Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Doğum sonrası göbek nasıl eritilir nasıl gider?

Kadınların en büyük derdi doğum yaptıktan sonra inmeyen göbek ve

Kadınların en büyük derdi doğum yaptıktan sonra inmeyen göbek ve göbek yağlarından kurtulamamaktır.Bunun için bir öneri :

Göbekten kurtulmak için öncelikle doktora başvurun.Az ve sık yemeye, üç beyazdan (un, tuz, şeker) uzak durmaya gayret edin. Bir sandalyeye oturup, ayaklarınızı yere paralel şekilde yukarı kaldırıp indirin, bu egzersiz de faydalı olur (aynı hareketi yere uzanarak, dizlerinizi kırmadan bacaklarınızı yukarı kaldırıp indirerek de yapabilirsiniz). Benim önereceğim formül ise şu: Eşit miktarda susam yağı ile limon suyunu karıştırıp, bununla her gün 10 dakika göbek kısmınıza masaj yapın.

Doğum Sonrası Göbek Nasıl Eritilir ?

Hamilelikten yadigar kalan göbeğinizden kurtulmak için gebelik döneminde önlem almanız gerek. Dr. Murat Berksoy, reçetesine haftada 3 gün 30 dakikalık bir kardiyo egzerzisi yazarak anne adaylarını göbek sorunundan kurtarıyor!..

Bahçeci Kadın Sağlığı Merkezi Aile Hekimi ve Beslenme Danışmanı Dr. Murat Berksoy doğumdan sonra hamilelik göbeğinden kurtulma yollarını anlattı:

* Sezaryenden sonra mı, normal doğumdan sonra mı göbek daha çok kalır?
Sezaryenden sonra göbek daha çok kalır. Sezaryende alınan anestezi, süt verme zamanını geciktirir ve harekete başlama zamanı da gecikir. Bunun için doğum sırasında bile gebelerin yakın takibe alınması gerekir. Doğum anında; boyuna göre kilosu iyi olan, vücut kitle indeksi (kilo/ boy2) 30′un üzerinde olanlarda kilo verilmesi daha uzun zaman alır ve bu takip daha yorucu olur. Biz, anne adaylarımızın gebe kalmadan önce beslenme ve hareket alışkanlıklarını değiştiriyor, ailesinden yatkınlığı olan şeker hastalığı, kan yağları yüksekliği, guatr gibi hastalıkları olanların da tedavisini düzenliyoruz. Gebelik boyunca anne adayını takip ederek kaldırabileceğinden fazla yükü olmadan doğum yapmasını sağlıyoruz. Doğumdan sonraki bebekli yaşamında da fazla kilo, ağrı, göbek gibi zorluklarla karşılaşmasını engellemeye çalışıyoruz. Hamilelik süresince anne adaylarının ciltlerinde cilt kuruluğu, karın çatlakları, kaşıntı, ciltte yağlanma, hatta lekelenmeler oluşabiliyor. Tüm bunların sorumlusu ise gebelik döneminde artan hormonlar.

DİYET VE EGZERSİZ YETER

* Hamilelik göbeğinden kurtulmak için en iyi yöntem diyet mi, operasyon mu?
Operasyon bu dönemde kesinlikle sakıncalıdır. Tamiri zor dolaşım bozukluklarına neden olabileceği için operasyon riskleri göz ardı edilemez! Sağlıklı beslenme ve hareketlilik artışı süt verirken, vücudun çalışma hızını etkileyen kansızlık, guatr, şeker yüksekliği gibi sorunlar da dikkate alınır ve çözümlenirse kısa zamanda etkili kilo değişiklikleri olur. Beslenme ve hareketlilik alışkanlıkları değiştirilen anneler, göbeklerinden kurtulmak için operasyon seçeneğini hiç düşünmüyorlar bile.

* Doğumdan ne kadar sonra göbek gidebilir?
Doğumdan sonra, ‘ideal hedef yaşam biçimi değişiklikleri’ ve vücuda zarar vermeyen desteklerin yardımıyla vücut, 6 ayda yüzde 10 kadar yağ kaybı sağlar. Bu süre içinde, uygun hareketlilik ve sıvı alımı kazanan anneler vücutlarından su ve kas kaybetmedikleri için verdikleri kiloyu da geri almazlar.

* Göbekte çatlaklar oluşmaması için önerdiğiniz yöntemler var mı?
Hamilelik dönemince takip ettiğimiz, hareketliliği yeterli olan anne adaylarımız az ve sık sık küçük porsiyonda, yavaş yemek gibi doğru beslenme alışkanlıkları kazanıyor. Yine bizim önerimiz ve kontrolümüzde; badem yağı, lanolin, CoQ10, DMAE ve alpha lipoic acid içeren destekler kullanarak etraflarındaki diğer gebelere göre çatlak, varis,selülit gibi cilt bozuklukları yaşamıyor.

GEBEYKEN ÖNLEM ALIN

* Hamilelik öncesi alınabilecek önlemler var mı? Kaynakwh webhatti.com: Sezaryen göbek yapar tedavisi ise altı ay sürer!
Hamilelik öncesi ailede bulunan şişmanlık, şeker hastalığı, kalp hastalığı, kan yağları yüksekliği, guatr ve romatizma gibi kalıtsal hastalıkları göz önünde bulundurularak, boya göre kilo-yağ oranı, kas oranı değerlendirilmelidir. Gebelik öncesi avantajlı koşullar için 25 vücut kitle indeksine yakın uygun kilo hedeflenmelidir. Bu konuda uzman olan bir doktor danışmanlığında önlemlerin alınması çok yararlı olur. Kan şekeri seviyesini kontrol altına almak gerekiyor. Bu da en iyi günde 4-6 öğünle sağlanır. Bir öğün sebze olabilir. Veyahut içine meyve doğradığınız bir mısır gevreği ya da yarım fincan pilavla bir parça tavuk ve bolca salata veya bir elma da olabilir. Temel olarak üç ana ve üç ara öğün tüketilmelidir. Alınan kalorilerin yüzde 50′sinin karbonhidratlardan gelmesi halinde, sıkı ve düz bir karna sahip olmak mümkün oluyor. Haftada 2-3 kez yapılacak 30 dakikalık (bir saate de çıkılabilir) ağırlık çalışması, hem vücuttaki kas kütlesini, hem de metabolizma hızını artırır. Çünkü kas, yağdan daha çok kalori yakar. Ağırlık çalışmasına karın egzersizleri dahil edilebilir. Haftada 3-5 gün, 30-40 dakikalık orta yoğunlukta kardiyo egzersizleri, yürüyüş ve yüzme yapılması faydalıdır. Başlangıç seviyesindekiler, egzersizin yoğunluğunu kademeli olarak artırmalılar.

* Çoğul gebeliklerde; ikiz, üçüz olursa göbek olma riski daha mı fazla?
Çoğul gebeliklerde; bebeklere ait plasentalardan kan şekerini yükselten kilo kontrolünü zorlaştıran ‘human plasental laktojen’ ve benzeri etkilerdeki hormonların salgılanması kilo alımını kolaylaştırır. Ayrıca yaşanan sıkıntıların anne adaylarında yarattığı kaygılarla bebeklerin gelişimi için gerekenden daha fazla miktarda yiyecek alıp hareket etmeme gibi yanlış bir tutuma da neden olmaktadır. Bu da çok daha fazla göbek oluşumuna ve hamilelik sonrası göbek fazlalığına neden olabilir. Bu durum deneyimli bir doktorun yeterli bilgilendirmesi ve sağlıklı takip yöntemleriyle kontrol edilir.

 Karın ve Göbekteki Yağlardan Kurtulmak

Göbekte biriken fazla kilolar insanın canını fazlasıyla sıkıyor. Göbekli olmak özellikle kadınlar için büyük dert. Peki yok mu bu göbek yağlarının çaresi ? Göbekteki yağlardan nasıl kurtuluruz…İşte cevapları…

Bünyeye giren yağ miktarı azaldıkça, vücut bir tür alarma geçerek, alınan yağı depolamaya çalışır. Bu nedenle gün içinde her 2-3 saatte bir, bir şeyler yenilmesi öneriliyor. Bu, vücuttaki yağı yakmaya yardımcı olur.

Yukarıda belirtilenlerin hepsini uyguladığı halde, yine de düz bir karna sahip olamayanlar, kilolarını sabit tutmak için günde kaç kalori alacaklarını öğrenmeleri gerekiyor. Bunu da biraz uğraşıp deneme yoluyla öğrenebilirsiniz. Ayrıca, tükettiğiniz toplam kaloriyi, kaç gram protein, karbonhidrat ve yağı tükettiğinizi de belirleyip yazmalısınız. Kiloyu sabit tutmak için alınması gereken günlük kalori miktarı bulunduktan sonra, alınan kalori miktarının 200 kalori kadar azaltılması gerekiyor. Hedef, yiyebildiğiniz kadar yiyip, yine de yağ yakmaya devam etmek fakat bu arada da kas kaybına uğramamaktır. Olabildiğince az yemeyi hedeflerseniz, elde edeceğiniz tek şey metabolizmanızı yavaşlatmak ve kas dokusundan kaybetmek olacaktır. İlk hafta sonra verdiğiniz, kilodan çok, vücutta birikmiş su olacaktır. Esas ondan sonra kilo vermeye başlarsınız.
Haftanın 6 günü bu program uygulanıp, haftada bir gün istenilen bir besinden bir porsiyon tüketilebilir. Ancak burada önemli olan şey abartmamaktır. Çünkü abartmanız halinde kan şekeri seviyesi tekrar yükselebilir ki, bu da yağ yakmanızı durdurur.

Haftada 2-3 kez yapılacak 35 dakikalık (bir saate de çıkılabilir) ağırlık çalışması, hem vücuttaki kas kütlesini, hem de metabolizma hızını arttırır; çünkü kas, yağdan daha çok kalori yakar. Bu şekilde günde fazladan 30 ila 50 kalori yakabilirsiniz. Ağırlık çalışmasına karın egzersizlerini de dahil etmelisiniz. Böylece bir yandan vücudunuzdaki yağ miktarını azaltırken, diğer yandan da karnınızı sıkılaştırmış olursunuz.

Haftada 3 ila 5 gün, 30-40 dakikalık orta yoğunlukta kardiyo egzersizleri (yürüyüş, koşu, yüzme, bisiklet vs) yapılması da önerilenler arasında. Başlangıç seviyesindekiler, egzersizin yoğunluğunu kademeli olarak arttırmalılar. Eğer zaten belli bir seviyedeyseniz, haftanın iki günü daha yoğun program uygulayabilirsiniz. Bunu düzenli uygular, yediklerinize dikkat eder ve bu rutini her 3-4 haftada bir değiştirirseniz, düz bir karna sahip olabilirsiniz.

Doğumdan Sonra Kalan Göbek Nasıl Erir

Doğum yaptıktan sonra pek çok annede göbek kalır ve eğer mücadele edilmez o göbek hiç gitmez. Hep şiş kalır. Zayıf olsanız bile göbeğiniz kalmıştır.

Doğumdan sonra boşalan göbeği yok etmek için bu tavsiyeleri dikkate alın ve uygulayın. Göbek eritmenin sağlıklı ve bilimsel yolları !

GÖBEK NASIL VE NELERLE ERİR ?

GÖBEK ERİTEN YİYECEKLER VE İÇECEKLER VAR !

Fasulye, nohut, mercimek gibi gıdalar ile kiraz, çilek, vişne gibi küçük meyveler önerilen yiyecekler. Kuru fasulye, böğürtlen, kuru kayısı, kış meyvelerinin taze sıkılmış suları da kilo vermede en etkili yiyecekler olarak sıralanıyor. Bu yiyecekler, sizin tok hissetmenizi sağlar, kilo vermenize yardımcı olur. Bunlardan günde 25 ila 35 gr kadar tüketmeniz gerekir. Eğer yüksek lifli gıdalarla besleniyorsanız, gün içinde doğru dağıtarak oranı ayarlayabilirsiniz. Çok fazla tüketmek şişkinliğe ve rahatsızlığa neden olabilir. Hiç yememek ise doğru değildir. Çok acıktığınız için, belinizi kalınlaştıran çok yağlı, karbonhidrat ya da proteinli yiyeceklere yüklenirsiniz.

Buzlu soğuk su en iyi içecek.. Kalorisizdir, midenizde doygunluk hissine neden olur ve daha az yersiniz. Kan basıncınızın ve adet öncesi dönemi rahat atlatmanızı da sağlar. Buzlu su içtiğinizde, vücudunuz ısınmak için ekstra kalori harcadığı da aklınızın bir kenarında bulunsun.. Zayıflamak için alkolden uzak durun.. Likör ve bira kandaki kortisol seviyesini yükseltir ve yağların göbek çevresinde toplanmasına neden olur. Özellikle içerken yanında yediğiniz cips benzeri yiyecekler kilo almanızın diğer nedenidir..

Kalsiyum kemiklerinizi koruyarak omurgada çatlaklara neden olan osteoporozu engeller. Bu sistem çöktüğünde göbek dışarı fırlar. Eğer 50 yaş civarında veya daha yaşlı bir kadınsanız günde 1500 mg kalsiyum alın. 50 yaş altındaki erkek ve kadınlara günde 1000 mg kalsiyum almaları öneriliyor. Göbek veya bel çevresinden zayıflamak için zayıflama ilaçları kullanmayın. Bu cezbedici ilaçlar egzersiz veya doğru beslenme desteği olmadan hiçbir işe yaramaz. Paranızı yürüyüş ayakkabısı almaya harcamanız daha yararlı olur.

Yere eğimli sabit egzersiz bandı ‘Decline Bench’ jimnastik aletleri içinde en iyisi.. Yer çekimi nedeniyle vücudunuzun üst kısmı altından daha ağırdır. Ayarlanabilir aletle birçok zor hareket yapılabiliyor. Egzersiz aletini minimum 30 derece yere eğimli olacak şekilde kurun. Aletin oturma yerine oturun ve ayaklarınızı ayağınızı tutması için yapılan yere koyun. Yavaşça aletin üzerine doğru uzanın ve ellerinizi başınızın altına koyarak yavaş yavaş doğrulmaya çalışın. Hareketleri sürekli tekrarlayın.

Bel çevresi için en iyi sporlar Kickbox, raket oyunları, squash, krol (crawl) yüzme ve tek başınıza tenis olarak belirtiliyor. Bunun yanında herhangi bir aerobik egzersizi de göbek çevresindeki yağları eritir. Bunları belirli oranlarda, zamanla geliştirerek ve bel kaslarınızı kullanarak yapmanız en doğrusu.. Tüm bu sporlar bir saatte 475 kaloriden daha fazla yakmanızı sağlar. Bisiklet sürmek bel inceltme için en kötü spordur. Bu basenler içindir! Bu kaslar tüm vücutla bağlantılı değildir. Ancak kalori yakmak istiyorsanız bisiklet kullanırken en az 20 km hız ile giderseniz saatte 544 kalori yakarsınız. Eğer bu egzersizden hoşlandıysanız, sadece basenlerinizi sıkılaştırmak için hızlı gidebildiğiniz kadar bisiklete binin.

En iyisi egzersiz topuyla hareket etmektir. Egzersiz topuyla vücudunuzun eğin, bükün.. Eğer sırt ağrısı sorunlarınız varsa egzersiz topundan uzak durun.

En iyi alışkanlık dik yürümek ve oturmak.. Kendinizi koyvermiş gibi yürümeniz göbeğinizin öne çıkmasına neden olur. Zaman zaman göbeğinizi içinize çekip bırakmanızda belinizin incelmesine yardımcı olur. Sigara içmek veya pasif içicilik en kötü alışkanlıklardan biri.. Düzenli içicilerin bel çevresi, sürekli dumanı içlerine çektikleri ve üfledikleri için daha kalındır.

Su için.. Karbonatlı içecekler ve diğer gazlı şekerli içecekler karnınızın balon gibi şişmesine neden olur. Cipsten vazgeçin. Fazla tuz ise, vücudunuzda fazla su toplanmasına neden olur. Özellikle adet dönemi öncesinde fazla tuzlu gıdalar tüketmeyin. Hazır ve konserve gıdalar da çok fazla sodyum içerir. Sakız çiğnemek fazla hava yutmanıza neden olduğu için fazla çiğnemeyin. Sindirim sorunu yaşıyorsanız bir veya iki fincan kahve lavaboya gitmenizi sağlayabilir.

Vücut şekillendirici kıyafetler giyin. Bel çevresi için üretilen likralı kıyafetlerden edinin. Fazla kiloluysanız kıyafetler sıkabilir veya yağlar taşabilir. Üzerinize göre olanları tercih edin.