Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye işcilerine kadro varmı

Bu haberin fotoğrafı yok

Belediye Taşeron İşçilerine Kadro Gelecek Mi? 4/A, 4/D Belediye Şirket İşçilerine Kadro Müjdesi Geldi Mi? İşte Son Gelişmeler…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kapsam dışı kalan 90 bin taşeron işçinin kadroya alınacağının müjdesini vermişti. Fakat 90 bin taşeron işçinin kimleri kapsayıp kapsamayacağı henüz belli değil. Ayrıca 90 bin taşeron işçinin yanı sıra 550 bin sözleşmeli işçinin de kadro çalışması için hazırlıklar neredeyse tamamlandı. Peki bu çerçevede belediye taşeron işçileri kadroya geçecek mi? 4/A, 4/D güvenlik görevlisi, aşçı, şoför ve temizlikçi gibi sözleşmeliler için kadro müjdesi geldi mi? İşte konuya dair tüm ayrıntılar ve son dakika gelişmeleri haberimizde!
Bakan Bilgin’in 90 bin taşeronun kadroya geçirileceğini açıklamasından sonra kapsama kimlerin alınacağı merak ediliyor
Bakan Bilgin’in 90 bin taşeronun kadroya geçirileceğini açıklamasından sonra kapsama kimlerin alınacağı merak ediliyor
Belediye Taşeron İşçilerine Kadro Gelecek Mi? Devlet kadrolarında bulunan sözleşmeli personelin yaklaşık 90 bin kişilik bir kısmı kapsam dışı kalmıştı. Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gerekli çalışmaların başladığını belirtmişti. Aynı zamanda sözleşmeli personelin yanı sıra 600 bin taşeron işçinin de kadroya geçip geçmeye araştırılıyor. Bu kapsamda belediye taşeron işçilerine kadro gelecek mi? İşte konuya dair son gelişmeler burada!

BELEDİYE TAŞERON İŞÇİLERİNE KADRO GELECEK Mİ?
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeniden faaliyetlere başlamasıyla torba yasada taşeron işçilere kadro verilmesi ve düzenlemenin yürürlüğe girmesi gibi teklifler yer alıyor.

Belediye işçilerine müjdeli haber yolda: Kadro için umut dolu bekleyiş!

Belediye ve kamu çatısı altında görev yapan işçiler, hali hazırda taşeron şekilde işlerini sürdürüyorlar. Fakat yıllardır teşere bir şekilde görev alan işçiler artık kadrolara geçirilmeyi talep ediyorlar.

Tgrthaber.com.tr her zamanki gibi belediyelere bağlı şirket çalışanlarının kadro taleplerini ilk haberleştiren medya oldu. İlk yaptığımız belediye taşerona kadro haberi sonrasında büyük konu gündem haline geldi.

Kadro talep eden taşeronları da kapsayan düzenleme ilerleyen günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek. Bu ayın sonunda bitirilerek meclise sunulacak düzenleme ile KHK çerçevesinde verilen kadrodan yararlanaöayan işçilere, geçici işçilere ve mevsimlik işçilere düzenleme yapılacak.

TEK UMUT KALDI

Kadro bekleyen belediye şirket işçileri için tek umudu Gazeteci Murat Polat açıkladı. Belediye şirket işçilerinin kadro düzenlemesi için son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilerleyen zamanlarda vereceği seçim müjdeleri büyük bir merakla takip edilirken taşeron işçilerin umudunun açıklanacak bu müjdelerde olduğunu söyledi.

4/A, 4/D temizlik görevlisi, güvenlik ve şoför gibi taşeron belediye işçileri 28 Ekim 2022 tarihine kilitlendi. Bilindiği üzere AK Parti, 28 Ekim tarihinde seçim vaatleriyle ilgili önemli bir toplantı düzenleyecek ve bu toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğam mühim açıklamalarda bulunacak.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

1 mliyon kişinin kadroya geçirilmesinde 90 bin kişi açıkta kalmış ve bu 90 bin kişi için yeni çalışmalar yapılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 90 bin işçinin kadro kapsamına geçirilmesi hakkında yapılan çalışmaların tamamlandığını ve meclise sunulacağını açıklamıştı.

TBMM’nin açılmasıyla birlikte sunulan torba yasa tasarısı ile birlikte 52 madde de belli oldu. Bu listenin içerisinde geçici, sürekli ve çeşitli pozisyonlardaki işçilerin kadroya alınmasını kapsayan madde de bulunuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kadro konusu için, “Bakan Bilgin konuyla alakalı, “Aynı zamanda sözleşmeli personelin kadroya katılması problemi Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmedi. Biz çalışmaları gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızla son konuşmayı yaptıktan sonra duyuruyu yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bilgin, “696 sayılı yasa haricinde kalanların kadrolu işçi olarak katılması hususundaki tüm incelemelerizi tamamladık. Kapsam harici kalan 90 bin seviyesindeki personelin devlette kadroya dahil edilmesiyle alakalı son çalışmalar tamam.” diyerek sözlerini noktaladı

Taşeron işçilerin kadro mağduriyetine değinen Bakan Bilgin, “Hemen hemen 1 milyon işçi kadrolu oldu fakat o günkü ortamda 90 bin işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya istidhamı adına gerekli incelemelerimizi gerçekleştirdik. Bir sonraki aralık ayında tekrardan asgari ücreti tartışacağız. Enflasyonun tesirini, tahribatını göz önünde bulundurarak yeni bir değerlendirme neticesinde kararımızı duyuracağız” ifadelerini kullandı

90 BİN TAŞERON İŞÇİ KİMLERİ KAPSIYOR?
TBMM’nin açılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen taşeron işçi meselesi hakkında gerekli çalışmalar hız kazanırken kimlerin kapsama alınıp alınmayacağı ise merak konusu oldu. Bakan Bilgin konuyla alakalı, “aynı zamanda sözleşmeli personelin kadroya katılması problemi Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmedi. Biz çalışmaları gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızla son konuşmayı yaptıktan sonra duyuruyu yapacağız. 696 sayılı yasa haricinde kalanların kadrolu işçi olarak katılması hususundaki tüm incelemelerizi tamamladık. Kapsam harici kalan 90 bin seviyesindeki personelin devlette kadroya dahil edilmesiyle alakalı son çalışmalar tamam.” açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

Binlerce taşeron işçinin beklediği kadro müjdesi hakkında kabine toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili, “Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecektir. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. Kadro kapsamı dışında kalanlar sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli Kit personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek sonra kadroları kendiliğinden ilga olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Belediye Şirket İşçilerine Kadro” Kampanyamız

Belediye şirket işçilerinin kadrolu işçi statüsüne geçirilmesi için Sendikamız Genel-İş öncülüğünde örgütlü olduğumuz bütün illerde 14 Eylül’den itibaren eylem, etkinlik ve basın açıklamaları yaptık. Belediye şirket işçilerinin sorunlarını duyurmak, kamuoyu oluşturmak ve hak talebimizdeki ısrar ve kararlılığımızı göstermek amacıyla yapmış olduğumuz basın açıklamaları işçilerin güvencesizliğe karşı tepkisini bir kez daha ortaya koydu.

Bu kapsamda batıdan doğuya, güneyden kuzeye ülkenin dört bir yanında belediye ve işyerleri ile şubelerimizde basın açıklamaları yaptık: İzmir’in merkez başta olmak üzere Karşıyaka, Buca, Konak, Karabağlar ve diğer ilçeleri; İstanbul’un, Küçükçekmece, Ataşehir ve diğer ilçeleri ile Muğla, Ortaca, Milas, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Didim’de, Bursa Gemlik, Balıkesir Burhaniye, Hakkâri, Van, Diyarbakır, Edirne’de ve Lüleburgaz, Kayseri, Kırklareli, Çanakkale, Bayramiç, Konya, Mersin, Eskişehir, Tunceli, Gaziantep, İzmit, Adana, Ağrı ve Artvin’de “Kadro haktır, alacağız” dedik.

Şubelerimiz yönetiminde gerçekleşen bu basın açıklamamızın tam metni şöyledir:

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE YAPILAN AYRIMCILIK SON BULSUN!

KADRO VE İLAVE TEDİYE HAKKIMIZ VERİLSİN!

ZORUNLU EMEKLİLİK UYGULAMASI KALDIRILSIN!

Genel-İş olarak belediye işçilerinin haklarının inatçı ve yılmaz savunucusu olmaya, ülkemiz ve geleceğimiz için emek ve demokrasi mücadelesini ısrarla ve kararlılıkla sürdürmeye, işçi sınıfının hakları ve özgürlükleri için örgütlenmeye ve güçlenmeye devam ediyoruz.

Gelir eşitsizliği, yüksek enflasyon, fahiş faturalar, açlık sınırı altındaki ücretler, işçilerin geçinmesinin ve insanca yaşamasının olanaksız hale geldiği ağır koşullar yaratmıştır. Bu koşullar altında ayrımcılık, güvencesizlik ve eşitsizlik yayılmaya devam ediyor. Belediye şirket işçileri de uzun zamandan beri büyük bir eşitsizlik ve ayrımcılığa maruz bırakılıyor. Bu ayrımcılığın, eşitsizliğin ve adaletsizliğin adı “KADRO ALDATMACASI”dır. Sendikamız söz konusu ayrımcılık ve adaletsizliğe karşı bugüne kadar eylemler, basın açıklamaları yapmıştır. Her eylemimizde ve açıklamamızda hakkımız olanı haykırdık; “Gerçek Kadro İstiyoruz, Belediye İşçileri Kamu İşçisidir. Ayrımcılık Son Bulsun Haklarımız Verilsin” dedik.

Belediye Şirket İşçilerinin KADRO HAKKI Verilsin.

Kadro aldatmacası 696 sayılı KHK ile gerçekleşti. Bu KHK ile kamuda çalışan taşeron işçilerden merkezi idarede bulunanlar doğrudan kadroya geçerken, belediyelerde çalışan işçiler belediye şirketlerine geçirildi. Bu durumda sonuç olarak, 450 bin şirket işçisine ayrımcılık yapıldı, bu işçiler kadro dışı bırakıldı. Belediyelerin tüm hizmetlerini yerine getiren belediye şirket işçilerine yapılan ayrımcılığın son bulmasını ve kadro haklarının verilmesini istiyoruz.

Belediye Şirket İşçilerinin İlave Tediye Hakları Verilsin.

Belediye şirket işçilerinin kadro hakkından mahrum bırakılması, özellikle ilave tediye konusunda mağduriyete neden olmuştur. Kamu işçilerinin yararlandığı 52 günlük ilave tediye hakkı belediye şirket işçilerine tanınmamıştır. Yasal olarak aynı statüde bulunmalarına rağmen, KİT’lerde çalışan işçilerin ilave tediye hakkı bulunurken Belediye İktisadi Teşekkülünde yani belediye şirketlerinde çalışan işçilerin ilave tediye hakkı olmaması da ayrıca hukuksuzdur. Belediye şirket işçilerinin 52 günlük ilave tediye haklarının derhal verilmesini istiyoruz.

Zorunlu Emeklilik Uygulaması Kaldırılmalı, Çalışma Hakkı Güvence Altına Alınmalıdır.

696 sayılı KHK ile geçiş yapan işçiler Anayasa’ya aykırı bir uygulamaya maruz bırakılmaktadır. Bu kapsamdaki tüm işçiler emeklilik aylığına hak kazanmaları ile beraber çalıştıkları kurumdan zorunlu olarak emekli edilmektedir. Yıllarca kadroya geçme hayali kuran binlerce taşeron işçi kadroya geçtikten kimi 1 ay kimi 1 yıl sonra emekli olmak zorunda kalmıştır. Halen yüz binlerce işçi benzer bir sorunla yüz yüzedir. Bu durum Anayasa tarafından güvence altına alınmış çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine açıkça aykırıdır. Yıllarca taşeronlarda asgari ücretle çalışan işçilerin bugün zorla emekli edilmesi bu işçileri asgari ücretin yarısı kadar bir emekli ücreti ile yaşamaya mahkûm etmek demektir. Zorunlu emeklilik uygulamasını kaldıracak gerekli yasal düzenlemenin bir an evvel çıkarılmasını ve çalışma hakkının güvence altına alınmasını istiyoruz.

Belediye işçilerinin gerçek sınıf ve mücadele örgütü olarak bizler; bu ayrımcılık karşısında mücadeleyi büyüterek, tüm belediye işçilerinin sesi olup eylem ve etkinliklerimizi artırma kararlılığı ve iradesine sahibiz ve bu konuda ısrarcıyız.

Gerekli yasal düzenlemeler bir an evvel yapılarak; “belediye şirket işçilerinin ilave tediye haklarının verilmesi, belediye şirketlerinde çalışan işçilerin de diğer işçiler gibi kadroya geçirilmesi, KHK ile geçiş yapan işçilere getirilen zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılması” temel talebimizdir.

Demokratik, Kitle ve Sınıf Sendikacılığı Temelinde, Gücümüzü Kendi Örgütlülüğümüzden ve Tarihimizden Alarak Bu Mücadeleyi Sonuna Kadar Sürdüreceğiz! İşçi Sınıfının Örgütlü Gücü, Birliği ve Dayanışması Karşısında Hiçbir Güç Duramaz! Eşitsizliğe, Adaletsizliğe, Hukuksuzluğa, Yoksulluğa, İşsizliğe Teslim Olmayacağız!

Yaşasın DİSK, Yaşasın Genel-İş,

Yaşasın İşçilerin Birliği.

Konya'nın Derbent ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi hayatını
Sıradaki Haber Konya’da korkunç kaza! 4 ölü, 1 yaralı