Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Adet döneminde hangi dualar okunur?

Adet döneminde olan ya

Adet döneminde olan ya da loğusa olan bir kadın besmele çekebilir veya kelime-i tevhid getirebilir, Elhamdülillah diyebilir, tövbe amaçlı olan duaları ve diğer tüm duaları okuyabilir ve zikir çekebilir, ancak salavat getiremez.

Konunun tartışmalı olmasına rağmen, adetli kadınların Kur’an’a dokunmadan okumaları gerektiği söyleyen kaynaklar da vardır. Ama adetli iken kadınların (aynı zamanda cünup kişilerin de) Kur’an’ı okumaması ya da Kur’an’a dokunmaması ve camiye girmemesi gerektiğini söyleyen hadisler de bulunmaktadır.

Kısacası adetli kadınların ve cünup kişilerin Kur’an’ı okumasını yasak gören kaynaklar olmasına rağmen, Şafi ve Maliki mezheplerindeki birçok kaynak da bu durumu bu şekilde sınırlamamaktadır. Çünkü bir kadının adet döneminin bir süre devam ettiğini fakat cünup olmanın gusül alınarak sorun olmaktan çıktığını belirtmişlerdir.

Ancak bu dönemlerde de İslami bilgilerin okuyup öğrenilmesinde hiçbir sakınca yoktur, yasak olan Kur’an’ı okumaktır, Allah’ın isimleri zikredilebilir, Esma’ül Hüsna okunabilir ve her türlü dua edilebilir.

Adet döneminde okunabilecek dualar hangileridir?
Bunların haricinde, adetli bir kadın niyaz etme ya da yalvarma amacıyla ezberinden Kur’an’ın dua içeren bölümlerini okuyabilir, bunlar Rabbena atina, Rabbenafiğli, Felak, Nas gibi dualardır.

Ayrıca adetli bir kadın La ilahe ill Allah ya da Subhan Allah diyerek Allahu te’ala’yı hatırlama amaçlı bir şekilde tespih de çekebilir.

Bu dönemindeki bir kadın mezarlık ziyareti gerçekleştirilebilir, yine niyaz amacıyla burada Fatih duası okuyabilir, başında besmele çekip çekmemek fark etmemektedir. Ancak Ayet-el Kürsi ve İhlas Suresi dua içermeyen surelerdir yani adet döneminde bir kadın ya da cünup halde bir kişi bunları okuyamaz.

Kaynak: myreligionislam

Fetanet, akılla aklı aşma demektir.
Sıradaki Haber Fetanet ne demek?