Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Acı Bakla Nedir? Faydaları Nelerdir Acı Bakla Bitkisi…!

Bu haberin fotoğrafı yok

acı bakla neye iyi gelir
Baklagiller familyasından olup, boyu 100 cm’ye kadar yükselebilen, bir yıllık otsu bir bitkidir. El şeklindeki yapraklarının iki yüzü de tüylüdür. çiçekleri kelebek biçiminde ve beyaz, uç kısımları mavidir. Meyveleri önce tüylü sonra tüysüz ve sarımsıdır. Olgun tohumları Şifa verici olarak kullanılır. Yabani olarak yetişmesine rağmen ekimi de yapılır. Halk dilinde dekçe bakla, gavur baklası, Mısır baklası, Yahudi baklası, termiye tohumu, artamuz ve kurt baklası gibi isimler alır. İdrar artırıcı, kıl kurdu ve solucan düşürücü, vücuda kuvvet verici ve kan Şekerini ayarlayıcıdır. Acı bir lezzetli vardır, alkoloitleri zehirlidir, doğrudan yenmesi halinde sarılık belirtileri gösterir. Bu etkiden kurtulmak için tohumları kaynar sudan geçirilir ve kabukları soyulur; veya ateşte kavrulur.
Kullanım yeri ve şekli:
* Şeker düşürücü olarak, tavada kavrulur, değirmende öğütülerek toz haline getirilir, bu tozdan her sabah aç karna bir kahve kaşığı yenir.
* Deri beyazlıkları (vitiligo) için, acı bakla kavrulur, un haline getirilir. Sonra da sirke ile karıştırılarak lapa kıvamına sokulur ve vücuttaki be yazlıklara konur.
* Egzamaya karşı, 20 gr. acı bakla ile 20 gr. kına, 200 cc. zeytinyağı ile
karıştırılarak merhem haline getirilir. , Egzamalı yerlere sabah akşam sürülür.
* İdrar tıkanıklığı, damar tıkanıklığı ve safra kesesi şikayetlerinde ve vücuttaki toksinleri atmak için; kaynamakta olan bir litre suya 100 gr. bakla unu konur, 5 dakika kaynatır, halkı tatlandırılır. Günde üç defa birer bardak içilir.
* Ciltteki kahverengi lekeler ve ciltler için; Cilt acı bakla tozu ile ovulur. Böylece çillerin renkleri açılır.
* Bir miktar acı bakla sirke ile karıştırılarak lapa haline getirilir. Ur ve bezeler üzerine sarılır.
* Baş, romatizma, lumbago ve siyatik ağrılarına karşı; bir miktar acı bakkal unu sirke ile karıştırılarak lapa haline getirilir. Şikayet edilen yerlere sarılır.

Arı sütü işçi anlar tarafından Hani maddesi nektar ve polen
Sıradaki Haber Arı Sütü Nedir? Faydaları Nelerdir?