Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İNGİLİZ SETTER (AV KÖPEĞİ)

ORİJİNAL : Büyük Britanya.     KULLANIM ALANI : Fermalı köpek.
ORİJİNAL : Büyük Britanya.

   
KULLANIM ALANI : Fermalı köpek.

F.C.I. KLASİFİKASYONU : Grup 7 Fermalı Köpekler.
Bölüm 2.2 Britanya ve İrlanda Fermalı Köpekleri (Pointer ve Setterler) Çalışma/İş imtihanı yapmaları gerekir.

GENEL GÖRÜNÜŞ : Orta büyüklükte, hatları temiz/belirgin, nazik/şık görünüş ve hareketlilikte.

DAVRANIŞ VE MİZAÇ : Çok aktif ve av içgüdüleri güçlü çok gelişmiş. Arkadaş canlısı ve iyi huylu.

BAŞ : Yüksekte tutulur; uzun ve makul ölçüde kuru.

KAFATASI BÖLGESİ :
Kafatası : kulaklar arasında oval, beyin hacmini fazlaca ifade eder, oksipital çıkıntı (kafatası arka bölümünde oksipital kemik hizasındaki çıkıntı) belirgin.
Stop (alın kemiği çıkıntısı) : belirgin.

YÜZ BÖLGESI :
Burun : Post/Tüy rengine bağlı olarak burun rengi siyah veya ciğer rengi. Burun delikleri geniş.
Ağız/Burun bölgesi (somak) : Orta derinlikte ve oldukça kare; burun ucu ile stop arasındaki mesafe, oksipital kemik ile stop arası mesafeye, yani kafatası boyuna eş olmalıdır.
Dudaklar : Çok sarkık değil.
Çene ve Dişler : Çeneler güçlü ve neredeyse eşit uzunlukta, mükemmel düzenli ve tam bir kesici (makas) ısırışa sahip. Diş dizininin tam (eksiksiz) ve sağlam olması gerekir.
Gözler : Parlak, yumuşak ve ifadeli olmalıdırlar. Göz rengi, fındık rengi (kahverengi) ile siyah arasında değişebilir, ancak ne kadar koyu olursa o kadar iyidir. Sadece ciğer rengi pafta veya puanlı köpeklerde (Liver Belton) daha açık renk göz kabul edilebilir. Gözler oval ve çıkıntısızdır (patlak değildir).
Kulaklar : Orta uzunlukta, alçak bağlantılı, yanaklara yakın asılı ve düzgün kıvrımlı, uçları kadifemsi, üst kısmı ince ipeksi tüylerle kaplı.

BOYUN : Oldukça uzun, kaslı ve kuru (gerdan dersinin fazla bol olmaması gerektiği ifade ediliyor), göğüs tarafında hafifçe kemerli ve baş ile bileştiği nokta belirgin, omuzlara doğru daha geniş ve oldukça kaslı; boğaz altında asla çıkıntı veya sarkma olmamalı ve kibar görünüşlü olmalıdır.

VÜCUT : Orta büyüklükte.
Sırt : Kısa ve düz.
Bel: Geniş, çok hafif kemerli, güçlü ve kaslı/adeleli.
Göğüs : Derin, adele ile kaplı, oldukça sağlam ve kürek kemikleri arasında geniş. Kaburgaların iyice yuvarlak, geniş ve yaygın ve arka kaburgalar oldukça derin ve belirgin.

KUYRUK : Sırt çizgisi ile aynı hizada tutulmalı, orta boyda, arka dirsek hizasını geçmez, ne çok tüylü ne de ip gibi çıplaktır, hafifçe kıvrık veya kılıç/pala gibi az kıvrıktır, ancak asla yukarı kıvrılmış olmamalıdır: kuyruk tüyleri bayrak tabir edilen şekilde bir arada durur ya da uzun sarkaçvari bayraklar oluştururlar. Tüyler kuyruk kökünden başlar, orta kesime doğru uzunlukları artar, kuyruk ucuna doğru boyları azalır; kıllar uzun, yumuşak, parlak ve dalgalıdır, ancak kıvırcık değildir. Kuyruk, hareket halinde canlı ve kesik-kesik sa
llanır, havada tutulur ancak hiçbir zaman sırt hizasının üstünde tutulmaz.

ÖNLER VE ARKALAR (ÖN VE ARKA AYAK ve BACAKLAR)

ÖNLER (ÖN BACAKLAR) :
Omuzlar : İyice geride veya geriye eğiktirler.
Dirsekler: : İyi yerleşmiş ve vucuda yakın/yaslıdırlar.
Ön bacaklar/kollar: Düz ve çok adeleli, yuvarlak kemikli.
Bilekler: Kısa,güçlü, yuvarlak ve düzdür.

ARKA BACAKLAR : Bacaklar, alt sağrılar da dahil olmak üzere iyice adaleli. Kalçadan dize (hanebe) kadar uzun.
Butlar : Uzun.
Butların ön kısmı (stıfles): iyice kıvrık.
Dizler : Ne içeri ne dışarı doğru bükük, düzgün bir şekilde yere iner.

AYAKLAR : İyi yastıklanmış, sıkı, toplu, kemerli parmaklar aralarındaki kıllar ile korunmuş.

YÜRÜYÜŞ / HAREKET : Hız ve dayanıklılık vaad eden serbest/rahat ve zarif bir aksiyon. Dizlerin güçlü hareketleri arka bacakların kuvvetli itiş gücünü ifade eder. Arkadan bakıldığında kalça, butlar, diz ve diz eklemleri aynı hizada/ aynı çizgi üzerinde görülür. Baş doğal olarak yukarıdadır.

TÜYLER / POST

TÜYLER : Vücud, baş arkasından (kulaklar dahil olmak üzere) kulaklardan itibaren hafif dalgalı ama kıvırcık olmayan, uzun, ipeğimsi tüyler ile kaplı; ön ve arka bacaklar neredeyse ayaklara/topuklara kadar iyice tüylü.

RENK : Siyah-beyaz (blue belton), portakal rengi-beyaz (orange belton), limon sarısı-beyaz (lemon belton), ciğer rengi-beyaz (liver belton) veya üç renkli (üç renk: siyah-beyaz ve kızıl kahverengi, siyah-beyaz ve ciğer rengi, siyah-beyaz ve portakal rengi olabilir. Siyah-beyaz dişinda diğer renklerden büyük paftalar istenmez; bu renklerin “belton” tabir edilen şekilde kırçıl noktalarla temsil edilmesi tercih edilir.) BOY :
Erkekler : 65-68 cm (25,5-27 inch), Dişiler : 61-65 cm (24-25,5 inch).

STANDART KOMİTESİNİN NOTU : « Belton » İngiliz Setter Irkında ayırıcı/tipik bir özellik olan kırçıllı tüy rengi yapısını belirtmek için kullanılan bir tabirdir. Belton İngiltere, Northumberland yakınlarındaki bir köyün adıdır. Irkın bugünkü yapısına/özelliklerine ulaşmasında büyük pay sahibi olan üretici Mr. Edward Lavarak’ın, İngiliz Setter Irkı ile ilgili olarak yazmış olduğu kitapta, “belton” ifadesi yer almış ve tüm dünyada da kullanılmaya başlanmıştır.

HATALAR : Yukarıda ifade edilenler dışındaki tüm şekillenmeler/yapısal her durum, hata olarak kabul edilir. Hatanın önemi/ciddiyeti hayvanın yaşam kalitesi ve performansı üzerinde yaratabileceği etkiler ile doğrudan/tam orantılıdır ve buna göre değerlendirilir.
Belirgin olarak fiziksel ve psikolojik bozukluklar gösteren köpekler diskalifiye edilmelidirler.
http://www.kuluckaclub.com/konu-ingiliz-setter-1743.html
Müziği sevmeyenimiz pek yoktur. Dini duyguları ortaya çıkaran müziğin adı
Sıradaki Haber Tasavvuf Müziği Nedir ?