Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Böbreğini Satanlar Satılık Böbrek Haberleri

Ekonomik kriz 2020 yılında:

Ekonomik kriz 2020 yılında: böbrek satmak istiyorum, satılık böbrek arayanlar şeklinde arama yapanların sayısını hatırı sayılır şekilde arttırdı.

Böbreğini Satanlar “Satılık Böbrek” Haberleri: İnsanlarımız malesef yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı böbreğini satıyor, satılık böbrek, “satılık organ” sahibinden böbrek gibi ifadelerle organlarını satılığa çıkarıyor, ancak yasalarımıza göre “organ ticareti” suç sayılıyor. Organ nakli her ne kadar yasal olsa da bunun bir prosedürü ve bir koşulu bulunuyor. Ancak organ mafyalarından sonra organ ticareti yapan vatandaşlar ortaya çıktı. Eskiden çocuklarımızı organ mafyası kaçırır şeklinde korku yaşarken, günümüze gelindiğinde insanlar kendi böbreklerini bilerek ve isteyerek satıyorlar.

 

Üstelik şaka gibi ama gerçek organlarını internette satışa sunuyor ve satılık olan organ için fiyat biçiyorlar. Sahibinden ev, sahibinden araba ilanlarından sonra artık internet ortamında sahibinden “böbrek ilanları” görmeye başladık. Üstelik böbrek ilanları öyle alalade böbreğimi satıyorum gel al cinsinden değil. Test sonuçlarına kadar gayet donanımlı bir şekilde satış ilanı sunuyorlar ve kişiden kişiye organlarına biçtikleri fiyat değişiyor. Kimisi 15.000 diyor, kimisi yetinmiyor 100.000 tl üzerinde fiyat söylüyor. Organlarını satışa çıkaranların oranına baktığımızda en yüksek oranda İstanbul görünüyor. Oranlara göre İstanbullu Türkiye’de en çok organını satan kesim oluyor.

Organlarını satan insanların organ satmasındaki sebep ise tahmin edebileceğiniz üzere maddi sıkıntılar oluyor. Maddi sıkıntıya düşüyor, borç batağına giriyor ve sonuç olarak organını satmakta çareyi buluyor. Bu hale gülünür mü, ağlanır mı bilemiyoruz. Ancak bu işin birde cezası var. Peki, böbreğini satmanın cezası ne kadar?
Eğer ki organ satmak için ilan verildiyse ancak organ satışı gerçekleşmediyse 1 yıl hapis cezası veriliyor. Ancak organ satmak için ilan verilip, organ satışı gerçekleştiyse organını satan, organını alan ve buna aracılık eden kişi ve kişiler 9 yıl hapis cezasına çarptırılıyor. Eğer ki bu durum örgütlü bir durumsa yani halk arasındaki tabiriyle organ mafyası durumuysa bu kez işler biraz daha boyut değiştiriyor ve hapis cezası 15 yıla kadar çıkarılıyor.

Organlarını satanların ilanları birbirine benzese de her biri kendi içinde farklılık gösteriyor.

Biri verdiği ilanda içki sigara kullanmadığından bahsediyor. Bir diğeri verdiği ilanda kan grubunu söylüyor ve Ocağın 23’üne kadar acil satmam lazım diyor. Diğer bir kişi ise en iyi fiyatı verene organımı vereceğim, başka organ satma ihtimalim yok diyor.

Malesef ülkemizde bu durum giderek kaygı verici bir şekilde artmaya devam ediyor, internet ortamında böbrek satanlar böbrek ilanları için, böbrek arayan hastaneler, böbrek arayan aileler, satılık böbrek, böbrek arayan zengin insanlar, böbreğimi nasıl satarım, böbrek fiyatları gibi iç acıtıcı kelimelerle böbreklerini satmak için arama yapıyor, böbreklerini satan insanlarla konuşulduğunda ise arkasında koca bir hikaye yatıyor malesef, kimi çocuğunu okutmak için kimisi iflas ettiği için kimisi de yeni bir hayat kurmak için çareyi, böbreklerini satmakta buluyor.

Özetleyecek olursak, böbrek satmak Türkiye cumhuriyeti kanunlarına göre yasaktır ve suç teşkil ediyor, üstelik hapis cezası var, bu işin hukuki boyutu, birde sağlıkla ilgili ciddi anlamda sorunlar bulunmakta, çünkü böbreğinin biri verildiğinde diğer böbrekle hayatın normal olarak devam edeceğini sanıyorlar ancak yanılıyorlar, böbrek ticareti yapan kötü niyetli kişilerin eline düştüğünüzde ise durum dahada vahim bir hal alıyor, son olarak böbreğinizi vermeden önce bir kez daha düşünün hayatta sağlıktan daha kıymetli bir şey yok, her şey sizin elinizde, hayatta aşılamayacak sorun yoktur, bir şekilde işler yoluna koyulabilir, ancak vücudunuzdan vermiş olduğunuz bir organınızı yeniden alamazsınız, Allah zor durumda olan tüm insanların yardımcısı olsun.

Lütfen iletişim bilgilerinizi yorum bölümünde paylaşmayınız, www.kacgun2017.com yazmış olduğunuz yorumdan ve oluşabilecek herhangi bir problemden sorumlu tutulamaz ve yorumlar, yorumu yapan ziyaretçiyi bağlar.

Gazeteler