Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mezo dolgu nedir, kimlere ve nasıl yapılır, nerelerde kullanılır?

Dolgu maddelerini kullanarak yüz

Dolgu maddelerini kullanarak yüz şekillendirme işlemi nedir ve nasıl olur?

Kullanılacak dolgu maddeleri nerelerde kullanılır ve uygulama süresi ne kadardır?

İşte mezo dolgu ile ilgili bilmeniz gereken herşey!

Bu yöntemde vücudun doğal maddelerinin eşdeğerleri cilt altına enjekte edilir. Dolgu maddesi olarak en sık kullanılan ürün hyalüronik asittir.

Bu maddelerin hücre bölünmesi, eklemlerin kayganlığının sağlaması ve cildi gergin tutması gibi çok önemli görevleri vardır. Hyalüronik asit kendi hacminden bin kat fazla su tutabilir ve enjekte edildiği yerde uzun süre şeklini muhafaza edebilir, bu yüzden çok ideal ve en çok tercih edilen dolgu maddesidir, kozmetik ürünlerde bol kullanılır. Vücutta zaten doğal olarak bulunan bu madde alerji yapmaz, belirgin bir yan etkisi ve riski yoktur.

Dolgu maddesi uygulamasının başarılı olması için teknik ve tıbbi bilgi gereksinimi yanında yüz anatomisinin detaylı bilgisi ve estetik bakış açısı gerekir. Dolgu madde enjeksiyonları ameliyat gibi girişimlere göre oldukça pratiktir. Kremlerle yapılan hafif bir anestezi sonrası yaklaşık 15-30 dakika gibi kısa sürede uygulanır. Kişinin sosyal hayatını ve işe gitmesini etkilemez, öğle arası tatillerde bile yapılabilir. İşlem yapıldığı anda hemen sonuç verir ve sonucu görmek için beklemek gerekmez uygulamadan sonra her hangi bir özel bakıma ihtiyaç yoktur.

Dolgu Maddeleri Nerelerde Kullanılır?

– Burun kenarından aşağı inen çizgiler (Nazolabial Çizgiler)
– Burun ile ağız arasındaki çizgiler (Philtral Çizgiler)
– Dudak dolgunlaştırılması
– Dudaklar etrafındaki radial çizgiler
– Göz çevresindeki kırışıklıklar
– Alındaki çizgiler
– Akne izleri
– Kaza veya travma sonucu oluşan deformiteler
– Yanak ve elmacık kemiği dolgunlaştırmak
– Vücuttaki bazı asimetrilerin düzeltilmesi
– Dudak Dolgunlaştırılması

Uygulama süresi ve devamlılığı nasıldır?

Tek seans ortalama 15-30 dakika sürer. Çok ince bir iğneyle hyalüronik asit preparatı derinin orta tabakasına enjekte edilir. Genellikle art arda 2 seans olarak uygulanır. İlk kez yapılıyorsa 2 veya 3 hafta sonra tamamlayıcı bir seans daha gerekebilir. Kullanılan dolgunun niteliği ve kişinin cilt yapısına göre etki ortalama 6-12 ay devam eder.

Dudak dolgunlaştırma nasıldır?

İnce dudak yapısının dolgunlaştırılması veya dudaklardaki asimetrinin düzeltilmesinde hyalüronik asit türevleri etkin sonuçlar vermektedir. Anestezik etkili krem sürülmesinden sonra, dental anestezi uygulanır ve dudak çizgilerin içine veya dudak yapısına dolgu maddesi enjekte edilir. Bu sayede dudak çizgisi belirginleşir ve dudaklar daha dolgun görülür.

Dolgun dudaklar, tarih boyunca güzelliğin ve estetiğin simgesi olmuştur. Bazı kişilerde yapısal olarak bir incelik, bazende yaşın ilerlemesi, menapoza girme gibi nedenlerle dudaklarda incelme söz konusu olabilmektedir. Bu problem ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemlerle düzeltilebilmektedir.

Operatif yöntemlerde dudağa bir başka alandan alınan yağ enjekte edilmektedir. Ancak bu yöntemin kalıcılığının az olması, tekrarlanma gerekliliği, bizi uygulaması çok daha kolay olan dolgu maddelerine yöneltmiştir.

Özellikle dudağın kırmızı ve beyaz çizgisi içerine yapılacak enjeksiyonlarla dudak konturları belirgin hale getirilebilir.

Yine dudak mukozası ve philtrum içerisine yapılacak enjeksiyonlarla dudağın estetik görünümünde düzelme sağlanır.

Sıklıkla hyalüronik asit içeren preparatlar kullanılabilmekle birlikte hidroksiapatit içerikli dolgularda kullanılabilmektedir. Dudak bölgesinin hareketli bir bölge olması bu alanı biraz daha dezavantajlı kılar. Bu yüzden bir çok firma stabilizasyonunu artırarak lip, kiss gibi özel formlar çıkartmışlardır.

Lilith nе dеmеk? Lilith, mitolojidеki
Sıradaki Haber Lilith Ne Demek? Lilith Nedir? Mitolojideki Gizemli Figürün Sırları