Bir harita göksel bir “an”ın resmidir. Astroloji bunu, yıldız ve gezegenlerin gökyüzü ekliptik dairesindeki hareketlerinin belli kurallar ve matematik metotlar kullanılarak incelenmesi sonucu ortaya koyar. Bunu ifade ederken, 12 evi, 12 burcu, gezegenleri ve ışıkları (Güneş/Ay) kullanır. Astrolog ise matematiksel formülleri, ülkelerin kültürlerine ve geleneklere göre değişkenliği göz önüne alarak yorumlar (yorumlamalıdır). Makrokozmos içindeki güçlerin (gezegenler, sabit yıldızlar, Ay ve Güneş) mikrokozmos üzerindeki etkilerini inceler. Kendi başına bir makrokozmos olan insanın yaşamı, kendisinden büyük olan resmin içinde sadece küçük bir lekedir.
Bir harita, onun enstrümanları olan burçlar, evler ve gezegenler ile ışıkların konumlanması ile oluşur. İki boyutlu olarak görülse de asla değildir. O, 3 boyutlu bir sistemin 2 boyuta indirgenmiş bir halidir. Astronomik verilerin, döngülerin izdüşümleri ile ortaya çıkartılır. Fakat bu sadece fiziksel olarak bir ifade buluştur. Astrolojik harita, onu oluşturan değerlerin bir kombinasyonudur ve tarif edilmesi, çözülmesi gereken denklemlerden oluşmaktadır.
Harita kişiye her hangi bir konuda olmak üzere, Ne, Nerede ve Nasıl sorularının yanıtını verir. Astroloji bu 3 sorunun cevabını bulur. İzleri takip eder, tüm enstrümanlar ortadadır, zaman akmaktadır ve göksel döngünün Astronomik olarak nereye gideceği bilinmektedir. Bu bilgiler bize gelecekte , şimdinin ne zaman tekrar edeceğinin de bilgisini verir.
Haritayı harita yapan ev, gezegen, burç ve ışıklar bir araya gelerek hikayeyi oluşturmaya başlarlar. Ne geçmişte kalmış, ne geleceğe taşınabilecektir, harita bunun fotoğrafını gözler önüne serer. Hiçbir şey saklı değildir. Sadece daha yakından bakılmalı ve gözlemlenmelidir. Harita zamanın akışı içerisinde her şeyin bir anlık durmuş olduğu hali ifade eder. Haritayı sadece 1 sn. ileri alırsanız pek çok şey değişir. Harita ya da diğer deyişimiz ile horoskop, ona ne kadar yakınlaştığınıza göre anlam kazanır. Ona ne kadar uzaksanız, o kadar anlaşılmaz görünür.
Yakınlaşmanın ilk yolu, göksel olarak zaten var olan Astronomik değerleri kullandığımız gerçeğini unutmamaktan geçer. Göksel yolculuğumuz devam etmektedir. Zaman değişimler ve mekan ile birlikte ilerlemektedir. Harita ise, zamanın niteliğini okuyarak büyük bir gizemi çözmektedir. Zamana her yakınlıkta başka bir göksel harita çıkar ve her biri başka bir dünyayı, başka bir insanı, başka bir temayı ifade eder. Sonsuz olasılıklı çok bilinmeyenli bir denklemdir.
http://www.bilincokulu.com