Alzheimer nedir? Alzheimer’in belirtileri nelerdir? Alzheimer hangi koşullarda sık görülür? Alzheimer kim tarafından bulunmuştur? Alzheimer’ın teşhisi nasıl yapılır? Alzheimer hastalığı hakkında detaylı bilgi.
Kronik bir beyin hastalığıdır insanın düşünce süreçlerinin darmadağın eder ve günlük yaşam aktivitelerini azaltır. Beynin düşünme hafıza ve dil bölümleri etkiler günümüzde hastalığın sebebi bilinmemekte ve şifası bulunamamaktadır. Alzheimer abi bu hastalığını tanımlayan doktor Alois Alzheimer’dan gelmektedir doktor Alzheimer 1906 yılında alışılmadık bir akıl hastalığından öldüğü düşünülen bir kadının beyin dokusundaki değişiklikleri inceleyerek bu hastalığı bulmuştur. Bellek kaybı günlük yaşamın gereksinimleri ile başa çıkabilme yeteneği de azalma algılamada toplumsal davranışların düzenlenmesinde ve duygusal tepkilerin kontrolünde bozulma karşılaşır.
Demans Alzheimer’ın en çok rastlanan bir türdür. Demanslı hastalarda düşünme hafıza yer ve zaman tayini mantık yürütme okuduğunu anlamama günlük basit işleri yapmak ve konuşma bozuklukları görülür. Alzheimer hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir beynin kullanımıyla ilgili değildir çünkü her meslek grubunda insanda görülebilir stres gibi faktörlerin hastalığın oluşumunda bir etkisi bulunmamaktadır Alzheimer teşhisi bilmesini sağlayan bir test yoktur.