Salkım bombası olarak da adlandırılan misket bombası, “bomba içinde bomba” olarak biliniyor. Hedefe atıldığında ana bomba infilak edince içindeki misket büyüklüğündeki minik bombacıklar dağılarak çevreye saçılıyor ve arka arkaya patlıyor. Etki alanı geniş olduğundan verdiği zaiyat da büyük oluyor.
Tipik bir misket bombası, CBU -87/B tipinde, 500 kilo ağırlığında olup, hem silaha hem insana hem de maddeye karşı etkili. Sarı şeritli bombaların düşüşlerini yavaşlatmaya ve etrafa yaymaya yarayan küçük paraşütleri var. Her bombanın içinde 202 bombacık var. Patladığında her bombacıktan 2 bin şarapnel parçası çıkabiliyor ve 73 m. yarıçapındaki bir alana etki ediyor.
Bombacıklar patlamadan kaldığında kara mayınları kadar tehlikeli olabiliyor. Bu yüzden de güdümlü değil, ‘aptal bomba’ kategorisinde sayılıyor. Bu bombaların 10′da biri hiç patlamayabiliyor ve aylar, hatta yıllarca fark edilmeden düştükleri yerlerde üzerilerine basılmayı bekliyor ve siviller, bilhassa da ’sarı şeridinden dolayı’ cezbettiği çocuklar için tehlike oluşturabiliyor. Misket bombaları mayınlar gibi .Yüzde 10′luk bir sapma payına sahip güdümlü bombalar bile hedef civarındaki siviller için büyük risk oluşturuyor.