Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ballıbaba Otunun Faydaları

Ballıbaba bitkisi nedir? Botanik

Ballıbaba bitkisi nedir?
Botanik biliminde ismi “laminum” olarak bilinen ballıbaba çiçeği, kendi ismiyle özdeşleşmiş olan bir familyadan gelmektedir. Renk olarak sadece sarı renge sahip olan bu bitki; genel olarak ormanlık alanlarda, ısırgan otlarının olduğu yerlerde, çalılıkların bulunduğu yerlerde veya duvarların dip köşelerinde rahatlıkla yetişebilmektedir. Isırgan otlarıyla haşır neşir olduğundan halk arasında bu bitkiye “akısırgan otu” da denilebilmektedir.

Ballıbaba bitkisinin bahar mevsiminde Nisan ya da Mayıs ayında çiçek verdiği bilinmektedir Bitkinin yapısı en az 50 santim, en fazla 1 metre uzunluğa ulaşmakta; yaprakları sekiz santime kadar uzayabilmekte ve üzeri tüylü olabilmektedir. Türkiye coğrafyasında Erzurum’da, Trabzon’da, Bayburt’ta, Rize’de ve Bingöl’de yetiştiği bilinen bitki toplandıktan sonra ister kurutularak, ister çayı yapılarak, ister hazırlanan salatalara eklenerek istenirse de direkt olarak yaprakları çiğ bir şekilde yenilebilmektedir.

Ballıbaba bitkisinin faydaları nelerdir?
İdrar ihtiyacını giderirken oluşan yanmalara, ağrılara iyi gelmektedir.

Böbreklerde oluşan hastalıkları iyileştirici etkisi vardır.

Kadınsal hastalıklarda ağrı dindirici olarak kullanılabilir.

Varis problemi veya çıban problemi olan kişilerin ballıbaba bitkisi çayıyla bölgeye kompres yapması önerilmektedir.

Sindirim süreçlerinde yaşanan problemlerde ballıbaba bitkisinin yapraklarından faydalanılması önerilir.

Mesaneyle ilgili problemlerde ballıbaba bitkisinin kullanımı uygun görülmektedir.

Ballıbaba nasıl kullanılmalıdır?
Ballıbaba bitkisiyle en kolay yapılabilecek, kolaylığının yanında bir kişi için en doğal hastalık giderici ürünlerden biri olarak gösterilebilen ürün ballıbaba çayıdır. Bu çayı hazırlamak için; bir su bardağı miktarındaki sıcak suya bir tatlı kaşığı miktarında kurutulmuş ballıbaba yaprağı veya kurutulmuş ballıbaba çiçeği eklenmesi yeterli olmaktadır. En fazla beş dakikalık bir demlenme süreci geçirildikten sonra da süzülerek içilmesi önerilir.
Ballıbaba bitkisiyle banyo suyu nasıl hazırlanır?
Bu bitkiyle banyo yapmak vücudu oldukça rahatlatmaktadır. Geceden bir kovadaki suyun içerisine bu bitkiler koyularak bekletilmelidir. 200 gram miktarında kurutulmuş bitki kullanılabilmekte veya kurutulmuşu bulunamıyorsa 8 litreyi dolduracak şekilde canlı bitki bulunmalıdır. Malzemeler hazırlanıp suda bekletme işlemi tamamlandığında sabah bu malzemeler hafifçe ısıtılarak yavaş yavaş tamamiyle banyo suyuna ilave edilir. 20 dakika boyunca kalbin olduğu alana kadar suyun dışında kalmaya özen göstererek bu suyun içerisinde oturmanız önerilir.

Lilith nе dеmеk? Lilith, mitolojidеki
Sıradaki Haber Lilith Ne Demek? Lilith Nedir? Mitolojideki Gizemli Figürün Sırları