Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sıkı bir vücut için 1 gün boyunca yenilmesi gerekenler

Yaza çok az kaldı

Yaza çok az kaldı ve yaza bomba gibi sıkı bir vücut ile girmek isteyenler şimdiden hazırlıklara başladı.

Vücut sıkılaştırmanın nasıl beslendiğimiz ile çok alakası var. Varsa fazla kilolarımızdan kurtulmak ve formda fit bir vücuda kavuşmak için her gün yemeniz gerekenleri aşağıda tek tek sıraladık. Her şeyden önce eğer zayıflamak veya sıkı bir vücut istiyorsanız iradenize biraz hakim olmak zorunda olduğunuzun farkına varın. Sonuçta eve gittiğinizde kendinizle baş başa kalacaksınız ve nefsinize yenilmemeniz gerekiyor.

1 gün boyunca ne yemeliyiz

Akşamları evde televizyon karşısında geçirdiğimiz saatlerde bir şeyler yeme ihtiyacı dayanılmaz bir istek oluşturur. Bu durumda tamamen kendimizi kısıtlayıp saat 6’dan veya 7’den sonra bir şey yemeyerek sınırlı, sıkıntılı bir gece geçirebileceğimiz gibi ne istersek onu yiyerek de özgür ama suçlu bir gece de geçirebiliriz. Yaz geldiğinde bir de bakmışız durum perişan. “Geceyi aklı başında bir beslenme sistemi ile geçirmek için bütün günü iyi geçirmeliyiz” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, gün içinde beslenme önerilerinde bulundu.

– Sabah kahvaltıdan önce 1 su bardağı kadar ılık su içmek arkasından bir miktar da soğuk su içmek, sindirim sistemimizin düzgün çalışmasını sağlar. Sindirim sisteminin düzgün çalışması da kilo kontrolünü kolaylaştırdığı gibi sağlığımızı da korur.

– Sabah kahvaltısında karbonhidrat, protein, yağ açısından dengeli bir menü oluşturmalıyız. Sabahtan itibaren tek yönlü beslenme, iştah kontrolünü zorlaştırdığı gibi metabolizma hızımızı da düşürür. Kilo almamızı kolaylaştırır.

– Gün içinde sabah, öğlen, akşam 3 öğün beslenmeliyiz. Ve ana öğünlerimizde et grubu, ekmek grubu, süt-yoğurt grubu ve sebze grubu yiyeceklerden mutlaka olmalı. Yemeklerde çiğ sebze ve salata tüketmeyi ihmal etmemeliyiz. Salatalara zeytinyağı ilave etmekten kaçınmamalıyız. Yemekten sonra yemeğin üzerine tatlı ihtiyacını karşılamak, damak tadımızı tatlandırmak ve ayrıca yemeğin besin değerini artırmak için taze meyve yemeliyiz.

– Sabah, öğlen ve akşam yemek aralarında küçük atıştırmalar yapmak gece iştahınızın aşırı olmasını engeller. Bu atıştırmalara örnek; süt, ayran, ceviz, badem, fındık, peynir ekmek gibi alternatifler olabilir. Böylece kan şeker dengesini, iştahınızı ve metabolizma hızınızı sağlam tutmuş olursunuz.

– Gece evinizde artık dinlenme saatleri başladığında bol suyunuz yanınızda olmalı ve yudum yudum keyifle su içmeye özen göstermelisiniz.

– Gece atıştırmalarında da her zaman olduğu gibi yavaş yemeye ve lezzete odaklanmaya dikkat etmelisiniz.

– Akşam yemekten sonra karbonhidrat, protein, yağ açısından dengeli atıştırmalar yapmalısınız. Tek yönlü ve aynı yiyecek grubundan bol miktarda tüketmekten kaçınmalısınız.

Gece atıştırmaları örnekleri

– 1 Peynir + 2 tam tahıl ekmeği + maydanoz+ domates + taze meyve
– 1 avuç fındık + 2 avuç taze meyve
– 5- 6 adet tam ceviz + 2 avuç taze mevsim meyvesi
– 1 çay bardağı leblebi + 3-4 adet tam ceviz + 1 avuç kadar taze meyve
– 3-4 adet tam ceviz + 2 yemek kaşığı kuru meyve + 1 avuç taze meyve
– 20 adet badem + 1 avuç kadar taze meyve + 2 yemek kaşığı kuru meyve
– 1 su bardağı süt + 3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi + 1 avuç kadar taze meyve
– 1 su bardağı süt + 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi + 3- 4 adet tam ceviz + 1 avuç kadar taze meyve
– 1 su bardağı yoğurt + 1 avuç maydanoz yaprağı + 1 çay bardağı leblebi + 1 avuç taze meyve
– 1-2 su bardağı ayran + 1 çay bardağı leblebi + 1 avuç meyve

  • Salata ve çiğ sebze enerji değeri yok denecek kadar az olan yiyecek grubudur. Geceleri havuç, göbek, turp vb. sebzeleri çiğ olarak yemek, iştah kontrolüne destek sağlamanın yanında, metabolizma hızınızı da yükselmeye katkı sağlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir.
Gazeteler