15 – 20 metredir. Bir de Amerika’nın Venezüella ve Brezilya ormanlarında yetişen kırmızı çiçekli küçük bir ağaç vardır ki, buna da hakiki acı ağacı denir. Cinslerinin kullanın§ yerleri ve etkileri aynıdır. İştah açıcı, kurt düşürücü ve ateş düşürücü olarak kullanılır. Hafiftir ve çok acı bir lezzeti vardır. Kökü, gövdesi ve kabuğu kullanılır.
Kullanım yeri ve şekli:
* Solucan ve kıl kurtlarını düşürmek için; 5 – 10 gr. acı ağaç bir litre suda 4 – 5 saat bekletilir, sonra süzülür. Bu sudan sabahları aç karnına birer çay bardağı içirilir.
* İştah açıcı ve kana kuvvet verici olarak; 5 gr. acı ağaç, yarım kilo kara üzümle birlikte iki litre suda kaynatıldıktan sonra süzülür. Balla tatlandırılarak yemeklerden yarım saat önce birer çay bardağı içilir.
* Böbrek taşı düşürmede ve safrakesesi ağrılarında; 5 gr. ağacın yongaları bir litre suda bekletilir. Bu sudan her gün 3 4 bardak içilir.
* Haşaratları önlemek için, 10 gr. acı ağaç yongası bir litre suda kaynatılır. Bu su vücuda sürülür.
* Saçtaki kepekleri için, bir litre suya 10 gr. konur ve kaynatılır. Bu su ile baş friksiyonlanır. (ovulur)
* Acı ağaç çay gibi demlenir ve günde 2 – 3 çay bardağı içilirse, alkol içme isteğini azaltır.
* Ateş düşürücü olarak, kabuk ve köleleri kaynatılır ve bununla eklem yerleri ovulur. Ayrıca 5 gr. acı ağaç, bir litre suda 5 – 6 gün bekletilir. Sonra 2 – da bu suya bal ilave edilir ve gün-3 bardak içilir.