Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nazar nasıl değer? Nazardan Kurtulmanın Yolları

Nazar Hakkında Bilgiler Kem

Nazar Hakkında Bilgiler

Kem göz , kötü bakış ve nazar olarak bilinen manevi güς halk arasında oldukςa yaygın bir inanςtır. Bazı kesimlerce batıl inanς olarak görülen “nazar” bir kısım insan iςin ise kötü enerjinin, negatif enerjinin ta kendisidir. Bu iςeriğimizde nazar nedir ve nasıl ςıkartılır? sorularının cevaplarını sizlerle paylaşacağız.

İşte kültürümüzde her zaman var olan “Nazar” kelimesinin anlamı ve korunma yolları…

Nazar Nedir?

Nazar kelimesinin sözlük anlamı bir şeye bakmak, görmek ve beğenmek demektir. Türkςe de tam olarak karşılığı ise beğenilen bir şeye kıskanςlık ve haset ile bakmak, negatif enerji ile onu etkilemek demektir. Halk arasında “göz” olarak da bilinen nazar iςin “göz değmiş” terimi kullanılır. Nazar inancı Araplarda, Türkler hatta milattan önce 4000 senesine kadar dayandığı düşünülen bir inanςtır.

İslam’da Nazar Var Mı? Nazar Gerςek Mi?

Nazar vardır ve inancımıza göre bununla ilgili ayetler de vardır. İnanılmaması gereken nazar değil, nazar ςıkartırken yapılan uğraşlardır. Nazarın ne olduğunu anlatarak, nazar değmesi durumunda yapmanız gerekenleri söyleyeceğiz.

Nazar değmesi, şeytani bir bakış olarak adlandırılır. Nazar, insanın kendi kendine değdirmesi şeklinde bile olur. Örneğin ne pürüzsüz cildim var dedikten 2 saat sonra suratınızda sivilce ςıkmasıdır. Bu nazar şeytani bir nazar değildir. Ancak bazı nazarlar insan üzerinde ςok etkili olur. Örneğin, sınavlarda ςok başarılı olan kişinin göze gelerek, artık sınavlarında başarı sağlamaması.

Nazar Nasıl Değer?

Aşırı imrenen birinin gözlerindeki yansımaya maruz kaldığınızda, nazara maruz kalmış olabiliyorsunuz. Bunun iςinde genelde ςok nazar olanlar mavi boncuk dediğimiz nazar bocuğu takarlar. Nazar boncuğu, batıl bir inanış olmasının yanı sıra bazı din alimlerine göre; nazar değme anında gözdeki yansımanın bu boncuk üzerine gelip kırılmasından dolayı nazar boncuğunun nazarı önleyici bir özelliği olduğu görüşündedirler.

Nazar, genellikle renkli kişilerin bakışlarından daha ςok değdiği söyleniyor. Bunun nedeni; Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerindeki insanların ςoğunun gözleri mavi olması ve bu bölgelerde nazarın ςok olması, Uzak Doğu dediğimiz bölgele de nazarın olmamasıdır ςünkü Uzak Doğu’da renkli gözlü insanlar yok denecek kadar azdır.

Nazardan Kendimizi Nasıl Koruyabiliriz?

Batıl inanışları bir kenara bırakmalıyız. Korumasız olan bebeklere nazar boncuğu takarak, kötü enerjinin üzerinde toplanmasını önleyebilirsiniz ancak bu kesin ςözüm değildir. Nazardan korunmak iςin nazar dualarını okumanız yeterli olacaktır. Hiςbir şey sizi bir dua kadar koruyamaz. Nazar değdiği zaman da bu duaları okuyun, o zaman şifa bulacaksınız. Kurşun döktürmek, büyü yapmak veya diğer batıl inanςlara baş vurmak kesinlikle yanlıştır.

Nazardan Korunmak İςin Okunan Dualar

Nazardan kurtulmak iςin aşağıdaki sureleri ve duaları sırasıyla okumanız gerekmektedir. Nazar duasını hem kendiniz hem de bir başkası iςin okuyabilirsiniz.

  1. Fatiha Suresi
  2. Ayetü’l-Kürsî
  3. Felâk Suresi
  4. Nâs Suresi, okumalıdır.
  5. Nazar Duası Okunmalıdır.

Nazar Duası Türkςe Yazılışı

“Bismillâhirrahmânirrahîm bismillâhi azîm-iş- şâni şedîd-il birri mâ şâallahü kâne habese hâbisün min hacerin yâbisin ve şihâbin kâbisin. Allahümme innî radedtü ayn-el âini aleyhi ve alâ men ehabb-en-nâsi ileyhi ve fî keyedihî ve kilyetihî lahmün rakîkun ve azmün dakîkun fîmâ lehû yelîku ferci-il basara hel terâ min fütûrin sümmerci-il basara kerrateyni yenkalib ileyk-el basaru hâsian ve hüve hasîr ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne lâ havle velâ kuvvete illâ billâh-il aliyy-il azîmi Lâ ilâhe illallâhü hısnî, men kâle-hâ dehale hısnî, ve men dehale hısnî emine min azâbî. Sadaka rasûlullahi sallallahü teâlâ aleyhi ve selleme.”

Fetanet, akılla aklı aşma demektir.
Sıradaki Haber Fetanet ne demek?