Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lisede kaç dersten kalınca sınıfta kalınır

Bu haberin fotoğrafı yok

Lisede Kaç Dersten Kalınca Sınıfta Kalınır? 3 Dersten Kalınca Sınıfta Kalınır mı?

Liseye yeni geçen pek çok öğrencinin kafasını karıştıran 3 dersten kalınca sınıfta kalınır mı sorusu yeniden gündeme geldi. Lise, hayatımızın en büyük ve önemli dönüm noktalarından biridir. Lisede hayatımız ve kişiliğimiz şekillenir ve gerekli olan eğitimi alırız. Peki, 3 dersten kalınca sınıfta kalınır mı? Sizler için hazırladığımız haberimizde 3 dersten kalınca sınıfta kalınır mı sorusunu yanıtladık. İşte detaylar… More

3 dersten kalınca sınıfta kalınır mı?

3 dersten kalınca sınıfta kalınır mı sorusu yüz yüze sınavların yapıldığı günlerde gündeme getirilen başlıklar arasında yer aldı. Sınıfta kalmak öğrencilerin en korkulu kabusları arasına rahatlıkla girip onlara rahatsızlık veriyor. Peki, bir öğrencinin eğitim almaya devam edebilmesi için gerekli olan şartlar nelerdir? 3 dersten kalınca sınıfta kalınır mı? İşte, 3 dersten kalınca sınıfta kalınır mı sorusunun yanıtı ve tüm detaylar…

Lisede Kaç Dersten Kalınca Sınıfta Kalınır? 3 Dersten Kalınca Sınıfta Kalınır mı?

LİSEDE KAÇ DERSİNİZ ZAYIF OLURSA SINIFTA KALIRSINIZ?

Lisede sınıfta kalma ve geçme olayı öğrencilerin sık sık kafasına takılan ve strese sebep olan bir sorudur. Sınıf geçme yönetmeliğine göre, dersi başarı ile tamamlamanız için en az 50 puan almanız gerekiyor. 50 puanın altında puanı olan öğrenci o derste başarısız sayılıyor. Bir öğrencinin sınıfı geçebilmesi için en fazla 3 zayıfı olmalıdır. Bütün derslerin ortalamaları 50 ve üstü puanı olan öğrenci ise kaç zayıfı olursa olsun sınıfı doğrudan geçer.

Öğrencinin bir derste başarılı sayılabilmesi için o dersin ortalaması en az 50 olmalıdır. Öğrencinin ortalama puanı 50 veya üzerinde ve zayıfı olmayan bir öğrenci doğrudan sınıfı geçer. Öğrencinin ortalama puanı 50 ve üzerinde ve 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer. Ortalaması 50 puanın altında ve 3 zayıflı öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer. Sorumluluk sınavına girmek zorunda kalır. Ortalaması 50 puanın altında ve 4 veya 4 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfta kalır, sınıf tekrarı yapar.

LİSEDE SINIFI GEÇME-KALMA DURUMLARI

Öğrencinin bir derste başarılı sayılabilmesi için o dersin ortalaması en az 50 olmalıdır.

Öğrencinin ortalama puanı 50 veya üzerinde ve zayıfı olmayan bir öğrenci doğrudan sınıfı geçer.

Öğrencinin ortalama puanı 50 ve üzerinde ve 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer.

Öğrencinin ortalama puanı 50 veya üzerinde ve 3 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer.

Ortalaması 50 puanın altında ve 3 zayıflı öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer. Sorumluluk sınavına girmek zorunda kalır.

Ortalaması 50 puanın altında ve 4 veya 4 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfta kalır, sınıf tekrarı yapar.

KONU İLE İLGİLİ ÖRNEK

Bir öğrenci her öğretim senesini 3 zayıf ile geçebilir ancak toplamda en fazla 6 zayıf ile sınıfını geçebilir. Örnek ile anlatacak olursak 9. sınıfta 3 zayıfı ile geçen ve yine 10. sınıfta 3 zayıf ile geçen bir öğrenci 11. sınıfta 1 zayıfı dahi olsa toplamda 6 zayıfı geçtiği için öğrenci sınıfta kalır.

SORUMLU OLARAK SINIF GEÇME NEDİR?

Sorumluluk sınavları, eğitim yılının birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde yazılı veya uygulamalı sınavdır. İki alan öğretmeni, bulunamaması durumunda bir alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen ile yapılır.

Sınava girecek olan öğrenci sayısının otuzu aşmaması lazımdır. Birden fazla salonda sınav yapılması durumunda her sınav salonu için bir gözcü öğretmen görevlendirilmelidir.
Sınavda görev alacak öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Sınav tarihleri okul müdürlüğünce belirlenir.

Sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde ve hafta içerisinde yapılacak şekilde planlanması gerekir. Zorda kalınması durumunda cumartesi ve Pazar günleri de yapılabilir.

Bir dersin sorumluluk sınavı öğrencinin o sınavda başarılı olması durumunda kalkar.

DOĞRUDAN SINIFI GEÇME

Öğrenci eğitim yılı sonunda tüm derslerden başarılı olma durumunda sınıfı doğrudan geçer.

Öğrencinin başarısız ders veya dersleri bulunması durumunda yılsonu puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfı doğrudan geçer.

Lisede kaç dersten kalırsan sınıfta kalırsın

Lisede kaç dersten kalırsan sınıfta kalırsın 2020

Kaç dersten kalırsa sınıfta kalırım lise, kaç dersten koşullu geçilir? gibi sorular öğrenciler tarafından sorgulamakta.

Kaç dersten kalırsa sınıfta kalırım?

– Yıl sonu başarı puanı 50’nin altında olan öğrenciler sınıfta kalır.

– Yıl sonu başarı puanı 50 ve yukarısı olan öğrenciler sınıfı doğrudan geçer,

– En fazla 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer

– Fakat alt sınıflardan toplam sorumlu dersiniz 6 dersten fazla ise sınıfta kalırsınız.

Yasalarda sınıf geçme ve sınıfta kalma konusunda ne diyor?

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması

MADDE 58-

(Değ: 1/7/2015-29403 RG) (1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

(2) (Değ: 28/10/2016-29871 RG)

a) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılır.

b) Sınava girecek öğrenci sayısının otuzu aşması ve/veya birden fazla salonda sınav yapılması hâlinde her sınav salonu için ayrıca bir gözcü öğretmen daha görevlendirilir.

c) Farklı sınıflardaki aynı dersin öğrenci sayısının toplamda otuzu aşmaması hâlinde bu öğrencilerin sınavları birleştirilerek tek komisyon marifetiyle de yapılabilir.

ç) Sınav tarihleri ve görevlendirilecek öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde hafta içerisinde yapılacak şekilde planlanır. Gerektiğinde cumartesi ve pazar günlerinde de yapılabilir.

(3) Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.

(4) Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

(5) Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır.

(6) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.

Sınıf tekrarı ve öğrenim hakkı

MADDE 59-

(1) Öğrencilerden;

a) Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

b) Okuldan mezun olamayan on ikinci sınıf öğrencilerinden sınıf tekrar etme hakkı bulunanlar başarısız olunan ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrar edebilir. Ancak, sınıf tekrar etmek istemeyen öğrencilerden sınıf tekrarı yapmış olanlar bir, sınıf tekrarı yapmamış olanlar ise iki öğretim yılı daha başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavına girebilir. Bu sınavlar sonunda da başarısız olan öğrencilerin öğretim yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.

c) (Değ: 28/10/2016-29871 RG) Özürleri nedeniyle; hazırlık sınıfı öğrencileri hariç okula devam edemeyen, okula devam ettikleri hâlde iki dönem puanı alamayan öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla o yıla ait öğrenim haklarını kullanmamış sayılır. Öğrenim hakkının kullanılmamış sayılması hâli, öğrenim süresince iki eğitim ve öğretim yılıyla sınırlıdır.

Ortaöğretim sınıf geçme yönetmeliğini okuduğumuzda lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır sorusunun cevabını, yıl sonu başarı puanı 50 den aşağı olanlar veya bir dönemde 3 dersten fazla zayıfı olanlar ve toplamda 6 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yaparlar.

Lisede kaç ders zayıf olursa sınıfta kalınır?

Lisede kaç ders zayıf olursa sınıfta kalınır?

Lisede sınıfı geçme şartları nelerdir, lisede kaç ders zayıf olursa sınıfta kalınır? Sınıfı geçmemiz için kaç dersten geçmemiz gerekir? sorularıhem ortaokul hem de lise öğrencileri tarafından merak edilmekte. Yarıyıl zamanının yaklaşmaya başlamasıyla tarihler araştırılmaya başlandı. Milyonlarca öğrenci 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında yarıyıl tatiline çıkacak. 15 tatili iple çeken öğrenciler bir yandan da ders notları merak edilmeye başlandı. Peki Lisede kaç zayıfla kalınır? İşte detaylar…

Lisede sınıfgeçme ve kalma konusunda lise öğrencilerinin sıkça sorduğu lisede kaç zayıfla kalınır, lisede 3 zayıf sınıfta kalır mı, lisede 4 zayıfla sınıfta kalınır mı, lisede 2 zayıf geçer mi gibi soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte lisede kaç zayıfla geçilir, kaç zayıfla lisede kalınır, kaç zayıfla sınıfta kalınır 2020 ortaokul ders geçme notları kaç? sorularına ilişkin haber detayları. Sınıf geçme yönetmeliğine göre, bir dersten geçebilmek için en az 50 puan almak gerekiyor. 50 puanın altında puan alan öğrenci o dersten başarısız sayılıyor. Bir öğrenci en fazla 3 zayıfla sınıfını geçebilmektedir. Bütün derslerin ağırlıklı ortalaması 50 puanın üzerinde olan öğrenci ise kaç zayıfı olursa olsun sınıfını doğrudan geçmektedir.

Lisede kaç ders zayıf olursa sınıfta kalınır? 

Ortalaması 50 veya üzerinde, zayıfı olmayan öğrenci doğrudan sınıfı geçer.

Ortalaması 50 veya üzerinde, 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer.

Ortalaması 50 veya üzerinde, 3 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer.

Ortalaması 50 nin altında, 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer. Sorumluluk sınavına girmesi gerekir.

Ortalaması 50 nin altında, 3 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıf tekrarı yapar.

Bir öğrenci her sene 3 zayıfla sınıfı geçebilir fakat, toplamda en fazla 6 zayıfla sınıfını geçebilmektedir. Misal olarak 9. sınıfta 3 zayıfı olan, 10. sınıfta 3 zayıfla geçen öğrenci 11. sınıfta 1 zayıfı dahi olsa toplamda 6 zayıfı geçtiği için sınıfta kalır.

 

 

Lilith nе dеmеk? Lilith, mitolojidеki
Sıradaki Haber Lilith Ne Demek? Lilith Nedir? Mitolojideki Gizemli Figürün Sırları