Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nabız yükselmesi

Nabız yükselmesi Nabız yüksekliğinin sebebi ne olabilir? Bir sağlık merkezinde

Nabız yükselmesi

Nabız yüksekliğinin sebebi ne olabilir?

Bir sağlık merkezinde kan tahlili yaptırıp doktorunuza tekrar başvurun. Ne tür tahliller gerektiği konusunda size bilgi vereceklerdir. Gerekirse de psikiyatrik bir inceleme yaparlar.

Nabzın üst sınırı her nekadar 100 civarı densede bu kişiden kişiye değişen bir durumdur. kimileri için 100 normal değerdir.ancak bu eskiden beri olan bir durum değilse ve yeni başlayan bir durumsa(akut bir durumsa), ve alkol,sigara kahve,çay alımının arttığı durumlarda değilse muhtemel bir dolaşım sistemi değişikliği yada psikolojik etkenler akla gelir.
bacağınızdan alındığını söylediğiniz kılcal damarın etkisi olacağını düşünmüyorum..
bacaktan kılcal damar alınması olayınıda anlayamadım çünkü..
sizin yanlış anladığınızı düşünsem de ,olsa bile by-pass ameliyatı sırasındaki nakil haricinde böyle bir durum dolaşımı çok etkilemez.

önerim bir kardiyoloğa baş vurmanız. ekg nizin çekilip, kalbin elektriksel izlenimi yapıldığında sorun ortaya çıkacaktır.
sağlıklı günler dilerim.

Nabız Yüksekliği – Nabız Neden Yükselir

Nabız Niçin Hızlı Atar İle İlgili Bilgi
Çeşitli hastalıklar nabız vuruşları üzerinde etki yapar. Tifo dışındaki bütün ateşli hastalıklarda ateşle birlikte nabız da yükselir. Genellikle ateşin bir derece yükselmesine karşılık nabız dakikada 20 vuruş hızlanır. Bu bakımdan ateşli hastalıklarda, nabız vuruşları ile ateşin yüksekliği hakkında bir fikir edinilebilir.
Tifoda ateşin yükselmesine karşılık nabız normale yakın atar.
Bağırsak delinmesi olaylarında ise nabız hızlı atar ama buna karşılık ateş düşer. Bu durum hastalığın tehlikeli bir devreye girdiğini gösterir.
Kanama halinde, vücuttan dışarı çıkan kanın eksikliğini duyurmamak için kalp atışları hızlanır. Dokuları normal şeklinde besleyebilmek için kalbin bu süratli çalışması sonucu nabız atışları hızlanır. Ancak, nabız vuruşlarındaki dolgunluk hissi kaybolur ve atış zayıf bir şekilde hissedilir. Kanamanın devam etmesi ve vücuda kaybolan kan yerine yenisinin verilmemesi halinde nabız atışlarında giderek bir zayıflama olduğu ve bir devre sonra da nabzın el altından kaybolduğu görülür. Ayrıca nabız, guatr denilen, boyundaki kalkan bezi hastalığının artması ile de hızlanır. Bu hastalıktaki başlıca belirtilerden biri olan gözlerin yuvalarından dışarı çıkar gibi olması kalbin hızlı atışları ile meydana gelir.
Nabız, kalp yetmezliklerinde de hızlı bir vuruş gösterir. Böyle durumlarda nabızdaki atış sayısı dakikada 200′e yükselebilir.

Nabız Yüksekliği – Nabız Neden Yükselir

Aşk dolu sözler burada! Kalbine dokun, en güzel sevgi mesajını
Sıradaki Haber Acı acıyla iyileşir aşk ise daha büyük bir aşkla aşk sözleri