Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şifalı yağlar bitkisel yağlar faydalı yağlar sağlıklı yağlar

Melisa yağı: Sinir gerginliği ve

Melisa yağı: Sinir gerginliği ve streste yatıştırıcı, midevi, gaz söktürücü, nefes darlığı, astımda ve romatizmada antiseptik etkisi ile tedaviye yardımcı olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Kullanımı: Dâhilen, günde 3 bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilmesi; haricen, banyo suyuna damlatılarak kullanılması da tavsiye edilir.

Menekşe yağı: Cildi yumuşatıcı, saçları canlandırıcı ve besleyici, deri hastalıklarına karşı etkisi olduğu bilinmektedir.
Kullanılışı: Haricen, cilde masaj ile saçlara friksiyon yapılarak kullanılması tavsiye edilir.

Mersin yağı: antiseptik, kan kesici ve yatıştırıcı, nefes açıcı özelliği ile bronşitte, gerginliğe uykusuzlukta sportif incelemelerde ve adale kuvvetlendirmede kullanıldığı bilinmektedir. Dâhilen yüksek miktarda alınmamalıdır.
Kullanımı: Dâhilen, günde bir bardak suya 1-2 damla damlatılarak içilmelidir. Dâhilen, cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilir.

Nane yağı: Mide bulantılarını kesici, gaz söktürücü, hazmı kolaylaştırıcı, sinirleri kuvvetlendirici, migren ve sinirsel baş ağrılarında rahatlatıcı, sinüsleri açıcı özelliği olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen günde 3 defa bir şeker parçasının üzerine veya bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilmelidir. Haricen cilde masaj şeklinde uygulanmadı gerekir.

Okaliptüs yağı: Antiseptik ve balgam söktürücü, soğuk algınlığı ve sinüsleri açıcı, ateş düşürücü ve romatizma rahatsızlıklarına karşı etkisi olduğu bilinmektedir.
Kullanılışı: Haricen cilde masaj şeklinde veya buğu yapılarak kullanılması tavsiye edilmektedir.

Papatya yağı: ağrı kesici cildi besleyici ve yara iyi edici, boğaz iltihaplarına ve güneş yanıklarına karşı etkisi olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: haricen cilde masaj şeklinde sürülerek; dâhilen bir fincan suya 4-5 damla damlatıp, gargara yapılarak kullanılması tesviye edilmektedir

Peleseng yağı: Romatizma ağrılarında kullanılabilir.
Kullanılışı: Haricen cilde masaj şeklinde sürülerek uygulanması tavsiye edilmektedir.

Portakal yağı: Romatizma rahatsızlıklarında, hazımsızlık, cildi sıkılaştırıcı sivilce ve akne kurutucu kan dolaşımını düzenleyici sinirleri yatıştırıcı ve antiseptik özelliği olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen günde 3 defa 1 fincan suya 4-5 damla damlatıp içilerek; haricen cilde masaj şeklinde uygulanması tavsiye edilir.

Rezene uçucu yağı: midevi, gaz söktürücü, şişkinlik ve hazımsızlık giderici, yara iyi edici ve cildi besleyici özelliği olduğu bilinmektedir.
Kullanımı:1 fincan suya 6-7 damla damlatıp içilerek, haricen yara üzerine sürülerek kullanılması tavsiye edilir.

Saf zeytinyağı: Dâhilen müshil ve safra sökücü, haricen yatıştırıcı, yumuşatıcı, saçları besleyici ve güçlendirici, cildi canlandırıcı olarak kullanılabilir.
Kullanımı: harice, vücuda masaj şeklinde saçlara friksiyon uygulanarak yapılarak sürülmesi; Dâhilen aç karnına 1-2 çorba kaşığı alınması tavsiye edilir.
Sarımsak yağı: Mikrop öldürücü, hazmı kolaylaştırıcı, iştah açıcı, tansiyonu düşürücü ve antiseptik olarak kullanıla bilir.
Kullanımı: dâhilen bir fincan suya 4-5 damla damlatıp içilerek haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilir.

Sarısabır yağı: haricen yara çıban sivilce yanık ve yanık ağrılarında, dâhilen kabızlıkta bağırsak etkili müshil etkili olduğu bilinmektedir.

Sedir ağacı yağı: vücuda masaj yaparak sürülür. Meme kanserine faydalı olduğu görünmüştür.
Kullanımı: dâhilen bir çay bardağı suya 5-6 damla damlatıp içilmesi tavsiye edilmektedir.

Soya yağı: kolesterolü düşürür. Omega 3 ve omega yağ asidi bakımından zengindir.
Kullanımı: dâhilen bir cay bardağı suya 5-6 damla damlatıp içilmesi tavsiye edilmektedir.

Susam yağı: dâhilen müshil haricen cildi besleyici, kirpik, kaş ve saçları besleyici etkileri olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: dâhilen aç karnına 1 çorba kaşığı içilerek; haricen masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

Tarcın yağı: kabızlık giderici gaz söktürücü ve antiseptik özelliği olduğu bilinmektedir. Koku verici olarak da kullanılır.
Kullanımı: dâhilen 1 fincan suya veya 1 parça şekere 4-5 damla damlatıp içilerek; haricen kaşıntı ve haşere sokmalarına karşı sürülerek; kullanılması tavsiye edilir.

Banyo için kullanılabilecek bitkisel yağlar nelerdir
Adaçayı, ardıç yağı, bergamot yağı, biberiye yağı, defne uçucu yağı, gül yağı, lavanta yağı, limon yağı, menekşe yağı, melisa yağı, okaliptüs yağı ve rezene yağı banyo yaparken kullanabileceğiniz bitkisel yağlardır.
Kullanımı: banyo suyunuza 10-12 damla katılarak durulanma işlemini gerçekleştirirken ılık su ile tavsiye edilir.

Bronzlaşmak için kullanılabilecek yağlar nelerdir hangi yağ ne işe yarar
Badem yağı, havuç yağı, ceviz yağı, kakao yağı, fındık yağı ve kayısı yağı bronzlaşmak için kullanılabilecek mükemmel doğal ürünlerdir. Bronzlaşmak ile kalmayıp cildinizi besleyerek ona yeni bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Kullanımı: Bu yağları birbirleriyle karıştırılarak kullanılır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi cildin ihtiyacı olan besinleri mevcut bu doğal yağlar ile sağlayabilirsiniz. Hatta uzun süre kalıcı olan bir bronzlaşma taktiği sizler için vereyim. Yapmanız gereken birkaç havucu rendeleyerek bir kavanoza koyun üzerine badem yağı kakao yağı ve birkaç çubuk tarcın ekleyin. Bir hafta boyunca güneşe bırakın. Daha sonra karışımı süzerek kullanabilirsiniz elde edeceğiniz karışım bronzlaşmak için aldığınız kremlerde çok daha faydalıdır.

Vanilya yağı: Midevi, uyarıcı, cinsel gücü arttırıcı olarak kullanılabilir. Masaj şeklinde kullanımı vücudu rahatlatıcı etki gösterebilir. Esans olarak da kullanmak mümkündür.
Kullanımı: Dâhilen günde üç defa bir fincan suya 3-4 damla damlatılıp içilerek; haricen cilde masaj yaparak kullanılması tavsiye edilir.

Zambak yağı: Vücut ağrılarını dinlendirici, romatizmada, sivilcelerde ve selülitte kullanıldığı bilinmektedir. Koku verici ( esans ) olarak da kullanılabilir.
Kullanımı: Haricen vücuda masaj şeklinde uygulanması tavsiye edilir.
Zencefil yağı: Bahar banyosu soğuk algınlı, nezle ve halsizliklerde; romatizma eklem ve adale ağrılarında masaj yapılarak; dâhilen yatıştırıcı ve gaz söktürücü etkileri olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Bir fincan suya 3-4 damla damlatılıp içilerek; haricen cilde masaj yapılarak veya banyo suyuna katılarak kullanılması tavsiye edilmektedir.

Karabiber yağı: Hazmı kolaylaştırıcı iştah açıcı, gaz söktürücü, öksürük kesici, romatizma ve kramplarda etkili olduğu ifade edilmektedir.
Kullanımı: Dâhilen bir fincan suya 3-4 damla damlatılıp içilerek; haricen cilde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

Kekik yağı: Üst solunum yolları rahatsızlıkları, safra arttırıcı kurt düşürücü, yara ve yanıklarda antiseptik olarak romatizma rahatsızlıklar da ağrı kesici olarak kullanıldığı bilinmektedir.
KULLANIMI: haricen, cilde masaj yapılarak; Dâhilen, bir fincan suya veya şeker üzerine 2-3 damla damlatılarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Dâhilen kullanımda yüksek tansiyonu olanlar dikkatli kullanmalıdır.

Keten yağı: mide ağrılarını ve kabızlığı giderici, hazmı kolaylaştırıcı, kolesterol düşürücü, sindirim sistemi iltihapları ve tahrişlerinde etkili olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen, günde 3 defa bir fincan suya bir cay kaşığı karıştırılıp içilmesi; haricen, bire bir tatlı badem yağı ile karıştırılıp cilde masaj yapılması tavsiye edilmektedir.

Havuç yağı: bileşiminde A ve B kompleks vitaminleri ile %9 karoten olması nedeni ile cilt kırışıklığını önlemekte, güneş ışınlarına karşı bağışıklığı arttırmada etkisi olduğubilinmektedir. Hücre yenileyici idrar attırıcı kanı temizleyici ve kan yapıcı özelliği ile tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir. Güneşlenmede bronzlaşmayı kolaylaştırıcı olarak da kullanılabilir.
Kullanımı: dâhilen bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak; haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.
Gliserin: Cilti besleyici ve yumuşatıcı el ve ayaklarda ki çatlakları giderme özelliği bilinmektedir.
Kullanımı: Haricen cilde masaj yapılarak kullanılması tavsiye edilir.
Greyfurt yağı: Soğuk algınlığı öksürük baş ağrısı ve halsizliklerde kullanılır. Yağlı ciltlerde cilt temizleyicisi olarak da kullanılabilir.
Kullanımı: Dâhilen bir çay bardağı suya 5-6 damla damlatılıp içilmesi tavsiye edilmektedir.

Gül yağı: Cilde canlılık verici özelliği olduğu bilinmektedir. Alerjik ciltler ve açık yaralarda, doğum lekelerini gidermek de destekleyici olarak kullanılabilir.
Kullanımı: Haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

Hardal yağı: Romatizma ve kireçlenmede yardımcı olarak kullanılabilir.
Kullanımı: Haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

Haşhaş yağı: Eczacılık da bazı preparatların hazırlanmasında, yağlı boya tablolarda katkı maddesi olarak kullanılabilir.

Hindistan cevizi yağı: Saç dökülmesinde eklem ve kas ağrılarında romatizmada, Hazımsızlıkta, bulantı ve kusmalarda tedaviye yardımcı olarak kullanılması tavsiye edilir. Gebelikte kullanılmamalıdır.
Kullanımı: dâhilen günde 3 defa bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak; haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilir.

Hint yağı: İnce bağırsak üzerinde etki gösteren ve tahriş yapmayan bir müshil olduğu bilinmektedir. Saç bakımı ve cildi yumuşatıcı olarak da kullanılabilir.
Kullanımı: Dâhilen 30-40 gram Hint yağı meyve suyu içine karıştırılarak haricen saç diplerine veya cilde masaj şeklinde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Isırgan tohumu yağı: Romatizmal ağrılarda saç dökülmesinde kan temizlemede ve hücre yenileyici özelliği olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen günde 2 defa bir fincan suya 8-10 damla damlatılarak haricen cilde masaj yapılarak kullanılması tavsiye edilmektedir.
Jojoba yağı: Yıpranmış ciltlerde sivilcelerde eğsaqma ve selülitlerde saçların güçlendirilmesinde ve kepeklenmeyi önlemekte tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.
Kullanımı: Haricen cilde masaj yapılarak saç tiplerine friksiyon yapılarak kullanılabilir.

Kabak çekirdeği yağı: Prostat büyümesini yavaşlattığı kolesterolü düşürdüğü bilinmektedir. İçerinde bulunan E vitamini sayesinde cildi sıkılaştırıcı ve yumuşatıcı olarak da kullanılabilir.
Kullanımı: Haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması dâhilen günde 1 tatlı kaşığı içilmesi tavsiye edilmektedir.

Kakao yağı: Güneş yağlarında bronzlaşmaya yardımcı olarak kullanılabilir. Doğum öncesi ve sonrası cildi yumuşatıcı olarak kullanılabilir.
Kullanımı: Haricen cilde masaj şeklinde uygulanması tavsiye edilir.

Kantaron yağı: Vücudu kuvvetlendirici mide ağrılarını dindirici yara ve yanıkları iyileştirici ve antiseptik özelliği olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen günde bir çorba kaşığı içilerek haricen yara ve yanık üzerine sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

Karabaş yağı: Damar sertliğinde bağlam söktürücü yara iyi edici ağrı kesici, öksürük kesici kalbi kuvvetlendirici stres ve gerginlikte tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.
Kullanımı: dâhilen günde bir fincan suya iki üç damla damlatılarak haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.
Karabiber yağı: Hazmı kolaylaştırıcı iştah açıcı, gaz söktürücü ve romatizma rahatsızlıklarda ve kramplarda etkili olduğu ifade edilmektedir.
Kullanımı: Dâhilen bir fincan suya 3-4 damla damlatılıp içilerek; haricen cilde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

 

Lilith nе dеmеk? Lilith, mitolojidеki
Sıradaki Haber Lilith Ne Demek? Lilith Nedir? Mitolojideki Gizemli Figürün Sırları