Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tüp bebek nedir ve nasıl yapılır Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar

Bir çok çiftin doğal

Bir çok çiftin doğal yollardan çocuk sahibi olamayar başvurdukları en iyi alternatiflerden olan tüp bebek hakkında merak edilen her şey için haberin devamını okuyun.
Tüp bebek tedavisi nedir?
Tüp bebek tedavisi, kadın üreme hücresi ile birlikte, erkek üreme hücrelerinin vücudun haricinde, yani laboratuvar içerisinde birleştirilmesi sağlanarak döllenmenin ortaya çıkmasına destek olan, tedavi dönemini kapsayan tıbbi bir uygulamadır.Döllenmeyi sağlayan yumurtalar bölünme görevine başlayarak, embriyo olarak adlandıran ilk gelişim evresini, laboratuvar ortamında oluştururken, anne adayının rahminin içerisine yerleştirilir. Bu dönemin gerçekleşmesinden hemen sonra meydana gelen hamileliğin, doğal teknikler ile ortaya çıkan hamilelikten herhangi bir farklı bulunmaz. Doğal yollar ile gerçekleşen hamilelik yönteminden tek farkı, döllemenin gerçekleşme evresinin laboratuvar içerisinde oluşması ve döllenen yumurtaların yeniden anne rahmine aktarılmasıdır.
Tüp bebek tedavisi kimlere uygulanır?
Tüp bebek tedavisi, eski zamanlarda enfeksiyon veya uygulanan cerrahi müdahale sonucunda, tüplerinde kalıcı bir hasar ile karşılaşılan kadınlarda uygulanmaya başlanmış, kısa bir zaman sonra ise, kısırlığa neden olan değişik sebepleri tedavi edilmesinde de uygulanmaya devam edilmiştir. Günümüzde, endometriosis, nedeni henüz bilinemeyen kısırlık bulgularıyla, erkek ile alakalı olan kısırlıkta, tüp bebek yöntemlerinin uygulanması ile başarılı sonuçları elde etmek gayet mümkündür. Özellikle son dönemlerde yapılmaya başlanan mikroenjeksiyon, sperm sayısının çok az olması ve hatta menisinde hiç sperm bulunmaması durumunda, testisinde sperm görülen erkeklerin tedavi edilmesinde bir devrim şeklinde ifade edilmektedir.
Tüp bebek tedavisi hangi ilaçlar ile gerçekleşir? Hamilelik oranı nedir?
Tüp bebek tedavilerinde, kadının yumurtalıklarının etkilenmesi çok fazla miktarda kullanılan ilaç ile (HMG: Humegon, Pergonal, Menogon ya da FSH: Metrodin, Follegon) sağlanmaktadır. Yumurtalıkların etkilenmesinde ki amaçlanan şey, embriyoyu meydana getirmek için aday olan çok fazla sayıda yumurta sağlayabilmektedir. Embriyonun aktarılması ile hamilelik ihtimalinde yükselme görülmüştür. Hamilelik oranları, bir embriyo yerleşimi meydana geldiği zaman, ortalama %10, 3 tane embriyo yerleştirildiği zaman ise, %40 ile %50 oranlarındadır. Anne adayına yapılan bu işlemlerin sonrasında, kadınların yaklaşık %50’sinde hamilelik durumu gözlemlenir. Ancak ortaya çıkan bu hamileliklerin maalesef bir kısmı düşük ile sonlanmakta ve tedavi alan çiftlerin, uygulama başına yaklaşık % 40 civarında çocuk sahibi olabilmektedir. Bu oran, yapılan bir çok tedavi sonucunda ortalama % 70 ile %80 civarına çıkabilmektedir. Bu ortalamanın haricinde geride kalan % 20 ile % 30 luk bölüm, modern tıbbın bütün olanaklarının kullanılmasına rağmen, şuan için bebek sahibi olamamaktadırlar.

Ses nedir? Ses nasıl doğar
Sıradaki Haber Ses Nedir? Sesin Özellikleri