Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lotus çiçeği ve özellikleri

Çamurlu noktalarda yetişen lotus çiçeği aslında dünyanın en temiz çiçeğidir.

Çamurlu noktalarda yetişen lotus çiçeği aslında dünyanın en temiz çiçeğidir. Çünkü, lotus çiçeği kendini temizleme özelliğine sahip olan tek çiçektir. Herhangi bir noktasına çamur ve toz geldiğinde bitki kendini sallayarak bir bölgeye atar ve yağmur yağdığında bu tozlardan kurtulur.

lotus çiçeğinin faydaları

Lotus çiçeği yağmur ormanlarında yaşamaktadır. Belki de dünyamıza en büyük faydası, dış cephe kaplamaları ve boyaları olmuştur. Binaların dış cephesinde kullanılan boyalar nedeni ile bina dış cepheleri yağmur yağdığında kendini temizlemektedir. Ayrıca lotus çiçeğinin kendisini temizlemesinden ilham alınarak yapılmış kaplama sistemleri de vardır.

Lotus çiçeği, nilüfer çiçeğine çok benzemektedir. Aralarındaki fark nilüfer çiçeğinin 20 cm., lotusun ise yaklaşık 3 metreye kadar ulaşabilmesidir. Lotus çiçeği mitolojide ve eski inanç sistemlerinde bereket, cinsellik, doğum ve tutkuyu anlatmıştır. Bu nedenlerle, eski yazıtlarda lotus çiçeğine sıklıkla karşılaşılır. Eski Mısır medeniyetinde, cinsel gücü arttırdığından özellikle firavunlar tarafından lotus çiçeği kullanılmaktaydı.

Budizm’de lotus çiçeğinin farklı bir etkisi vardır. Budistler, genellikle tapınaklarda lotu pozisyonunda otururlar. Merhamet tanrıçası Guanyin, elinde lotus çiçeği ile tasvir edilir. Saflığın sembolü olarak kabul edilen lotus çiçeği, Hinduizm’de cennetin altında onu havada tutan olduğuna inanılır. Budizm’de temizliğin önemi yüzünden, lotus çiçeği çok önemli bir yere sahiptir.

Lotus çiçeğinin faydaları nelerdir?

Lotus çiçeği, kalbi kuvvetlendirir, çiçeğin kokusu ve özü uyku verir ve rahatlatır, mikropları öldürür ve hijyeniktir, baş ağrısını azaltır, cinselliği kuvvetlendirir, lotus kökleri ishali keser.

Arı sütü işçi anlar tarafından Hani maddesi nektar ve polen
Sıradaki Haber Arı Sütü Nedir? Faydaları Nelerdir?