Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nane limon nasıl yapılır?

Grip Nedir, Grip Nasıl

Grip Nedir, Grip Nasıl Geçer
Bir üst solunum sistemi hastalığıdır. Burunda yanma ve akıntı, boğazda kızarıklık, hafif öksürük ve hapşırık; başta, bel, kol ve bacaklarda ağrı kemiklerde sızlama, bazen yüksek ateşle kendini gösterir. Çoğu zaman ateşsiz olarak başlayan bu hastalık, her sene değişik virüslerle bulaşır. Aşılan her sene değişir ve o seneki virüse göre hazırlanır. İnsanların her sene grip aşısı olmasında fayda vardır. Aşı olduğu halde gribe yakalananlar, hastalığı aşı olmayanlara göre daha hafif geçirirler. Grip basit ve önemsiz görünse de, arada bir ortaya çıkan grip salgınlarında bir çok kişinin hayatım kaybettiği bilinmektedir. Grip bilhassa böbrek, akciğer, kalp gibi hayati organlarımızla arızalar bırakabilir. Gribe yakalananlar istirahat etmeli, tozlu, dumanlı (sigara içilen) yerlerden uzak dumandır. Ayrıca aşağıdaki bitkisel formüllerden istifade edilmelidir.
Tedavileri:
Burun akıntılarına karşı:
* Bol limonlu, biberli, sıcak çorbalar içip terlenir.
* Bir tas suyun içine nane ve kekik konularak kaynatılır, bu suyun buharında durulur. Tarçın ve ıhlamur çayları içilir.
* Bir bardak suya bir çay kaşığı tarçınla 3 – 4 adet karanfil konur, kaynatın Kaynama devam ederken üzerine bir tutam ıhlamur konur. Bir dakika demlenmeye bırakılır, sonra da bol limonla birlikte içilir. Tatlandırmak için biraz bal ilave edilebilir.
* Nane, çay gibi demlenerek içilir.
* Bir tatlı kaşığı tarçın, bir tatlı kaşığı toz karanfil ve bir yemek kaşığı zencefil, yarım litre suya konularak kaynatılır. Daha sonra üzerine ıhlamur ilave edildikten sonra ateşten indirilir. Balla tatlandırılarak sıcak olarak günde 4 – 5 bardak içilir.
Boğaz ağrısına karşı:
* Bir litre suya beş gram tuz konur, kaynatılır. Bu su ile ağız ve boğaz çalkalanır, gargara yapılır.
* Bir çay bardağı limon suyuna iki çay kaşığı tuz konularak eritilir. Altı saat ara ile beş dakika gargara yapılır
* Boğaz zeytinyağı ile silinir. Bir çay bardağı limon suyu, bir çay bar-dağı sirkeyle karıştırılır, bir beze emdirilerek boğaza sarılır.
* Karalahana yaprakları, kızdırılmış ütü ile yumuşatıldıktan sonra zeytinyağı ile silinen boğaza sarılır. Kekik suyu ile günde 3 – 4 defa, beş dakika gargara yapılır.
* Pancar suyu ile günde 2 – 3 de-fa gargara yapılır.
Burun tıkanıklığı ve akıntısına karşı:
* Limon suyu sıcak su ile yarı yarıya sulandırılır. Günde 3 – 4 defa burna
* Kaynamakta olan bir bardak su-ya bir tutam zeytin yaprağı konur, günde üç defa bu su yun buharında 5-10 dakika durulur.
* Kaynamakta olan bir bardak su-ya bir tatlı kaşığı kekik konur. Gün-de 2 – 3 defa, beş dakika bu suyun buharında durulur.
* Ateş üzerine çörek otu konur, dumanı teneffüs edilir.
* Çiğ patates kabukları ile yulaf kabukları karıştırılarak ateş üzerine konur, dumanı teneffüs edilir. Ateşi düşürmek için
(Gripli Hastanın ateşini düşürmek):
* Soğan ve sarımsak karıştırılır, balla birlikte yenir.
* Bir baş soğanın robotta suyu çıkarılır, sonra da aynı miktar balla karıştırılır, günde 3 defa ikişer kaşık yenir.
* Bir çay bardağı sirke, bir çay bardağı limon suyu ile karıştırılır. Baş, boyun ve eklem yerleri bu karışımla ovulur.
* Bir tatlı kaşığı kekik yağı, bir çay bardağı zeytinyağı ile karıştırılır. Alın, şakaklar ve eklem yerleri bu yağla ovulur.
* Kaynamakta olan bir litre suya, 50 gr. söğüt yaprağı konur, bir dakika daha demlendirilir. Daha sonra karışıma limon sıkılır ve balla tatlandırılır. Bu karışımdan, günde 4 – 5 bardak, çay gibi sıcak olarak içilir.
Öksürüğe ve göğüs tutukluğu:
* Kaynamakta olan iki bardak süte, 3 – 4 adet karalahana yaprağı dilimlenir, bir dakika daha kaynatılır. Daha sonra balla tatlandırılarak günde 3 – 4 çay bardağı içilir.
* Bir baş soğan dilimlenir. Kaynamakta olan iki bardak sütte beş dakika pişirilir. Elde edilen sütten günde üç çay bardağı içilir. Ayrıca soğanlar da yenir.
* Bir adet siyah turp rendelendikten sonra bir kavanoza konur, üzerine iyice görülecek kadar bal ilave edilir. Bir gece arada bir karıştırılarak bekletilir. Günde üç kaşık yenir.
* İki bardak süte 2 – 3 adet kuru incir konulduktan sonra beş dakika kaynatılır. iyice ezilen karışımdan günde üç çay bardağı içilir.
* Bir adet soğan dilimlenir, üzerine iyice ezilerek beş diş sarımsak eklenir, yarım kilo sütte pişirilir. Bu karışımdan günde 3 – 4 çay bardağı içilir.
* Kaynamakta olan 100 cc. suya, hatmi veya ebegümecinin çiçek ve yapraklarından 10 gram konur. Bir dakika daha kısık ateşte demlenir. Balla tatlandırılarak günde üç bardak içilir.
* İki yemek kaşığı bal, bir yemek kaşığı tereyağı, bir çay kaşığı karabiber, ve bir tatlı kaşığı zencefil bir cezvede kaynatılarak sıcak olarak içilir.
* Ayva çekirdekleri havanda ezildikten sonra, bir bardak suya bir tatlı kaşığı konur ve beş dakika kaynatılır. Balla tatlandırılan karışımdan, günde üç defa birer çay bardağı içilir
* Bir litre suya beş gram kuru incirle aynı miktarlarda burma, kuru üzüm ve hünnap konur. Ayrıca ikişer gram zencefil ve havlıcan da ilave edilir. Karışım beş dakika kaynatılır. Ilındıktan sonra günde 3 – 4 bardak içilir.
* Üzerine tarçın eklenerek günde birkaç bardak salep içilir.
* Ebegümeci yaprakları hafifçe pişirildikten sonra zeytinyağı ve limonla karıştırılarak yenir.
* Bir miktar keten tohumu fırında kavrulur, nöbet şekeriyle ezilir. Karışımdan günde 3 – 4 kahve kaşığı yenir.

Lilith nе dеmеk? Lilith, mitolojidеki
Sıradaki Haber Lilith Ne Demek? Lilith Nedir? Mitolojideki Gizemli Figürün Sırları