Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SGK Hizmet Dökümü çıkartma – 4A hizmet dökümü (e-devlet)

Bu haberin fotoğrafı yok

İşe başlayacak olanlar, emekliliğine ne kadar kalmış onu öğrenmek isteyenlerin öğrendiği SGK Hizmet dökümü için sitemizden faydalanabilirsiniz. SGK hizmet dökümü çıkartmak için haberimizin detayına bakınız.

Türkiye’ deki her çalışanın gerek ihtiyaç gerekse meraktan girip kontrol ettiği SSK primlerinin açıklandığı siteye bu sayfan giriş yapabilirsiniz. SGK’nın hizmeti olan SSK Prim günü ve ücreti sorgulama ekranının ayrıntıları
TC kimlik numaranız ile SGK ve SSK şifresiz hizmet dökümü almak ve prim sorgulamak için ayrıntılı bilgiler bu sayfada. Aylık ve yılların toplamında kaç iş günü priminiz olduğunu bilmek istiyorsanız haberimizde yer alan linke tıklayınız. TC kimlik no ile SSK sorgulama ve daha fazlası hurriyet.com.tr’de.
SGK PRİM SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Yeni uygulamada T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor. SOSYAL SİGORTALAR KURUMU’nun son zamanlarda sıkça kullanılan sistemlerinden bir olan SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü alma sistemi kullanımda. SSK sorgulama hizmet dökümü alma ekranı
Vatandaşlar sigortalarının yatıp yatmadığını bunun yanı sıra, sigorta primlerinin ne kadar üzerinden yattığını SSK sorgulama prim ve hizmet dökümü bilgisi alma sistemi aktif edildi. Hizmet Dökümünü nasıl alacağınız bu haberin içinde detayları ile tarif edilmiştir. SSK sorgulama prim ve hizmet dökümü listesi. SGK Hizmet Dökümü almak için bazı bilgilerin girilmesi gerekiyor.
TC KİMLİK İLE SORGULAMA İÇİN TIKLA
SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?
Çalışanların maaşlarının yanı sıra gelir vergisi, işsizlik sigortası, sağlık sigortası (SSK primi) gibi kesintiler yapılıyor. Çalışanlar bu kesintilerden sonra maaşlarını alabiliyorlar. Uzun yıllar boyunca SGK’ya kesilen SSK primler birikiyor. Sağlık güvencesi niteliğinde olan bu primler emeklilik sisteminin de temel taşlarından.
SSK PRİM SORGULAMASI NASIL YAPILIR
SSK prim sorgulaması nasıl yapılır. Sigortanızın yatıp yatmadığını bu sistemler üzerinden öğrenebilirsiniz. Maaşlar yükseldikçe sigorta SSK primleri de artıyor. Bu yüzden bazı işverenler işçilerin sigortalarını düşük rakamlar üzerinden yatırma yoluna gidiyorlar. Bunun önüne geçmek için herkes kendi primini internet üzerinden kontrol edebilecek.
TC KİMLİK NO İLE SGK SORGULAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN
Türkiye’ deki her çalışanın gerek ihtiyaç gerekse meraktan girip kontrol ettiği SSK primlerinin açıklandığı siteye bu sayfadan giriş yapabilirsiniz. SGK’nın hizmeti olan SSK Prim günü ve ücreti sorgulama ekranının ayrıntıları  Vatandaşlar TC Kimlik numaralarını sayfanın ilgili bölümüne yazarak sorgulama yapabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu bu verileri sadece şahıslarla özel paylaşıyor. Başkası elinde verileri olmayan diğer bir kişinin SSK Primlerini inceleme şansını bulamıyor. SGK prim sorgulama ekranı bu sayfadadır.
SGK SSK BORÇ SORGULAMA
SGK SSK DEKONT GÖRÜNTÜLEME
SGK SSK RANDEVU ALMA
SGK NEDİR?
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kısaltmasıdır ve riskten dolayı geliri ile kazançları azalan vatandaşların başkalarına muhtaç olmadan yaşama ihtiyaçlarını gidermek için kurulmuş sistemdir. Bununla birlikte sosyal riskler sonucunda çıkan zararı devlet karşılar. Hastalık ve kaza gibi durumlarda hastanelerden faydalanabilir ve emekli maaşı alabilirsiniz.
Ayrıca ortaya çıkan ekstra masraflar için gelir kaybının belli bir yüzdesini de devlet karşılamaktadır. Sosyal güvenlik hayatın türlü sonuçları karşısında bir yoksulluğa maruz kalmadan hayatlarını devam ettirmek demektir.
İnsanların hayat boyunca yaşam kalitesini etkileyen en önemli unsur sosyal güvence içinde olmaktır. Sosyal güvenlik, insanların gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan “insan hakkı” ve esas itibariyle de “devlet görevi” olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılması, kişilerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılma güvencesidir. Bu doğrultuda ülkemizde sosyal güvenlik hakkı, Anayasamızın 60’ıncı maddesindeki “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hüküm ile açıkça ortaya konmuştur.
SGK, HASTASINI “AVUÇ İÇİNDEN” TANIYOR
Türkiye genelinde 20 ille birlikte Adana’da uygulanmaya başlayan “avuç içi damar okuma” sistemi ile muayene, hastaneleri de SGK’yı da memnun etti. Sağlıkharcamalarındaki usulsüzlükleri önlemek amacıyla geliştirilen bu uygulama 15 Ocak 2014’ten itibaren tüm Türkiye genelinde yaygınlaştırılmaya başlandı.
Sisteme dahil olmak için mutlaka her sigortalının ilk kaydını yaptırması gerekiyor. Buna göre sigortalı vatandaş, üniversite ve özel sağlık kuruluşlarına ilk başvurusunu kimliğiyle yapıyor. Kimliğinin hastaya ait olduğunun tespit edilmesinden sonra sağ ve sol elindeki damarları taranıyor.
TC kimlik numarasına sahip vatandaşla, sisteme kaydedilen avuç içi damar izi eşleştiriliyor. Sonra bu bilgiler SGK’nın sadece bu iş için oluşturduğu alana şifreli olarak gidiyor. Vatandaş muayene için gittiğinde, sistemdeki biyometrik veriler kimlik numarasıyla eşleştiğinde sağlık hizmeti alabiliyor. Böylece sağlık karnesini göndererek, muayene olmuş gibi SGK’ya fatura edilen milyonlarca TL’nin önüne geçiliyor.
Avuç izi damar izi sistemiyle kimlik doğrulamayı uygulamayan hastanelere provizyon verilmeyecek. Sigortalı gerekli işlemleri gerçekleştirmezse acil dışında sağlık hizmeti alamayacak. Sisteme dahil olmak için mutlaka her sigortalının ilk kaydını yaptırması gerekiyor.
Pasifik'in Derinliklerinde Bir Dev Uyandı:
Sıradaki Haber Pasifik’te Dev Bir Mercan Kolonisi Keşfedildi: Dünyanın en büyük mercan kolonisi nerede?