Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bebeklerde kaliteli bir uyku için ne yapılır? Bebeğin daha rahat uyuması için öneriler

Bebekler için iyi bir

Bebekler için iyi bir uykunun önemi çok büyüktür. Zaten bebekler günün büyük kısmını uyuyarak geçirir. Eğer bebekler rahat ve kaliteli bir uyku uyumaz ise zamanla çeşitli sağlık sorunları ve huysuzluklar ortaya çıkabilir.

Peki bebeklerin daha iyi bir uyku uyuması için annenin yapması gerekenler nelerdir? İsterseniz gelin konunun uzmanının bu konuda yaptığı açıklamalara kulak verelim;

İngiltere’de annelerin yakından takip ettiği, bebek bakımı konusunda tüm dünyada ilgiyle okunan iki kitabı bulunan ünlü bebek bakım uzmanı Rachel Waddilove’un önerileri, bebeklere iyi bir uyku rutini oluşturulmasına ve bebeklerin daha iyi uyumasına katkı sağlıyor.

Bebekler için iyi bir uyku rutini oluşturmanın ipuçları

1. Bebeğinizi güzelce doyurun ki banyo sonrasında aç olmasın ve yıkanmanın verdiği rahatlığın keyfini çıkarabilsin. Bu şekilde bebeklerle banyo sonrasında daha iyi vakit geçirirsiniz ve bebek de banyo yapacağı için daha mutlu olur.

2. Ilık bir banyo hazırlayın. Bazı yeni anne babalar suyun çok sıcak olacağından endişe ederek bebekleri soğuk suya sokuyor ama bebekler soğuk suyu hiç sevmez. Bebekler kolaylıkla üşütebilirler ve soğuk su hoşlarına gitmediği için ağlar. Bebeği yıkarken yumuşak bir sünger veya ince pamuklu bir bez kullanın. Bebek çok küçükse pamuk kullanmanızı tavsiye ederim çünkü pamuk kullanılabilecek her şeyden daha yumuşaktır.

3. Bebeğinizi banyodan çıkardıktan sonra, yumuşak bir havluya sararak kucağınıza oturtun ya da yatırın. Şarkı söyleyin, sallayın ve nazikçe kurularken gözlerine bakın.

4. Tüm vücuduna masaj yapmayı ihmal etmeyin. Kucağınızda masaj yaparak bebeğinizle sıcak temas da kurmuş olursunuz. Sonrasında bebeğinizi giydirin ve bezleyin.Yüksek emme kapasitesine sahip bir bez tercih edin. Bebekler uyanıkken karınlarının üzerine yatmayı sever, siz de banyodan sonra onu kucağınızda veya yumuşak bir havlunun üzerinde karnının üstüne yatırabilirsiniz.

5. Bebeğinizin gazı olup olmadığını kontrol edin ve yeterince sıvı almasını sağlayın. Eğer yeterince sıvı almamışsa küçük yumruklarını ağzına götürecek ve bastıracaktır. Böyle bir durum varsa bebeğinizi biraz daha besleyin, kucaklayın, okşayın. Sonrasında bebeğinizi sırt üstü karyolasına yatırın. İyi geceler öpücüğü verin, ışığı söndürün ve odadan çıkın.

Bebeklerin daha iyi uyumasını sağlamak için ipuçları

1. Bebeğinizin tok olması çok önemlidir.

2. Onu uykuya yatırdığınızda altının temiz olduğundan emin olun ve ıslaklığı cildinden uzak tutacak bir bebek bezi tercih edin.

3. Bebeğinizi karyolasına ayakları karyolanın ucunu gösterecek şekilde koyun, rahat ve sıcak olmasını sağlayın.

4. Bebeğiniz aşırı yorgun olmasın çünkü yorgun bebekler kolay sakinleşmez. Ayrıca esnemek, gözlerini ovuşturmak, başını bir yandan diğerine çevirmek gibi yorgunluk belirtileri gösterdiğinde bebeği karyolasına koyun.

5. Karyolasına yatırdığınızda yaygarayı koparırsa hemen kucağınıza almayın. Çoğu bebeğin kendi kendine yatışması on dakikayı bulur. Bu, uyku eğitiminin çok önemli bir parçasıdır.

6. Gün içinde iyi uyumasını sağlayın. Gündüz iyi uyumayan bebek, gece uyumakta zorlanacaktır.

7. Küçük bebeklerin beslenme aralarında kısa süreler uyumasını sağlayın ve beslenme aralarında çok uzun süre uyanık tutmayın. 3 ayın altındaki küçük bebekler için bir buçuk saat uyanık kalmak yeterince uzun bir süredir. 4 aylık ve daha büyük bebekler daha uzun süre uyanık kalabilir ama yine de bebeğinizin iyi bir gündüz uykusu rutini geliştirmesini sağlayın.

8. Bebeğinizi karyolasına yatırmadan önce yeterince öpüp okşadığınızdan emin olun. Uyumadan önce ona kitap okuyabilirsiniz. Çok küçük bebekler bile sesinizi duymaktan ve renkli sayfalara bakmaktan hoşlanır.

9. Odadan çıkarken müzikli bir oyuncak bırakın. Oyuncağı karyolanın içine değil karyolanın yakınına bir yere koyun. Ama bebeğin dikkati dağıtabilecek hareketli bir oyuncak olmamasına da özen gösterin.

10. Evdeki ses düzeyini en az seviyede tutun.

Lilith nе dеmеk? Lilith, mitolojidеki
Sıradaki Haber Lilith Ne Demek? Lilith Nedir? Mitolojideki Gizemli Figürün Sırları