mide-agrisi
Karın Ağrısı Nasıl Geçer ?
Karın ağrısı nasıl geçer, karın ağrısı nasıl olur karın ağrısı nasıl tedavi edilir karın ağrısı durumunda ne yapılmalı gibi soruların cevabını aşağıdaki yazıda bulabilirsiniz…
Karın ağrıları genellikle sonradan gelecek olan hastalığın habercisidir.Ve hastalık başgöstermeden tedbirin alınması gerekir.Aniden giren şiddetli karın ağrılarında ise hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir.
Ağrılar insanlarda en fazla görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Herkesde görülebiliyor. Bazı enfeksiyonlar, fazla yemek, yada uygunsuz beslenmeden dolayı karın ağrısı sebebleri olabilir.Altı saat içinde karın ağrısı başlarsa eğer akut karın olarak adlandırılır ve ağrıudan sonraki 12 saat içerisinde kusma ile bulantı olabilir. Genel olarak mide ve bağırsakda tıkanıklığının göstergesidir.Bağırsak iltihabı yada bulantı gibi belli eder. Herkesde ani başlayan ağrılar farklı olarak incelenmelidir ve 1 haftadan uzun süren durumlarda doktor tarafından araştırılması gereklidir.
Bağırsak ile mide bozuklukları, böbrek taşı, üreme organları hastalıkları, şeker hastalığı, böbrek üzeri bezleri, adet sancısı, kan hastalıkları yada kurşun morfin gibi hastalıklardan meydana gelebilir.
Karındaki sağ üst kısımda oluşan ağrılarda karaciğer, safra kesesi yolları ve ülser sorunlarından dolayı oluşabilir. Karındaki sol üst kısımda dalak, pankreas ve aort damarı hastalıklarından da oluşabilir. Göbek üzerindeki ağrılarda ise yemek borusu ve mide ile 12 parmak bağırsağından dolayı oluşabilir.Yada reflü ile gastritten dolayı oluşabilir.
Karın sol kısmında ise yumurtalık sorunu, kalın bağırsak sorunu, idrar sorunları, dış gebelik yada apandist sorunlarından dolayı oluşabilir.
Karın ağrısı olduğunda bilinçsiz bir şekilde doktora danışmadan ilaçlar almayın ve hafif ağrılarda ise buzlu su, tost ve elma suyu içmek yada muz yemek önerilmektedir.Mide asidi varsa eğer ilaç alınabilir.
Karın ağrısı tedavisi muayaneden sonra kan ve idrar testi ile ultrsonografi ve tomografi gibi testler istenebilir.