Kansere bitkisel tedavi uygulaması
Günümüz tıp dünyasında hala kalıcı bir yok edici çözümü bulunamayan kanser hastalığı, bu sebepten ötürü oldukça korkulan ve ölüm riski bulunan bir hastalıktır. Bazı metabolizmalar bir kanseri veya birbirinden farklı kanserleri biraz zaman aralıklarıyla geçirebilirken, bazen de bir bireyin herhangi bir kanser türüne yakalandıktan sonra çok geçmeden metabolizmasının hastalığıyla daha fazla savaşamayacağı anlaşılınca vefat ettiği görülebilmektedir.
Bu tip olaylar kişinin ailesi ve tedavisini yürüttüğü doktorları tarafından da oldukça hüzünlü bir şekilde karşılanmakta, bu nedenle hastalığı biraz olsun hafifletecek her yol bünyeyi yormayacak biçimde denenmeye çalışılmaktadır. Bu deneme sürecinde, kanser tedavisi için uygulanan tıbbi yöntemlerin yanında alternatif tıp alanında değerlendirebileceğimiz doğal ürünlerle de sağlığa katkı sağlanmaya çalışılmaktadır.
Bu bitkisel tedavi aşamasında, dikkate alınacak hususlar her kanser türünün vücutta yarattığı farklı semptomlar olması ve bu semptomlara olumlu etki yaratacak bitkisel etmenlerin de birbirlerinden değişiklik gösterebileceğidir. Ama çoğu kanser türündeki ortak sorun, vücudun bağışıklık sisteminin zayıflaması ve normalde çok da etkilenilmeyecek dış ortamlardaki mikroplara karşı daha hassas hale gelinmesidir. Yapılacak bitkisel dopinglerle en azından bu durum en aza indirilmeye çalışılmaktadır.
Kansere iyi gelen otlar
Kansere iyi gelen bitki türleri, pek çok kanser çeşidi için doğal şifa kaynağı olarak kullanılan çeşitler olarak şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Buğday çimi : İsteğe göre çiğ olarak tüketebilinen veya bu şekilde tüketilmesi keyif vermiyorsa suyu sıkılarak da içilebilen bu ürün; hem kanser hücrelerinin vücutta çoğalma hızını azaltmakta hem de vücudun kanserli olduğu süreçte zararını görebileceği atıklardan arınmasına yardımcı olmaktadır.
- Biberiye bitkisi : Özellikle kan kanseri, akciğer kanseri, cilt kanseri, kalın bağırsak ve göğüs kanserlerine karşı oldukça etkili olduğu bilinen bu bitkinin bu tip kanserli hastalarca oldukça sık tüketildiği görülmektedir.
- Karayılan otu : Çayı yapılarak içilen bu ot türü özel olarak prostat kanseri tedavisinde önerilen doğal bitkiler arasındadır.
- Cezayir menekşesi : Bu bitkinin tüketiminde en önemli kısım, hastanın doktoruna danışmadan asla kullanmaması gerekliliğidir. Çünkü kanser hastalarında yan etki yaratabilecek bir tür olan Cezayir menekşesi, kullanımına onay verildikten sonra pek çok organ kanserine (dalak, böbrek, akciğer gibi), lenf kanserine ve kan kanserine etkili bir ürün olmaktadır.
- Deve dikeni otu : İdrar yollarında ortaya çıkan kanser hastalığı için, boyun bölgesinde oluşan kanserler için; akciğer, prostat ve kalın bağırsak kanseri için etkili bir üründür.
- Çemen otu : Kemiklerde oluşan kanserlere şifa olara bilinen çemen otu; aynı zamanda göğüs kanseri ve mide zarında oluşacak kanserler için de tedavi amaçlı kullanılabilecek bir bitki türüdür.
- Ekinezya bitkisi : Pankreas organında oluşan kanserler için ve kalın bağırsaktaki kanser hastalıkları için kullanılabilmektedir.
- Karahindiba otu : Rahimde oluşan kanserler için; karaciğerdeki, kalın bağırsaktaki, göğüsteki ve kan yapısındaki kanserlere karşı olumlu etkiler yarattığı bilinmektedir.
- Kızılcık bitkisi : Yemek borusunda meydana gelen kanserlerde; akciğerde oluşanlarda, göğüs kanserinde, karaciğer ve prostat kanserlerinde etkili bir bitki olduğu bilinmektedir.
- Ökse otu : Akciğer kanserleri için, karın zarındaki kanser için, göğüs ve karaciğer kanserleri için doğal bir şifa kaynağıdır.
- Isırgan otu : Özellikle prostat kanserine iyi geldiğinden erkek kanser hastalara önerilmektedir.