Bir insan ne zaman hangi şartlarda istifa etmek zorunda kalır?
Mutlaka istifa etmemizi gerektiren 3 durum nedir?
2014’e girdiğimiz bugünler aslında yeni bir yaşama başlamak ve geçmişin yükünü atmak için ideal bir zaman.
Eş dost yada arkadaşlarla işiniz ile ilgili problemlerden bahsederken durmadan çalıştığınız işin sizden neleri koparıp götürdüğünün altını çiziyor olabilirsiniz. Fakat istifa etmek sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Çünkü endişe etmeniz gereken birkaç mesele vardır.
Yeni işte başarılı olabilir miyim, kolay iş bulabilecek miyim, yeni işimdeki insanlarla iletişim kurabilecek miyim gibi sorular başta olmak üzere pek çok soru işareti belirir. İşte, bir nebze olsun işinizle ilgili karar verirken size yardımcı olacak öneriler. Eğer bu 3 durumu yaşıyorsanız istifa etmenin zamanı gelmiş demektir!
1. Verimli çalışmak mümkün değilse
Duygusal, fiziksel ve zihnen sizi yoran bir işiniz varsa yüksek performans göstermeyi bir kenara bırakın sabah kalkıp ofise gitmek bile işkence halini alabilir. Sizi görmezden gelen yönetici, iş konusunda desteğini esirgeyen çalışma arkadaşları, dengeli dağıtılmayan işler ve emeği hiçe sayan şirket kültürü verimli çalışmanızı engelleyen başlıca faktörlerdir. Eşit işe eşit maaş söz konusu değilse tüm bu sorunlar daha çok göze batmaya başlar. Ne yaparsanız yapın işin kaymağını başkaları yiyorsa, bir müddet sonra minimum çaba harcamaya başlarsınız. Eğer bu tür bir iş ortamında çalışıyorsanız kendinizi daha fazla yıpratmadan istifa dilekçenizi hazırlamalısınız.
2. Profesyonel iş hayatında gelişiminiz engelleniyorsa
İyi bir iş sadece hesabınıza yatan iyi miktarda ücret demek değildir. Profesyonel anlamda sizi yukarıya taşımayan bir iş kariyerinizi baltalar ve sizi sektörden uzaklaştırır. Gün geçtikçe aranan eleman olma özelliğiniz silinir ve kendinizi bu işe muhtaç hissetmeye başlarsınız. Önünüzde bir hedefiniz yoksa ve müdürleriniz sizi destekleyecek eğitimler ve yeni görevler sunmuyorsa, kendinizi geliştirmenizin yolu kapanmış demektir. Bu durumda önünüze çıkan fırsatları, teklifler azalmaya başlamadan değerlendirmelisiniz.
3. Daha iyi bir iş teklifi geldiyse…
Bir işe başladıktan sadece bir kaç gün sonra yeni iş görüşmelerine giden insanlar hepimizin etrafında. Ancak bir kısmımız bulunduğumuz işin yok ettiği özgüven yüzünden iş görüşmesine gitmeyi bile reddedebiliyoruz. İş görüşmesine gitmenin sizi geliştiren ve iyi hissettiren bir durum olduğunu asla unutmayın.
İş teklifleriyle ilgili bir diğer konu da iş ortakları vasıtasıyla size ulaşan tekliflerdir. Sizi tanıyan insanların ilettiği teklifler genellikle aradığınız pozisyonlarla ilgilidir. Hayalinizdeki bir şirkette istediğiniz pozisyona ulaşmak için yapmanız gereken tek şey telefonu elinize almak olabilir. Ancak iş ortağınız olan bu kişilerle iş teklifi değerlendirmesi yapmak kendi şirketinize ihanet ettiğiniz hissi uyandırabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda kendinize en azından 1 gün düşünme süresi tanıyın. Halihazırda çalıştığınız insanlardan gelen rüya gibi bir teklifi, sizi desteklemeyen bir kuruma olan sebepsiz duygusal bağlılığınız yüzünden kaçırmayın.