Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

LAĞIM FARESİ HAKKINDA BİLGİ

Lağım Faresi Küt burunlu, küçük kulak ve gözlere sahip, kaba

Lağım Faresi Küt burunlu, küçük kulak ve gözlere sahip, kaba tüyleri kahverengi siyah karin bölgesi gri beyaz arası bir renktedir. Lağım Fareleri daha çok kanalizasyon sistemi, binaların bodrum ve alt katları ile depolarda, bina dışında ise nehir kenarlarında, yol boyunca toprak altında, çöp yığınlarıve beton altında yuvalarını kurarlar. Erginlerin dışkılarıiki ucu küt kapsül biçimindedir. 2-5 ayda ergin hale gelir, bir yıl yaşarlar. Gebelikleri 3 hafta sürer. Lağım Faresi Bir keresinde 7-8 yavru doğurur ve yılda 3-6 döl verebilirler. Kemirmeyi severler ve en çok elektrik kablolarını kemirdiği için de sık sık yangınlara sebep olurlar. Güçlü koku ve işitme duyularına sahiptirler. 12 mm den büyük aralıktan kolayca geçebilir, 15 metre yükseklikten atlayabilirler.

Lağım faresinin özellikleri
Lağım faresi lağım vb pis su akarlarında yaşar. Fare türleri arasında en büyük fare lağım faresidir. Lağım faresi aç kaldığı zaman evlere kadar gelebilir. Lağım faresi evlere geldiğinde çatı ve bodrumlara yerleşir, yuva yapar ve çoğalır. Çok fazla büyüyebilen lağım faresi 30cm olabilir. Lağım faresi yılda 4-5 defa yavrular. Lağım faresi her yavrulamada 6-8 tane yavru yapabilir. Lağım faresi gece olduğunda insanların kulak ve burnunu kemirebilir. Fare ağzından salgıladığı uyuşturucu salya ile insanlar fark etmeden kemirme yapar.

lağım faresi nasıl öldürülür, lağım faresi klozetten çıkarmı, lağım faresi nasıl yok edilir, lağım faresi zararları, lağım faresi ile mücadele, lağım faresi nasıl yakalanır, lağım faresi zehiri, lağım faresi hakkında bilgi,
Müziği sevmeyenimiz pek yoktur. Dini duyguları ortaya çıkaran müziğin adı
Sıradaki Haber Tasavvuf Müziği Nedir ?