Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şeker hastalığı belirtileri

Dünya sağlık örgütü verilerine göre, dünya üzerinde şeker hastalığı çok

Dünya sağlık örgütü verilerine göre, dünya üzerinde şeker hastalığı çok hızlı yayılmaktadır. İlerleyen dönemde önlem alınmazsa, ölümlerin çoğu da bu hastalık nedeni ile olacaktır. Şeker hastalığı, çok ciddi hasarlar yaratan bir rahatsızlıktır. Bu nedenle, erken teşhis ve tedavi uygulanmalıdır.

Şeker hastalığının verdiği zararlar nelerdir?

Vücutta kalp krizi ve felç riskini arttırır, yüksek tansiyon problemi yaratır. Körlük, böbrek yetmezliği, el ve ayaklarda uyuşma, hissizlik, erkeklerde ereksiyon problemleri yaratır. Damarlarda tıkanma, dolaşım sorunları ve beslenme problemleri oluşur. Diş etlerinde kanama ve çekilmeler oluşur. Şeker hastası hamile bayanlarda, düşük riski ve doğumsal anormallikler görülebilir. Şeker hastalığının oluşmasını engellemek için, ideal kiloya geri dönmek, şekerli ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmak ve spor yapmak gereklidir. Yemek yemeden önce, 1 çorba kaşığı elma sirkesi içmek veya tarçın kabuğu çayı içmek faydalıdır.

Şeker hastalığı belirtileri nelerdir?

Sürekli ve sık bir şekilde idrara çıkmak vardır. Kan şekeri yükseldiğinde, böbrekler fazla şekeri atmak için uğraşır. Kanda glukoz oranı 180 mg. çıkınca, idrarda glukoz atımı başlar. Böylece aşırı susama ve ağız kuruluğu oluşur. Hücreler yeterince enerji alamadığından hızla halsizlik oluşur. Vücutta biriken yağlar yakılabilir buna karşılık aşırı acıkma hissi oluşur. Yüksek glukoz düzeyi sinirleri harap eder ayaklarda ağrı ve kramplar oluşabilir. Çok su içiyorsanız, çok sık idrara çıkıyorsanız, iştahınız fazla ve sürekli yemek yiyorsanız, aşırı halsizseniz, yaralarınız geç iyileşiyorsa, erkeklerde sertleşme sorunları varsa, görmede bulanıklık yaşıyorsanız, hamile iken şekeriniz yükselirse kesinlikle bir hekime gözükmekte fayda vardır. Şeker hastalığının ne yazık ki tam bir tedavisi yoktur. Sadece düzenli bir hayat yaşamak ve spor yapmak gereklidir. Şekerli ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmak ve kilo vermek gereklidir. İlerleyen bir şeker durumu varsa, insülin kullanımına başlanılmaktadır.