Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cilt için buz terapisi nedir, faydaları nelerdir, nasıl hazırlanır ve nerelere uygulanır?

Bu haberin fotoğrafı yok

Cilt sorunları kadınların dünyasının en önemli problemlerinden biridir. Cildinde herhangi bir kusur ortaya çıkan hiçbir kadın endişe etmeden yapamaz ve hemen bu kusurdan kurtulmak ister.

Bazı geçmek bilmeyen cilt sorunları bizi umutsuzluğun ve çaresizliğin içine itebilir. Fakat müjdeli haber şu ki, çaresiz sandığınız lekeler bile yok edilebilir. Hem de herhangi bir ilaç yada kozmetik ürün kullanmaya gerek kalmadan ve bir güzellik uzmanınına veya doktora başvurmadan. Peki bu nasıl olacak?

Sizlere buz terapisinden ve cilde faydalarından söz etmek istiyorum. Buz terapisi ile cilt kusurlarını tedavi edebilir ve kesin bir şekilde tamamen kurtulabilirsiniz.

Buz terapisinde, terapide kullanılan alet aldığı nemi ve oksijeni yapıdaki soğukluk oranına göre buz haline getirebiliyor. Oluşan buz parçacıkları cildin altında bulunan kolajenleri harekete geçirerek aktif olarak çalışmasına yardımcı oluyor. Cildin üst tabakasında kuruluk sağlayarak alt kısımdan yeni bir gelmesine yardımcı oluyor. Buz terapisi cildin hangi bölgesine uygulanacaksa cihazda kullanılacak başlık o bölgeye uygun olarak seçiliyor. Bu terapi ile cilt herhangi bir zarar görmeden tazeleniyor. Buz terapisinde herhangi bir yaş sınırı ve herhangi bir risk faktörü yoktur.

Buz terapisi hangi cilt kusurlarında uygulanır?

Jilet izleri, yanık izleri, ameliyat izleri, vücut çatlakları, lekeler, çiller, yaşlılık izleri, et benleri, sivilce izleri, doğum lekeleri, siğiller, saç kıran hastalığı gibi daha birçok cilt sorununda başarılı sonuçlar alınabiliyor.

Buz terapisi nasıl uygulanır?

Buz terapisine başlamadan önce cildin yapısına göre bazı testler yapılmaktadır. Test sonuçlarına göre uygulanacak derece seçiliyor. Çiller, yaşlılık lekeleri ve güneş lekeleri ortalama 1- 3 seans arasında tamamlanıyor, ancak derin cerrahi izleri, yanıklar, jilet kesikleri 18 seansa kadar çıkabiliyor. Seanslar, cilt sorunu eğer vücutta ise 2 haftada 1, yüz bölgesinde ise haftada 1 defa uygulanıyor. Vücutta oluşan çatlakların boyutuna göre seans sayısı 3 – 28 arasında değişim göstermektedir.

Yanık izlerinde ise, eğer yanık 1. Derece ise, 1 – 7 seans, 2. Derece ise, 3 – 18 arasında farklılık gösterebiliyor.

Buz terapisi el, yüz dahil bütün vücutta rahatlıkla uygulanabiliyor.

Buz terapisinden sonra;

Buz terapisinden sonra herhangi olumsuz bir sorun oluşmamaktadır. Aynı gün duş bile alınabilir.

Buz terapisi ne zaman yapılamalıdır?

Buz terapisi yılın her mevsiminde yapılabilmektedir. Ancak kış ayları yaz aylarına göre daha fazla tercih edilmektedir.

Lilith nе dеmеk? Lilith, mitolojidеki
Sıradaki Haber Lilith Ne Demek? Lilith Nedir? Mitolojideki Gizemli Figürün Sırları